به گزارش میمتالز، وحید نکویی روز سه شنبه گفت: اگرچه برخی معتقد به امکان استفاده از رمزارزها برای دور زدن تحریمها هستند، اما در مقابل مخالفان آن نیز با طرح دلایلی تاکید میکنند که این گونه ارزها قابلیت چندانی برای دور زدن تحریمها ندارند.
این کارشناس بازارهای مالی با بیان اینکه بیت کوین طبق تحقیقات صورت گرفته تاکنون خالی از اشکالات فقهی و شرعی نیست، تاکید کرد که درباره مسائل شرعی معاملات رمزارزها باید هر رمز ارزی را با توجه به ویژگیهای خاص آن، مورد بررسی قرار داد.
مدیرعامل انجمن بلک چین نیز در پاسخ به سوالی درخصوص واقعیت بیت کوین، افزایش سرسام آور ارزش آن و مزایای احتمالی این رمزارزها در تبادلات اقتصادی، گفت: ما امروزه با توجه به رشد پذیرشی که رمزارزها و داراییهای دیجیتال در اقصی نقاط دنیا دارند، شاهد پذیرش عام این موضوع هستیم، ولی پیش از هرچیز باید یک بازتعریف دقیق درباره مفهوم رمزارزها برای اتخاذ رویکرد مناسب در رابطه با آن داشته باشیم.
عباس آشتیانی ادامه داد: یک تکنولوژی در حقیقت بستر آن چیزی است که ما به اشتباه آن را به نام زنجیره بلوک میشناسیم که هر چیزی در آن موجود است رمز نگاری شده و نباید نام آنرا الزاما رمزارز گذاشت که گاهی اوقات نمایانگر یک ارزش و ویژگی جدید مانند بیت کوین است. در مقابل برخی اوقات این وضعیت میتواند نمایانگر یک فلز گران بها مانند طلا، سهام و یا معادل ارز واحد یک کشور که معروفترین آن دلار “تتر” که معادل یک دلار آمریکا است، باشد.
وی در همین خصوص تصریح کرد: طبق تعاریف جدید بین المللی و سازمانهای بین المللی حسابرسی که کشورمان از آنها تبعیت میکند، کلاس جدیدی از دارایی در کنار سایر کلاسها و زمینههای دارایی به وجود آمده است. ما امروزه با گسترش عام بازار داراییهای دیجیتال مواجه هستیم که حجم مبادلات آن چشمگیر شده و به یک چهارم ارزش کل طلاهای جهان رسیده به طوری که دیگر نمیتوان بر روی آن چشم بست.
وی در خصوص حسن استفاده از این کلاس جدید دارایی و به رسمیت شناختن آن، خاطرنشان کرد: در دورهای که اقتصاد دیجیتال و نقش رشد آن از یک سو و رشد اقتصادی کشورها و تولید ناخالص داخلی آنها از سوی دیگر در چند سال اخیر چشمگیر شده، این امر میتواند وضعیت اکنون ما را از بلاتکلیفی خارج کرده و رویکرد بهتری نسبت به این کلاس جدید دارایی ایجاد کند.
این تحلیلگر بازارهای مالی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تطبیق شرایط اقتصادی ایران با تبادلات مالی جدید چگونه خواهد بود، پاسخ داد: با پذیرش این حقیقت که کلاس جدید دارایی در کشور به وجود آمده و با توجه به ماهیت تکنولوژی پشت آن، نمیتوان مانع فعالیت افراد در این حوزه شد بلکه باید برای آموزش فراگیر به مردم تلاش کنیم.
آشتیانی با اشاره به ریسکهای بسیار زیاد رمرارزها از جمله نوسانات قیمتی، نگهداری امن و شناسایی آن، اضافه کرد: ما امروزه در کلاسهای مختلف بیش از ۱۳ هزار نوع دارایی دیجیتال داریم. این تعداد کوین هر کدامشان یک ویژگی خاص، یک ریسک خاص، یک نوع خاصی از قابلیتها و پارامترهای اقتصادی را نمایان میکنند، این تکنولوژی و کلاس جدید دارای یک زمینه جدید است که حتی قابلیت نمایندگی بازارهای سنتی را نیز دارد.
مدیرعامل انجمن بلک چین اظهار داشت: یک پارامتر نقدشوندگی و بحث شناخت اساسی و بنیادین هر کوین در حقیقت ریسک نوسانات قیمتی شدید آن است.
وی اضافه کرد: ما متاسفانه درحال حاضر در خلا آموزش صحیح و فراگیر بسر میبریم به طوری که از روشهای غیراصولی و غیراقتصادی برای کوین پیش بینی صورت میگیرد که این امر مضرات بسیار سنگینی با توجه به اقتضائات اقتصادی جامعه به کشور تحمیل میکند.
وی پیرامون استفاده از رویکرد آموزش محور، هشدار محور و پذیرا محور برای این تکنولوژِی، افزود: در حال حاضر که بخشی از سرمایههای مردم کشور دیجیتالی است ما باید بسیار ظریف رفتار کنیم چرا که پلتفرمها و سکوهای تبادل دارایی دیجیتال خارج از کشور ممکن است زیر پای مردم فرش قرمز برای نگهداری و یا تبادل سرمایه هایشان پهن کنند.
وی با طرح این مطلب که درصورت برخورد سلبی سرمایههای دیجیتال از کشور خارج میشوند، گفت: اگر رویکرد ما منفعل باشد آموزش صحیح قربانی میشود. همچنین اگر رویکرد ما مجوز محور باشد برای حوزههای نوین مالی با تغییرات بسیار زیاد و ماهیتهای جدید در حال خلق شدن، پاسخگو نیست.
آشتیانی درخصوص آینده رمزارزها و چگونگی مخاطرات آن در ایران نیز اظهار داشت: قطعا نمیتوان برای رمزارزها آیندهای کامل متصور شد. اطمینان داشته باشید که هیچ گاه این حوزه نه از بین برنده ارز واحدهای کشورهاست، نه اینکه در حکومتها میتواند دخالتی انجام دهد و نه میتواند نقش بانکهای مرکزی را از بین ببرد. این حوزه را باید تنها به عنوان یک کلاس جدید دارایی که باعث بوجود آمدن کلاسهای دیگر دارایی شدند، نگریست و نیز مراقب ابعاد پنهان اقتصادی آن بود.
این تحلیلگر بازار ارزهای دیجیتال با طرح مثالی از کشور السالوادور گفت: این کشور دارایی دیجیتال بیت کوین را به عنوان پول رسمی کشورش پذیرفته که متاسفانه شاهد عواقب آن در این کشور بودیم که محل ذخیره ارزش خوبی برای مردم نبود و استقبال چندانی از آن نشد.
آشتیانی در پایان تاکید کرد: هم حاکمیت و هم مردم کشور باید بدانند ریسک این حوزه بسیار زیاد است و در سبد دارایی، سبد تبادلات و سبد حفظ ارزش نباید درصد بسیار زیادی را به این حوزه اختصاص دهند، اما در عین حال از آن نیز نباید غافل شد.