تاریخ: ۲۳ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۴۱
بازدید: ۲۳۱
کد خبر: ۲۵۴۴۱۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
طی گزارشی بررسی شد؛

چشم انداز کوتاه مدت بازار سرب در جهان/ سهم ۵ درصدی ایران از ذخائر سرب و روی

چشم انداز کوتاه مدت بازار سرب در جهان/ سهم ۵ درصدی ایران از ذخائر سرب و روی
‌می‌متالز - سرب از قدیمی‌ترین فلزات کشف شده توسط بشر است و قدمت استفاده انسان از این فلز به ۳۵۰۰ سال پیش از میلاد باز می‌گردد. این فلز نرم، که سنگین‌ترین عنصر گپیدار جدول تناوبی است به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی خاص خود، استفاده‌ی گسترده‌ای در صنایع تجهیزات الکترونیکی، تولید باتری، رنگ، سرامیک و. دارد.

به گزارش می‌متالز، بزرگترین تولید کننده سرب، کشور چین است که قریب به نیمی (حدود ۴۷ درصد) از سرب دنیا را تولید می‌کند. پس از چین، استرالیا با تولید نزدیک به ۱۰ درصد، پرو ۶ درصد، ایالات متحده آمریکا ۶ درصد و مکزیک با تولید ۵ درصد سرب جهان، بزرگترین تولیدکنندگان سرب محسوب می‌شوند.

معادن سرب و روی عمدتا در دنیا مشترک هستند. برآورد‌ها حاکی از این است که نزدیک به ۵ درصد از ذخایر سرب و روی جهان، در ایران قرار دارد. رتبه تولید شمش سرب ایران در جهان ۱۹، در آسیا ۷ و ظرفیت تولید سالانه کشور، ۴۲۰ هزارتن شمش است. بزرگترین تولید کننده شمش سرب در ایران شرکت سرب و روی ایران (با نماد فسرب در بورس تهران) است که ۶۵ درصد تولید کشور رابه خود اختصاص داده است.


عوامل موثر بر عرضه


نرخ فعالیت و عملیات تولید کارخانه‌های ذوب سرب چین به عنوان بزگترین تولیدکننده جهان، ماه گذشته میلادی رشد قابل توجهی داشته است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، تا اواخر ماه مارس ۲۰۲۲ (اوایل فروردین ماه ۱۴۰۱)، میانگین نرخ فعالیت کارخانه‌های تولید شمش از مواد معدنی در چین، به ۵۶.۴ درصد رسیده است بالغ بر ۴درصد نسبت به ابتدای همان ماه رشد داشته است. البته از سوی دیگر نرخ فعالیت کارخانه‌های بازیافت سرب کاهش داشته که عمدتا ناشی از سه عامل وضع مالیات جدید بر ضایعات باتری، اختلالات در تولید منتج از شیوع بیماری کوید و عملیلات تعمیر و نگهداری متداول شرکت‌ها در طی ماه است. سطح موجودی سرب در انبار‌های ۵ منطقه اصلی چین هم طی ماه گذشته میلادی ابتدا شاهد رشد و سپس کاهش بود. تا اواسط ماه تولیدکنندگان متاثر از عملیات نطامی روسیه در اوکراین و رشد قیمت، به شدت راغب به فروش و تحویل کالا بودند، اما در طرف مقابل مصرف‌کنندگان با توجه با فراز و فرود شدید قیمتی، تمایلی برای خرید وانبارش از خود نشان ندادند که رشد ۱۰ هزارتنی در موجودی انبار‌ها را به دنبال داشت. اما در ادامه، شیوع مجدد بیماری کویید و هراس از عدم امکان تامین کالا به دلیل پیامد‌های بیماری، موجب تقویت تقاضا شد، بطوریکه نهایتا در ماه میلادی گذشته سطح موجودی انبار‌های چین ۴ درصد (۴،۴۰۰ تن) کاهش داشت.

چشم انداز کوتاه مدت بازار سرب در جهان/ سهم ۵ درصدی ایران از ذخائر سرب و روی



چشم انداز ماه


بنا به برآورد‌های چینی‌ها و شرایط بازار، بعید است عرضه‌ی سرب از سوی تولیدکنندگان در این ماه نسبت به ماه قبل، دستخوش تغییر بزرگ و شگرفی شود، اما کاهش تقاضا کاملاً مورد انتظار است. مهمترین عوامل ترسیم چشم‌انداز تقاضای ضعیف، افت موسمی متداول چین در زمینه تقاضای باتری‌های اسیدی و نرخ کاملا متوسط وغیر امیدوارکننده‌ی جایگرینی و مصرف باتری‌های دوچرخه‌های الکتریکی و خودروها، به دلیل محدودیت‌های شیوع مجدد کرونا است. با این وجود صادرات از چین می‌تواند در آوریل عملکرد مناسبی داشته باشد هرچند قطعا مقدار صادرات به حدی نخواهد بود که جبران کاهش تقاضای داخلی چین رابکند.

اگر تمامی عوامل شامل رشد نرخ انرژی در جهان، وضع مالیات و رشد نرخ باتری قراضه در چین، سختی و محدودیت آمد و شد به دلیل کرونا را در کنار یکدیگر بگذاریم، انتظار می‌رود طی ماه آوریل قیمت سرب ابتدا یک روند افزایشی و سپس یک روند کاهشی را در بازار‌ها مشاهده کند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده