به گزارش میمتالز، سید فخرالدین عامریان با اشاره به اینکه در حال حاضر برزیل به ایران حدود ۴ تا ۵ میلیارد دلار واردات دارد که با توجه به نیاز ایران، واردات صورت گرفته در حوزه کالاهای اساسی است، اظهار کرد: در سوی مقابل میزان صادرات ایران به برزیل هم اکنون حدود ۱۰۰ میلیون دلار است که اگر زیرساختها اصلاح شود، این ظرفیت وجود دارد که واردات کالا از ایران به برزیل به ۱ تا ۲ میلیارد دلار افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه تزار تجاری ایران و برزیل به نفع برزیلیها مثبت است، عنوان کرد: در تلاش هستیم حقوق ورودی کالای ایرانی در گمرک برزیل را کاهش دهیم تا کالاهای ایرانی قدرت رقابت در بازار این کشور را داشته باشند.
رئیس هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل با تاکید بر اینکه باید توافق ۲ جانبهای بین ایران و برزیل به منظور رسمی شدن تهاتر کالا بین ۲ کشور صورت گیرد و به زودی این اتفاق رقم خواهد خورد، اظهار داشت: با توجه به مشکلات بانکی موجود در حوزه صادرات، نیازمند رسمی شدن تهاتر کالا بین ایران و برزیل هستیم و امیدواریم بتوانیم به ازای نفت، مواد پتروشیمی و... نهاده وارد کنیم تا بدون نیاز به پرداخت پول مشکل به وجود آمده بانکی که ناشی از شرایط تحریمی است برطرف شود.
عامریان با اشاره به اینکه پنج سال از تاریخ تاسیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل میگذرد، گفت: قرار است هفته دوم آبان ماه سال جاری با هیاتی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل سفری به سائوپائولو داشته باشیم و در این راستا جلسهای با نمایندگان پارلمان برزیل و برخی از وزرای دولت این کشور برگزار کنیم.
وی تاکید کرد: هر دو سفیر ایران و برزیل در کشورهای هدف، همکاریهای بسیاری را در دستور کار قرار داده اند تا روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور با یکدیگر بهتر از قبل پیش برود و مراودات سیاسی و تجاری ایران و برزیل توسعه یابد.
رئیس هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل ادامه داد: علاوه بر این قصد داریم نمایشگاهی را در برزیل به منظور عرضه کالا برپا کنیم و با توجه به روند واکسیناسیون کرونا در کشور و نیز اینکه به مرور زمان شرایط تجاری همچون گذشته به روال عادی باز خواهد گشت، امیدوار هستیم شرایط بهتری را در راستای تجارت کالا بین ایران و برزیل تجربه کنیم.
عامریان با اشاره به اینکه باید خودتحریمیها در داخل کشور به منظور انجام هرچه بهتر فعالیتهای اقتصادی برطرف شود، عنوان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی و نیز وزارت جهاد کشاورزی باید به تصمیم واحد و اثرگذاری در حوزه واردات و صادرات کالا دست یابند، در غیر این صورت چالش موجود همچنان پابرجا خواهد بود.
منبع: خبرگزاری تسنیم