تاریخ: ۱۱ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۴۳
بازدید: ۴۱۴
کد خبر: ۲۴۲۶۳۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ترس سهامداران عامل خروج سرمایه

ترس سهامداران عامل خروج سرمایه
‌می‌متالز - این روزها، حجم معاملات به نحو و مقداری نیست که بتوان شکست مقاومت‌ها و یا از دست دادن حمایت‌ها را مورد تایید قرار دهد.

به گزارش می‌متالز، آنچه از شواهد بازار سرمایه مشاهده می‌شود، این است که ترس‌های سهامداران حقیقی موجب شده که با هر صعود نسبتا خوب، در روز‌هایی که بازار سرمایه با منفی‌های کوچکی نیز همراه می‌شود، شدت خروج سرمایه از بازار افزایش یابد.

حامد فقرایی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه ایران، با رسیدن به حدود شاخص ۱.۳ میلیون واحد با حمایت همراه شد و حال آن که در آستانه ۱.۴ میلیون واحدی است، با مقاومت مواجه شده است.

وی افزود: علت اساسی رشد در شاخص کل بر عهده شرکت‌های بزرگ بوده و در نتیجه هم‌زمان با رسیدن قیمت سهام بسیاری از این شرکت‌ها به سقف، شاخص کل نیز از حرکت خود باز ماند و با روند اصلاحی که در شرکت‌های بزرگ شاهد هستیم، توجه بازار به سمت شرکت‌های کوچک رفته و از جمله نشانه‌های این حرکت، رشد بیشتر یا نزول کمتر در شاخص کل هم‌وزن نسبت به شاخص کل وزنی- ارزشی است.

فقرایی بیان کرد: به نظر می‌رسد در نبود اخباری که بتواند از ریسک‌های سیستماتیک بازار بکاهد یا بر آن بیافزاید، باید انتظار داشته باشیم که روند بازار سرمایه در هفته آینده با صعود در سهام شرکت‌های کوچک آغاز شود. همچنین در صورتی که در سهام شرکت‌های بزرگ همچنان اصلاح را داشته باشیم و اثر این اصلاح بیش از اثر صعود در سهام شرکت‌های کوچک باشد (یعنی شاخص کل با کاهش همراه شود) باید انتظار کاهش تا حدود شاخص ۱۳۸۰ هزار واحدی در گام اول را داشته باشیم، اما در صورتی که اثر صعود نسبی در بازار‌های جهانی و قیمت‌های فلزات اساسی مانند مس و روی و مواد اولیه‌ای مانند نفت را در بازار سرمایه شاهد باشیم، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که شاخص کل به سمت مقاومت ۱۴۳۰ هزار واحدی حرکت کند.

به گفته وی، عمده‌ترین فاکتوری که این روز‌ها می‌تواند در تحلیل اینکه شاخص به کدام سمت حرکت خواهد کرد و آیا توان عبور از مقاومت‌ها یا از دست دادن حمایت‌ها را دارد یا خیر، روند حجم معاملات است. در واقع این روزها، حجم معاملات به نحو و مقداری نیست که بتواند شکست مقاومت‌ها و یا از دست دادن حمایت‌ها را مورد تایید قرار دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: آنچه از شواهد بازار سرمایه مشاهده می‌شود، این است که ترس‌های سهامداران حقیقی موجب شده که با هر صعود نسبتا خوب، در روز‌هایی که بازار سرمایه با منفی‌های کوچکی نیز همراه می‌شود، شدت خروج سرمایه از بازار افزایش یابد؛ این بدان معنا است که بازار سرمایه ما نیز فارغ از آنچه که در بازار‌های جهانی رخ می‌دهد یا اخباری که در داخل منتشر می‌شود، صرفا درگیر یک فاز بی روند یا روند منفی با شیب بسیار آهسته شده است و نوسانات در کوتاه‌مدت بیشتر وابسته به آن است که در کدام قسمت از این فاز قرار گرفته باشد دارد. همچنین در صورتی که در حدود پایین باشد باید انتظار رشد و در صورتی که در محدوده‌های بالا باشد، باید انتظار کاهش داشته باشیم.

منبع: صدای بورس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده