به گزارش میمتالز، مجری پروژه زیرساختهای انتقال اسید شرکت ملی صنایع مس ایران عصر ۱۸ بهمن در این مراسم که مدیرکل راه آهن استان هرمزگان نیز حضور داشت، اظهار کرد: پروژه طرح جامع انتقال، ذخیره سازی و صادرات اسید سولفوریک در دو بخش اصلی طراحی و اجرا شد. بخش اول این است که محصول اسید را به پایانه صادراتی بندرعباس برسانیم که در این راستا پروژه زیرساخت حمل ریلی را داریم، بخش دوم نیز این است که چگونه این اسید را نگهداری و صادر کنیم.
پیمان ابروان افزود: در این راستا سه زیرپروژه در بخش نخست طرح که شامل امکانات حمل و نقل ریلی و جادهای اسید سولفوریک است با سرمایه گذاری ۱۱۸۰ میلیارد ریال و ۸۸۵ هزار یورو انجام گرفته است.
وی عنوان کرد: در بخش نخست طرح، احداث خطوط ریلی، ساخت ۱۰۰ دستگاه واگن مخزندار با ظرفیت حمل ۶۵.۵ تن اسید سولفوریک به ازای هر واگن و ساخت ۲۰۰ دستگاه ایزوتانک با ظرفیت حمل ۲۴ تن به ازاء هر دستگاه از طریق خطوط جادهای و ظرفیت حمل ۳۴ تن به ازاء هر دستگاه از طریق خطوط ریلی را داشتیم که با این پروژهها میتوانیم محصول اسید را به بندرعباس برسانیم.
وی ادامه داد: در بخش دوم طرح برای ایجاد مخازن ذخیره سازی و صادرات در بندرعباس، با هزینه ۹۰۰ میلیارد ریال و ۱۲.۵ میلیون یورو ۸ مخزن ذخیره اسید سولفوریک هر کدام به ظرفیت ۱۴ هزار تن و مجموع ۱۱۲ هزار تن آمادهسازی کردیم که در نهایت با خط لوله ۱۲ اینچ استنلس استیل برای بارگیری به کشتی صادراتی اقدام میشود.
مجری پروژه زیرساختهای انتقال اسید شرکت ملی صنایع مس ایران اضافه کرد: این پروژه در مجموع با سرمایه گذاری ۲۰۸۰ میلیارد ریال و ۱۳.۳۸۵ میلیون یورو (مجموع بالغ بر ۶ هزار میلیارد ریال) و اشتغالزایی کامل برای ۶۰ نفر انجام گرفته است.
مدیر امور لجستیگ مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این مراسم گفت: روزانه حدود ۱۸۰۰ تن اسید در این مجتمع تولید میشود که به همین میزان این اسید روزانه به بندرعباس منتقل میشود.
حسین رضایی افزود: با توجه به اینکه پروژههای تولید اسید سولفوریک در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان به بهره برداری رسید ضرورت داشت که یک امور به عنوان متولی حمل اسید و حمل محصولات دیگری که در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تولید میشود در نظر گرفته شود که این امر به عهده امور لجستیک واگذر شد.
وی بیان کرد: قرار است در یک برنامه سه ساله، یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن اسید تولیدی در سرچشمه به بندرعباس انتقال داده شود که بخشی از صادر و بخشی نیز برای تولید اسید فسفریک و کود شیمیایی فسفاته استفاده میشود.
مدیر امور لجستیگ مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با بیان اینکه در دو روز گذشته شبکه ریلی و تجهیزات بارگیری اسید و تخلیه اسید در بندرعباس مورد تست قرار گرفتند، یادآور شد: این کار با موفقیت انجام شد و در آینده نزدیک برنامه انتقال اسید به صورت گرم را خواهیم داشت.
به گفته وی پس از ساخت زیرساخت ریلی، قابلیت بهره برداری آن به تایید راه آهن جمهوری اسلامی ایران رسید و بعد از تایید آن، ضرورت داشت که این تاسیسات مورد تست قرار گیرد.
رضایی ادامه داد: برنامه ما این بود که تست سرد انجام شده و تمام خطوط و تجهیزات ریلی مورد تست و آزمایش قرار گیرد که این کار نیز انجام شد.
مدیر امور لجستیگ مجتمع مس سرچشمه رفسنجان خاطرنشان کرد: امروز به میمنت ایام مبارک دهه فجر، شبکه ریلی جدیدالاحداث در سرچشمه و بندرعباس افتتاح شد. ضمن آنکه تجهیزات مورد استفاده در شبکه ریلی مورد آزمایش قرار گرفت و زمان بندی از نحوه بارگیری و تخلیه واگنها نیز انجام شد.
رضایی یادآور شد: روزانه حدود ۱۸۰۰ تن اسید در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تولید و این مقدار به سمت بندرعباس حمل شده که بخش عمده حمل آن از طریق شبکه ریلی خواهد بود.