تاریخ: ۳۱ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۴۷
بازدید: ۱۲۱
کد خبر: ۲۵۵۶۰۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تقدیر از رویکرد جدید سازمان توسعه تجارت ایران در هیات دولت/ دستور رئیس‌جمهوری برای تشکیل کمیته حل مشکلات و موانع پیش روی تجارت خارجی

تقدیر از رویکرد جدید سازمان توسعه تجارت ایران در هیات دولت/ دستور رئیس‌جمهوری برای تشکیل کمیته حل مشکلات و موانع پیش روی تجارت خارجی
‌می‌متالز - رئیس‌جمهوری روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با اشاره به ضرورت استفاده بهینه از فرصت‌های موجود و استفاده بیشتر از ظرفیت بخش‌خصوصی در توسعه روابط تجاری با کشور‌های منطقه، به معاون اول مأموریت داد با تشکیل کمیته‌ای، مشکلات و موانع حوزه تجارت را احصا کرده و در کوتاه‌ترین زمان برای حل آن‌ها تدبیر کنند.

به گزارش می‌متالز، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی با اشاره به گزارش رئیس سازمان توسعه تجارت درباره فرصت‌ها و چالش‌های روابط تجاری با کشور‌های منطقه، وضعیت تجاری کشور را خوب توصیف کرد و بر لزوم بهره‌مندی از فرصت‌های موجود و استفاده بیشتر از ظرفیت بخش‌خصوصی در این عرصه تأکید کرد.

رئیس‌جمهور در ادامه به معاون اول مأموریت داد با تشکیل کمیته‌ای با حضور مسئولان ذی‌ربط، مشکلات و موانع حوزه تجارت را احصا کرده و در کوتاه‌ترین زمان برای حل آن‌ها تدبیر کنند.

آیت‌الله رئیسی پیگیری را رمز موفقیت دستگاه‌ها در انجام وظایف و مأموریت‌ها دانست و تأکید کرد: مشکلات تنها با دستور دادن حل نمی‌شود، بلکه دستور‌ها باید منجر به اقدام و عمل جدی شود.

گفتنی است تجارت خارجی و صادرات غیرنفتی در دولت سیزدهم با رفع بسیاری از موانع پیش‌روی صادرکنندگان و فعالان اقتصادی با رشد همراه بوده است.

به گفته علیرضا پیمان‌پاک، معاون وزیر صمت و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، در سال ۱۴۰۰، صادرات غیرنفتی کشور به ۴۸ میلیارد دلار، واردات به ۵۳ میلیارد دلار و تراز تجاری به بیش از ۱۰۳ میلیارد دلار رسیده است.

وی همچنین از رشد ۶۵ درصدی صادرات به عمان، رشد ۱۴۰ درصدی صادرات به ترکیه، رشد ۷۰ درصدی صادرات به اندونزی، رشد ۱۵۰ درصدی صادرات به غنا و رشد ۵۰۰ درصدی صادرات به آفریقای‌جنوبی در سال ۱۴۰۰ خبر داده است.

رفع موانع تجارت خارجی در زمینه برگشت ارز و گمرکات، حمایت از تجار در خارج از کشور، محور قرار دادن مسائل تجارت خارجی در کمیسیون‌های مشترک، انعقاد و پیگیری موافقت‌نامه‌های تجاری، تسهیل قوانین و مقررات، فعال کردن کریدور‌های تجاری و استفاده از فرصت‌های تجاری در کشور‌های همسایه از جمله اقدامات وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت ایران در زمینه توسعه صادرات غیرنفتی در دولت سیزدهم بوده است.

اکنون نیز توسعه تولید صادرات محور، حمایت از صادرات کالا‌های دانش‌بنیان، توسعه صادرات کالا‌ها با ارزش افزوده بیشتر و جلوگیری از خام‌فروشی، توسعه و تکمیل زنجیره ارزش، کنسرسیوم‌سازی، آینده پژوهی و تحلیل و مطالعات بازار از جمله اقداماتی است که از سوی سازمان توسعه تجارت پیگیری می‌شود.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده