تاریخ: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۱۴
بازدید: ۳۱۳
کد خبر: ۲۳۶۳۴۷
سرویس خبر : انرژی
سخنگوی صنعت برق مطرح کرد:

کاهش مصرف برق با تعویض تجهیزات فرسوده از طریق منابع هدفمندی یارانه‌ها

‌می‌متالز - سخنگوی صنعت برق گفت: استفاده از تجهیزات فرسوده برقی یکی از عوامل مهم افزایش مصرف برق محسوب می‌شود، بر همین اساس قرار است تا با کمک منابع دولتی و منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها برای نوسازی آن‌ها اقدام کرد.

به گزارش می‌متالز، «مصطفی رجبی مشهدی» روز سه شنبه در گفت و گویی افزود: یکی از راهکار‌های موثر در کاهش مصرف برق، تعویض تجهیزات برقی است که به دلیل فرسودگی بازدهی مناسبی ندارند، بنابراین تعویض این نوع تجهیزات و جایگزین کردن آن‌ها با تجهیزات به روز و جدید که اثر زیادی در کاهش شدت انرژی دارد، مورد توجه قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: تلاش براین است که با تدوین برنامه‌ای نسبت به تعویض این تجهیزات اقدام شود.

رجبی مشهدی ادامه داد: تلاش خواهد شد با استفاده از منابع در اختیار وزارت نیرو و نیز منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها برای اجرایی شدن این برنامه گام برداشته شود.

تاثیر وسایل برقی غیراستاندارد بر مصرف برق یک خانوار

استفاده از تجهیزات با بازدهی انرژی پایین می­‌تواند سبب افزایش مصرف برق شود. در انتخاب و تهیه کالا به خصوص وسایل برقی، توجه به مواردی، چون شکل ظاهری، مدل، کارخانه سازنده و تکنولوژی ساخت، شرط‌های لازم در انتخاب یک کالا محسوب می‌شوند. همچنین توجه به نشان استاندارد و برچسب انرژی از شرط‌های ضروری در انتخاب و تهیه وسایل برقی خانگی است.

این علائم اطلاعات بسیار مفیدی را در زمینه ایمنی، بازدهی و میزان مصرف انرژی وسایل برقی در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد. به‌عنوان مثال یک کولر گازی با راندمان ۷.۵ بی. تی. یو به ازای هر وات دو برابر یک کولر گازی با راندمان ۱۵ بی. تی. یو به ازای هر وات مصرف برق دارد.

یا یک یخچال با رده انرژی E دو برابر یک یخچال مشابه با رده انرژی A مصرف برق دارد.

براساس این گزارش، «مصطفی رجبی مشهدی» سخنگوی صنعت برق در ۱۳تیرماه امسال درباره طرح تعویض یک میلیون کولرگازی فرسوده، گفته بود: طرح تعویض یک میلیون کولرگازی پارسال مجوز لازم را از شورای اقتصاد دریافت کرده بود، اما به دلیل آنکه سازندگان داخلی امکان تطبیق با استاندارد‌های فنی مورد نظر شورای اقتصاد را نداشتند، طرح متوقف شد.

وی ادامه داد: برهمین اساس و در رایزنی با شورای اقتصاد مقرر شد در استاندارد‌های فنی بازنگری صورت گیرد تا سازندگان داخلی بتوانند در این زمینه فعالیت خود را آغاز کنند چرا که در مصوبه، تاکید بر استفاده از توان داخلی است.

سخنگوی صنعت برق خاطرنشان ساخت: اقدام‌های لازم انجام شده و با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت تعدادی از سازندگان داخلی برای این‌کار اعلام آمادگی کرده‌اند.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

عناوین برگزیده