تاریخ: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۱۸
بازدید: ۳۸۱
کد خبر: ۲۵۱۱۲۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

فرمانده سپاه آباده: مسوولان کارخانه سیمان آباده پاسخگوی کارگران و افکار عمومی باشند

فرمانده سپاه آباده: مسوولان کارخانه سیمان آباده پاسخگوی کارگران و افکار عمومی باشند
‌می‌متالز - فرمانده سپاه آباده ضمن انتقاد از مسوولان کارخانه سیمان آباده گفت: مسوولان کارخانه باید پاسخگوی کارگران و افکار عمومی باشند؛ این کارخانه ادعا می‌کند بدهکاری بسیاری دارد و به همین دلیل حقوق معوقه کارگران پرداخت نشده است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در سه ماه اخیر این کارخانه ۳۰ میلیارد فروش داشته است. پس چرا معوقات کارگران پرداخت نشده است؟

به گزارش می‌متالز، حدود سه ماه قبل بود که امام‌جمعه آباده در خطبه‌های نماز جمعه به مشکلات کارخانه سیمان آباده پرداخت و بعد از آن با تشکیل کارگروه رفع موانع تولید استان در این شهرستان، قرار شد مشکلات این کارخانه رفع شود.

از قرائن و شواهد مشخص است هیچ یک از مصوبات طرفین اجرایی نشده است و امروز شاهد اعتراض مجدد کارگران این کارخانه هستیم که هفت ماه است حقوق معوقه دارند و اکنون نیز هیچ گونه عیدی و پاداشی دریافت نکرده اند.

به منظور بررسی مشکلات کارخانه سیمان و کارگران آن، جلسه ویژه کارگروه اقتصادی قرارگاه صاحب الزمان ناحیه مقاومت سپاه آباده با حضور فرماندار آباده، فرمانده ناحیه سپاه آباده، نماینده‌ای از سوی کارخانه و نماینده کارگران برگزار شد.

فرمانده ناحیه سپاه آباده، در این جلسه گفت: رئیس و مسوولان این کارخانه باید پاسخگوی کارگران و پاسخگوی افکار عمومی جامعه باشند.

سرهنگ عباس قره خانی ادامه داد: این کارخانه ادعا می‌کند بدهکاری بسیاری دارد و به همین دلیل حقوق معوقه کارگران پرداخت نشده است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در سه ماه اخیر این کارخانه ۳۰ میلیارد فروش داشته است. پس چرا معوقات کارگران پرداخت نشده است؟

وی بیان کرد: بعضی کارگران این کارخانه هنوز ۶ ماه حقوق معوقه دارند! آیا رئیس کارخانه هم حقوق معوقه‌ای دارد؟ رئیس کارخانه را برای پاسخگویی در این جلسه دعوت کردیم، اما در جلسه حاضر نشد در حالی که باید پاسخگوی این وضعیت باشد و وضعیت کارگران را مشخص کند چرا که ادامه این رویه می‌تواند منجر به آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی شود.

فرماندار آباده نیز در این جلسه ضمن تشکر از ناحیه سپاه آباده جهت تشکیل این جلسه گفت: امروز همه در خصوص این کارخانه گلایه دارند، هم کارگران هم سهامداران، هم بیمه، حتی خود مسوولان کارخانه هم از من گلایه دارند. مشکلات این کارخانه زیاد است، اما تعطیلی راه حل نیست. با تعطیلی مشکلات کارگران مضاعف می‌شود.

زین‌العابدین نیک‌مرام در ادامه گفت: قرار است در همین هفته یک سرمایه گذار جدید بیاید و با پیش فروش محصولات به او، کارخانه افزایش سرمایه چشمگیری داشته باشد، هر چند این کارخانه اکنون نیز فروش دارد، اما بدهی‌های قبلی این کارخانه موجب ایجاد عمده مشکلات شده است و این کارخانه را به کارخانه زیان ده تبدیل کرده است.


ارزش سهام کارخانه هر روز کمتر می‌شود


فرخی، نماینده سهامداران این کارخانه نیز گفت: علاوه بر کارگران، حق سهامداران این کارخانه نیز ضایع شده است. ارزش سهم هر روز کمتر می‌شود و به سهامداران ظلم می‌شود. این سرمایه در هر بخش دیگری سرمایه گذاری می‌شد امروز ارزش بیشتری داشت.

وی افزود: مدیر کارخانه ادعا می‌کند کارخانه ورشکسته است، پس ادامه این روند برای سرمایه گذاری اصلا مناسب نیست، مدیر کارخانه به علت مدیریت غلط باید از کار بر کنار شود.

نماینده اداره صمت در این جلسه اظهار داشت: باید به این کارخانه کمک کنیم تا مشکلات خود را حل کند، تعطیلی کارخانه به نفع هیچکس نیست و مشکلی را برطرف نمی‌کند.

محمدی افزود: در کارگروه رفع موانع تولید مصوب شد که جهت افزایش سرمایه و برون رفت کارخانه از مشکلات، بانک توسعه ۴ میلیارد، و یک بانک دیگر ۱۰ میلیارد وام دهد، اما از وام خبری نشد.

فرمانده ناحیه سپاه آباده، در پاسخ به موضوع مطرح شده از سوی اداره صمت گفت: این مصوبه در صورتی باید اجرا می‌شد که کارخانه معوقات حقوق کارگران را پرداخت می‌کرد.

وی اضافه کرد: وقتی حقوق کارگران را نداده است چرا باید حمایت شود؟ کارخانه تولید و فروش دارد و می‌تواند از محل فروش محصولات حقوق و معوقات حقوق کارگران را بدهد.

قره خانی تصریح کرد: سوال اصلی کارگران و سهامداران نیز همین است، چرا در آمار این کارخانه مغایرت وجود دارد؟ من از فرماندار محترم درخواست دارم که دستور حسابرسی از این کارخانه را صادر نماید. اصلا چرا دفتر این کارخانه در تهران است؟ کارخانه‌ای که در آباده است، چرا دفترش در آباده نیست؟ در کارخانه‌ای با این همه معضل، مدیر پروازی معنا ندارد.

فرمانده سپاه آباده گفت: کارخانه‌ای که هم هفت‌ماه حقوق کارگران را پرداخت نکرده، هم به دولت بدهی دارد و نه سودی به سرمایه‌داران پرداخت می‌کند دیگر چه توجیهی برای حمایت دارد؟

وی تاکید کرد: حمایت از تولید زمانی معنی پیدا می‌کند که کارخانه‌ای لااقل حقوق کارگران خود را درست پرداخت کند؛ از کارفرمایی که کفایت و صلاحیت ندارد نباید حمایت شود، بله این کارخانه سود ده است، چرا حقوق کارگران نمی‌دهد؟

ادامه بررسی مشکلات این کارخانه به جلسه‌ای با حضور رئیس کارخانه و سرمایه گذار، نماینده شورای تامین و نماینده کارگران این کارخانه موکول شد.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده