به گزارش میمتالز، ۱۵ تیرماه سال جاری بود که شرکت توانیر بخش نامهای اعلام کرد شرکتهای برق منطقهای برای عبور از این بحران در دستوری به شرکتهای تولیدی فولادی و سیمانی اعلام کرد که از امروز تنها میتوانند از ۱۰ درصد از دیمامد مصرفی خود استفاده کنند. دستورالعملی که شوک بزرگی به بازار وارد کرد. قطعی برق برخی از صنایع از جمله سیمان و فولاد با شدت گرفتن مصرف برق در کشور موجب شد تا شاهد افزایش و نوسان قیمت در بازار سیمان باشیم. چالشی که موجب شد تا واحدهای تولیدی سیمان و فولاد به تعطیلات اجباری بروند روندی که با اعتراض انجمنهای تولیدی مواجه شد و از سوی دیگر با توجه به افزایش قیمت این دو محصول که به صورت مستقیم روی قیمت مسکن اثر گذار بود ۵ تیر این بخش نامه لغو شد، اما قیمت پایین نیامد. با توجه به روند قیمتی این دو محصول در بازار سیدرضا فاطمی امین در زمان رای اعتماد به نمایندگان ملت وعده داد که قیمت سیمان به نرخ پیش از قطعی برق برگردد وعدهای که حال وزیر صنعت، معدن و تجارت از تحقق آن خبر میدهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نشست امروز خود با جمعی از نمایندگان، به خبرگزاری خانه ملت گفت: در این نشست درباره نحوه بازگشت قیمت سیمان به پیش از نرخ قطع برق و راهکارها برای کنترل قیمت فولاد توضیحاتی ارائه شد.
فاطمی امین در خصوص نشستی که با موضوع تنظیم بازار سیمان، فولاد و کالاهای اساسی که در کمیسیون تلفیق مجلس برگزار شد، گفت: در این نشست گزارشی درباره اقدامات صورت گرفته در حوزههای بازار سیمان و فولاد ارائه شد و درحالی که بسیاری معتقد بودند وقتی نرخ کالایی در ایران بالا میرود، دیگر پایین نخواهد آمد، اما این اتفاق خوشایند رخ داد.
عضو کابینه دولت سیزدهم با بیان اینکه نرخ سیمان فله نیز به ۳۶۰ تومان رسید که همان قیمت سه ماه قبل است، تأکید کرد: کاری که ما برای کنترل قیمت سیمان انجام دادیم اصلاح ساختار بود و با روشهای تعزیراتی، موردی و همچنین ایجاد جو روانی قیمتها به اینجا نرسید به طوریکه تعادلی که در بازار ایجاد شد، نرخ سیمان را کاهنده کرد.
وی با تأکید بر اینکه تا دو هفته آینده نیز بر بازار سیمان متمرکز خواهیم بود، یادآور شد: تا دو هفته آتی، تمامی خرده فروشان و عاملان فروش سیمان وارد سامانه تجارت و بورس خواهند شد تا در بورس و در حوزه عمده فروشی و خرده فروشی به یک روال معقول دست یابیم.
فاطمی امین درباره اقدامات صورت گرفته در بازار فولاد نیز گفت: قیمت فولاد بر سایر محصولات بازار موثر بوده و بر فضای روانی بازار نیز اثرگذار است؛ در این حوزه سه راهکار تعریف شده که طی سه ماه عملیاتی خواهد شد.
وزیر صمت اضافه کرد: در مهرماه رصد کامل اطلاعاتی از زنجیره فولاد را دنبال میکنیم تا تمام تولیدات مقاطع فولادی، شمش و محصولات در سامانه جامع تجارت عرضه شود و رانتها و چند قیمتی بودن فولاد از این طریق از بین برود.
وی افزود: در مرحله دوم ساختار بازار را اصلاح خواهیم کرد و تأثیر ابلاغ قوانین و مقررات جدید را در آبانماه خواهیم دید و امضاهای طلایی تا این زمان از بین خواهد رفت.
فاطمی نیا تصریح کرد: در آذرماه نیز در ساختار صنعت فولاد اصلاح ساختاری خواهیم داشت که به سمت کاهش قیمت تمام شده حرکت کنیم و رقابت سازندهای برای کاهش هزینهها در بازار فولاد را شاهد باشیم و بازار فولاد تحت تأثیر نوسانات ارزی نباشد.
منبع: اقتصاد نیوز