تاریخ: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۰:۱۴
بازدید: ۵۴۴
کد خبر: ۲۳۸۰۸۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شفاف‌سازی ۶ ناشر بورسی بر سامانه کدال

شفاف‌سازی ۶ ناشر بورسی بر سامانه کدال
‌می‌متالز - دیروز تعدادی از شرکت‌های بورسی و فرابورسی اطلاعیه‌های خود را تحت عنوان افشای اطلاعات بااهمیت در سامانه کدال منتشر کردند.

به گزارش می‌متالز، روز گذشته شرکت‌های بورسی و فرابورسی متعددی اطلاعیه‌های خود را تحت عنوان «افشای اطلاعات بااهمیت» در سامانه کدال منتشر کردند که در ادامه به تشریح جزئیات چندی از این اطلاعیه‌ها پرداخته شده است.

سامان: شرکت توسعه و عمران بهناد بنا (سهامی خاص) به وکالت از بانک سامان در نظر دارد املاک مازاد بانک را در شهر مشهد مقدس با شرایط ویژه از طریق مزایده عمومی به‌صورت جداگانه یا یک‌جا به‌فروش رساند. متقاضیان شرکت در مزایده می‌توانند از تاریخ درج آگهی لغایت پایان وقت اداری (ساعت ۱۴:۴۵) روز چهارشنبه با مراجعه به دفتر مرکزی شرکت، نسبت دریافت اوراق شرکت در مزایده اقدام نمایند. ضمنا تاریخ بازگشایی پاکت‌های مزایده روز دوشنبه مورخ ۲۹/ ۰۹/ ۱۴۰۰ در محل شرکت انجام خواهد شد.

شپاس: شرکت نفت پاسارگاد در اطلاعیه‌ای تحت عنوان «شفاف سازی در خصوص شایعه، خبر یا گزارش منتشر شده» اعلام کرد که پیرو گزارش منتشر شده در پایگاه خبری کدال مبنی بر علل کاهش تولید و فروش محصول ۷۰/ ۶۰ به استحضار می‌رساند فروش محصول ۷۰/ ۶۰ فله و بشکه در قیاس با سال گذشته روند کاهشی داشته که دلیل آن تغییر تقاضای بازار/ مشتریان جهت برداشت محصولاتی همچون AC ۳۰ فله و بشکه، AC ۴۰ فله و ۷۰/ ۶۰ جامبوبگ بوده است. البته به این نکته نیز باید توجه کرد که برآیند تولید و فروش در مهر ماه سال‌جاری در مقایسه با سال گذشته روندی مثبت و روبه‌رشد بوده که حاکی از تعامل با مشتریان است. روند تولید مظروف بشکه به دلیل وضع مقررات در کشور‌های مقصد با رویکرد حفظ و رعایت قوانین زیست‌محیطی با کاهش مواجه خواهد بود که شرکت نفت پاسارگاد در تلاش برای استفاده از سایر شیوه‌های بسته بندی نوین است.

زاگرس: شرکت پتروشیمی زاگرس از توقف بخشی از فعالیت‌های شرکت خبر داد. در اطلاعیه شرکت آمده است که در اجرای مفاد ماده ۱۳دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، با عنایت به اعلام شرکت ملی صنایع پتروشیمی و همچنین شرکت ملی گاز در خصوص کاهش سهم مصرف مجتمع‌های پتروشیمی به دلیل محدودیت گاز و در نهایت قطعی بخشی از گاز ورودی به شرکت، واحد اول تولیدی این شرکت تا اطلاع ثانوی به دلیل قطع گاز از سرویس خارج شده است که در این راستا طبق برنامه ریزی به عمل آمده، شرکت هم زمان اقدام به شروع تعمیرات دوره‌ای واحد اول تولیدی کرده است؛ بنابراین به محض رفع محدودیت گاز و اتمام تعمیرات دوره‌ای و شروع مجدد تولید موضوع از طریق سامانه کدال اطلاع‌رسانی خواهد شد. مبلغ درآمد‌های عملیاتی سال مالی گذشته ۳/ ۱۴هزار میلیارد تومان و آخرین درآمد بخش متوقف شده برای یک سال مالی ۵/ ۶هزار میلیارد تومان بوده است.

لوتوس: شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان در خصوص تغییرات سود (زیان) عملیاتی در مقایسه با دوره مشابه سال قبل اعلام کرد که در دوره ۹ ماهه منتهی به ۳۰/ ۰۷/ ۱۴۰۰ این شرکت، به دلیل افزایش میزان تعهد پذیره نویسی و بازارگردانی اوراق بهادار و همچنین افزایش حجم صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریت، درآمد‌های کارمزدی شرکت افزایش یافته و منابع ناشی از این افزایش موجب افزایش درآمد‌های سرمایه‌گذاری نیز شده است. مجموع این عوامل موجب افزایش ۴۵‌درصدی سود عملیاتی ۹ماهه سال‌جاری این شرکت نسبت به دوره مشابه سال قبل شده است.

بگیلان: شرکت توسعه مسیر برق گیلان در خصوص تغییرات سود بالای ۳۰‌درصدی سود عملیاتی شرکت برای ۶ ماهه نخست سال نسبت به دوره مشابه سال قبل اعلام کرد که از تاریخ ۱۱/ ۰۳/ ۱۴۰۰ سقف نرخ خرید انرژی در بازار عمده فروشی برق ایران از ۶۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت به ۲/ ۶۴ تومان افزایش یافت. همچنین بر اساس آیین نامه اجرایی تبصره ۱۴ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور قیمت سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها ۱۰ تومان به ازای هر مترمکعب گاز یا لیتر گازوئیل تعیین و به علاوه کسر درآمد ناشی از هزینه غیر‌نقدی سوخت نیز حذف شده است. علاوه بر این به‌واسطه نیاز شبکه میزان خالص فروش برق از ۷۰۹۵۲۵۱ مگاوات ساعت در سال مالی قبل به ۷۶۲۶۶۸۹ مگاوات ساعت در سال مالی منتهی به ۳۱/ ۰۶/ ۱۴۰۰ افزایش یافته که متاثر از عوامل برشمرده در فوق، سود عملیاتی شرکت در ۶ ماهه نخست سال نسبت به قبل بیش از ۳۰‌درصد رشد داشته است.

ورازی: شرکت بیمه رازی توضیحاتی در مورد صورت‌های مالی ۶ ماهه حسابرسی شده سال مالی ۱۴۰۰ ارائه کرد. در بخشی از این توضیحات شرکت دلایل افزایش ۱۱۹‌درصدی سود خالص شرکت نسبت به دوره ۶ماهه سال قبل را اینگونه اعلام کرده است: در دوره ۶ماهه سال ۱۳۹۹ بابت ابطال قرارداد فروش ۵‌درصد سهام بانک آینده مبلغ ۲۸۰‌میلیارد تومان هزینه غیر‌عملیاتی تحت‌عنوان هزینه ابطال قرارداد شناسایی شده بود و به همین دلیل عملکرد شرکت در دوره ۶ماهه سال ۱۳۹۹ با زیان مواجه شد. با مشاهده ترکیب پرتفوی سال‌جاری شرکت بیمه رازی و ورود به حوزه‌های جدیدی از بازار بیمه گری، مشخص می‌شود که فعالیت بیمه گری شرکت وضعیت مناسب تری نسبت به قبل داشته است.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده