به گزارش میمتالز، مهدی حاجی غلام سریزدی به افزایش جذابیت بازار سرمایه برای سرمایهگذاری اشاره کرد و افزود: کاهش ارزش سهام شرکتها تحت تاثیر ریزش بیش از یک سال و نیم قیمتها، جذابیت سرمایهگذاری در بازار سرمایه را نسبت به سایر بازارهای موازی افزایش داده است.
وی اظهار کرد: همچنین بهطور معمول بازار سرمایه ابتدای سال را تحت تاثیر پایان فروش کدهای اعتباری برای پرداخت هزینههای پایان سال این شرکتها متعادل و رو به بالا آغاز میکند.
حاجی غلام سریزدی به دیگر عوامل تأثیرگذار در بازگشت شاخص بورس به مدار صعودی اشاره کرد و گفت: دلیل اصلی افزایش حجم، ارزش معاملات و ورود نقدینگی به بازار سرمایه طی یک ماه گذشته اخبار مثبت مذاکرات برجامی، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و نیز حواشی پیرامون صنعت خودرو در خصوص واگذاری ۴۰ درصدی سهام شرکت سایپا و ۲۵ درصدی سهام شرکت ایرانخودرو توسط دولت است.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: فعالان بازار سرمایه ارزش جایگزینی این شرکتها را باوجود زیان انباشته بالای آنها بیشتر از قیمت تابلو برآورد میکنند، اما همچنان ابهاماتی در خصوص نحوه فروش سهام این شرکتها وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در یک ماه گذشته با لیدر شدن گروه خودرویی در بازار سرمایه، ارزش سهام بسیاری از شرکتها با افزایش ۲۰ تا ۵۰ درصدی همراه شد، اما در شرایط فعلی، بازار به شفافیت بیشتر در خصوص نحوه واگذاری و قیمت این انتقال سهم در شرکتهای خودرویی نیاز دارد.
حاجی غلام سریزدی معتقد است که اخبار پیرامون مذاکرات منطقهای و برجامی میتواند تاثیر بسیاری در ادامهدار بودن روند مثبت بازار داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه نرخ دلار را جزئی از مولفههای اصلی در فراز و فرودهای بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: پیشبینی این نرخ همواره با چالشهایی روبرو بوده که این امر منجر به ایجاد برخی از نوسان در معاملات بورس شده است.
وی ابهاماتی مانند توافق برجام، میزان فروش نفت، میزان کسری بودجهی دولت، نرخ بهره بانکی و درنهایت نرخ تورم را جزو عوامل تأثیرگذار بر نرخ دلار دانست و اضافه کرد: در صورت توافق برجام، انتظار اقبال به سمت سهمهای ریالی چندان دور از ذهن نخواهد بود؛ همچنین کاهش قیمت دلار موجب ایجاد نوسان در بازار سرمایه میشود، اما در این میان مرحلهای بودن توافق در برجام زمینه افزایش این نوسانات را فراهم میکند.
حاجی غلام سریزدی با بیان اینکه جذابیت قیمت سهام شرکتهای دلاری در این برهه از زمان زمینهساز فرصت مناسب برای سرمایهگذاری خواهد بود، گفت: این احتمال وجود دارد که در صورت عدم توافق؛ شاهد نوسانات منفی در بازار باشیم، اما بازار سرمایه در بلندمدت به دلیل رشد قیمت دلار با یک تاخیر زمانی ابتدا با رشد گروههای دلاری و در ادامه سهام شرکتهای دارایی محور همچون تجربه سالهای گذشته با روند مثبت روبهرو خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در صورت حصول توافق برجام و افزایش فروش نفت در قیمتهای جذاب فعلی، سرمایهگذاری در زیرساختهای کشور بهخصوص حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و زیرساختهای هوایی و ریلی در کشور افزایش پیدا میکند.
وی تصریح کرد: این سرمایهگذاریها بسیاری از چالشهای پیشروی بازار سرمایه ازجمله قطعیهای برق و گاز را در بلندمدت مرتفع خواهد کرد.
حاجی غلام سریزدی خاطرنشان کرد: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته به نظر میرسد که در صورت کاهش قیمت دلار، بازارهای موازی مانند دلار، طلا، مسکن و خودرو که در چند سال اخیر با رشد فزاینده ناشی از افزایش قیمت ارز روبهرو بودند، با رکود مواجه شوند، این در حالی است که باوجود رشدهای اخیر بازار سرمایه این بازار همچنان نسبت به دوران رشد خود در سال ۹۹ فاصله بسیاری داشته و از این حیث دارای جذابیت سرمایهگذاری است.