تاریخ: ۰۴ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۳۰
بازدید: ۳۲۱
کد خبر: ۲۴۱۳۴۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

آژانس بین‌المللی انرژی: تولید زغال سنگ در سال ۲۰۲۱ رکورد می‌زند

آژانس بین‌المللی انرژی: تولید زغال سنگ در سال ۲۰۲۱ رکورد می‌زند
‌می‌متالز - آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) اعلام کرد که با وجود کاهش تولید زغال‌سنگ در چند کشور و پیگیری اهداف کربن‌زدایی پس از اجلاس آب و هوایی COP ۲۶، تولید این محصول به بالاترین میزان خود خواهد رسید.

به گزارش می‌متالز، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) اعلام کرد که با وجود کاهش تولید زغال‌سنگ در چند کشور و پیگیری اهداف کربن‌زدایی پس از اجلاس آب و هوایی COP۲۶، تولید این محصول به بالاترین میزان خود خواهد رسید.

تقاضا برای زغال سنگ عمدتاً به دلیل نیاز کشور‌های بزرگ آسیایی که هنوز به سوخت فسیلی متکی هستند و همچنین کمبود گاز که کشور‌های اروپایی را مجبور به بازگشت به زغال سنگ کرده، تا سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، زغال سنگ در سال جاری میلادی بازگشت چشمگیری را تجربه کرده، به طوری که سطح تولید در سال ۲۰۲۱ به بالاترین حد خود خواهد رسید و سطح تقاضا در سال ۲۰۲۲ نیز به اوج خود می‌رسد.

حتی با وجود اینکه تولید برق از زغال سنگ در سراسر جهان طی سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ کاهش یافت و بسیاری از کشور‌ها از این ماده آلاینده دور شدند، پیش بینی می‌شود امسال حدود ۹ درصد افزایش یابد و به ۱۰۳۵۰ تراوات ساعت برسد.

دلیل افزایش تقاضا برای برق عمدتاً بهبود سریع‌تر از حد انتظار اقتصاد جهانی پس از همه‌گیری کرونا اعلام شده است.

در طول سال ۲۰۲۰، تقاضا برای زغال سنگ، نفت و گاز به طور قابل توجهی کاهش یافت چرا که کشور‌های سراسر جهان محدودیت‌هایی را برای جابجایی اعمال کردند. بسیاری از سازمان‌ها این لحظه را به‌عنوان لحظه فشار برای گذار از سوخت‌های فسیلی به جایگزین‌های تجدیدپذیر می‌دانستند.

در حالی که تقاضای انرژی در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است، برخی کشور‌ها نیز در تولید نفت و گاز با مشکل مواجه شده اند که این امر منجر به کمبود حامل‌های انرژی شده است.

افزایش قیمت سوخت‌های فسیلی نیز مصرف کنندگان را به سمت زغال سنگ که قیمت رقابتی تری دارد، سوق داده است.

فاتح بیرول، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی، نگرانی‌های خود را در مورد این روند ابراز کرد و گفت: زغال‌سنگ بزرگ‌ترین منبع انتشار کربن در جهان است و سطح بی سابقه تولید برق از زغال‌سنگ در سال جاری، نشانه‌ای نگران‌کننده از دور بودن جهان از مسیر خود برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به سمت صفر خالص می‌باشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده