تاریخ: ۰۵ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۰:۲۰
بازدید: ۱۵۷
کد خبر: ۲۴۱۷۷۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شعار بزرگ: "ما قصد حمایت از بورس را داریم"

‌می‌متالز - مدیرعامل کارگزاری دارا گفت: بودجه ارائه شده به مجلس بر بورس فشار زیادی از بعد مالیاتی، خوراک پتروشیمی‌ها، بهره مالکانه و... وارد کرده است.

به گزارش می‌متالز، نیما پروانی، مدیر کارگزاری دارا، در خصوص وضعیت فعلی بازار سرمایه اظهار کرد: شرایط بازار در حالت تعادلی نبوده و به دلیل اتخاذ سیاست‌های کلان اقتصادی دولت به خصوص در بخش کسری بودجه، می‌توان گفت بیشترین ریسک بازار در حال حاضر، تحریم‌های مالی بازار بدهی محسوب می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هر دولتی در ابتدای ورود خود سیاست‌های انقباضی را دنبال می‌کند افزود: بازارسرمایه در کوتاه مدت غیرقابل پیش‌بینی بوده چرا‌که این بازار زمانسج اقتصادی به‌شمار می‌آید همچنین رشد دو سال گذشته، بدلیل آثار تورمی ایجاد شده که با توجه به آن می‌توان گفت بازار در حال حاضر رشد نمی‌کند.

پروانی تصریح کرد: بسیار روشن است که اولویت دولت، بازارسرمایه نیست بلکه کسری بودجه در اولویت قرار داشته و با این اولویت‌بندی دولت باید اوراق بدهی چاپ شود تا نقدینگی برای مردم جذاب شود که متاسفانه همین عوامل، باعث آسیب به بورس شده است.

وی ادامه داد: در این راستا دولت، هر از گاهی با روش‌ها و وعده‌های مختلف مردم را به سرمایه‌گذاری در بازار تشویق می‌کند که از شعار‌های مهم در این حوزه می‌توان به " ما قصد حمایت از بازار را داریم " اشاره کرد.

این کارشناس بازارسرمایه با تأکید بر اینکه استراتژی‌ها و تفکرات دولتمردان در بازار را قبول ندارد، خاطرنشان کرد: اگر مسوولان قصد حمایت از بورس را دارند می‌توانند با کاهش نرخ بهره حمایت خود را نشان دهند در حالی که این اتفاق نمی‌افتد، زیرا با کاهش نرخ بهره، سیستم بانکی آسیب می‌بیند.

پروانی بیان کرد: تعادل باید در این حوزه برقرار شود تا پولی که از بورس خارج شده بازگردد و برای مردم و سرمایه‌گذاران جذاب شود؛ البته بازار نمی‌تواند همیشه رو به بالا باشد چراکه در هر صورت نوسان دارد اما؛ کارشناسان و متخصصان این حوزه می‌توانند با حباب‌دار شدن بازار به سهامداران هشدار دهند تا قیمت‌ها کنترل شوند.

مدیر کارگزاری دارا توضیح داد: همچنین مدل قیمت‌گذاری شرکت‌ها باید بر اساس ارزش‌گذاری و به طور کیفی انجام شود، ولی پارامتر‌های کلانی که باعث ارزش‌گذاری شرکت‌ها می‌شود چاپ اوراق و نرخ بهره بوده که در حال حاضر به بالای ۲۵درصد رسیده است.

وی اضافه کرد: متأسفانه چیزی که در بازار اعمال می‌شود حمایت‌های موقتی است؛ برخی مواقع در حد دو الی سه هفته پول به بازار تزریق شده و در نهایت سقوط می‌کند.

پروانی تاکید کرد: در واقع اگر نگاه سرمایه‌گذاران بنیادی باشد می‌توان فهمید مثبت بودن بازارسرمایه با صحبت‌های مسوولین تغییر کرده و به مسکنی برای بورس تبدیل می‌شود؛ در حالی که این وضعیت ماندگار نخواهد بود. همچنین شرایط تولید و اقتصادی نیز مانند بورس وضعیت جالبی ندارند.

مدیر کارگزاری دارا تصریح کرد: آینده بازار سرمایه به ساختار اقتصادی کشور بستگی دارد. اگر با همین ساختار فعلی در اقتصاد جلو برویم طی چهار سال آینده سیاست‌های انقباضی و تورم شدید ادامه یافته و بورس مجددا بر اساس تورم رشد می‌کند. همینطور رشد کیفی نیز دیگر وجود نخواهد داشت؛ مگر اینکه ساختار اقتصادی از کمّی به کیفی تغییر کند. در واقع با تغییر سیستم مبادلات پولی و بانکی، برداشته شدن تحریم‌ها، ورود ارز به کشور، افزایش تولید ناخالص ملی و رونق تولید می‌توان وضعیت اقتصاد را بهبود بخشید. همچنین پارامتر‌های تأثیرگذار در این حوزه، نرخ دلار و سود سپرده بانکی هستند که متأسفانه هیچ کدام باعث رشد بازارسرمایه نشده‌اند.

پروانی درباره تأثیر بودجه پیشنهادی بر بازارسرمایه افزود: در این راستا می‌توان گفت بودجه ارائه شده به مجلس بر بورس فشار زیادی از بعد مالیاتی، خوراک پتروشیمی‌ها، بهره مالکانه و... وارد کرده است. البته با توجه به ساختار فعلی اقتصاد، دولت چاره دیگری ندارد؛ مگر اینکه ساختار اقتصادی و نوع نگاه به آن تغییر یابد تا بورس در اولویت قرار گیرد. همچنین بازار با تمام تلاش و همت خود می‌تواند از ریزش جلوگیری کرده و فقط خود را سرپا نگه دارد.

وی ضمن تأکید بر اینکه تأمین کسری بودجه در اولویت دولت قرار دارد اذعان کرد: به نظر می‌رسد شرایط بازار نیز در حالت کلی مثبت نباشد چرا که بورس در اولویت دولت نبوده و پارامتر‌هایی که باید بازار را نگه دارد به درستی کار نمی‌کنند. در واقع دولت قصد دارد با فروش اوراق بدهی کسری بودجه را جبران کند که یا باید به بانک مرکزی فشار وارد کند یا برای فروش اوراق آنقدر نرخ را بالا ببرد که در چشم سرمایه گذاران جذاب به نظر بیاید که در این صورت سهم‌ها خریدار نخواهند داشت.

منبع: بورس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده