به گزارش می متالز، ازاینرو مازاد تولید روانه بازار داخلی و افزایش عرضه موجب کاهش قیمت فولاد در روزهای اخیر شد که توقع میرود دوباره در مدار صعود قرار گیرد. با این اوصاف تا زمانی که مشکلات صادرات رفع نشود، فولادسازان با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد چراکه با اشباع بازار از فولاد در بلندمدت، تولید مجدد معنای خود را از دست میدهد.
بهادر احرامیان، نایبرئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این خصوص عنوان کرد: در حال حاضر قیمت فولاد در ایران از قیمتهای جهانی کمتر است و قطعاً نباید در این قیمت پایدار بماند. این در شرایطی است که باید بخش قابلتوجهی از تولید فولاد صادر شود اما محدودیتهای ایجادشده که برخی داخلی و برخی خارجی هستند جلوی صادرات را گرفته است. سیاست پیمانسپاری ارزی از داخل کشور و عوارض 90 دلار بر تنی که افغانستان و عراق بر محصولات فولاد ایران وضع کرده از خارج، سبب شده تا محصولات در داخل بماند و فزونی محصول در داخل قیمت را پایین آورده و از طرفی تولیدکننده تا یک زمانی میتواند انباشت کند و در مرحله بعدی تولید را متوقف خواهد کرد. به همین دلیل باید تصمیم درست و منطقی برای معضلهای پیش روی صادرات گرفت در غیر این صورت با توقف تولید مواجه خواهد شد.
احرامیان در پاسخ به این سؤال که نزدیکی قیمت دلار در بازار و سامانه نیما تأثیر سیاست پیمانسپاری ارزی را بیمعنا میکند، عنوان کرد: این موضوع بهصورت مقطعی درست است اما با کوچکترین اتفاقات مجدداً این موازنه به هم خواهد خورد به همین خاطر تاجر نمیتواند بهصورت لحظهای تصمیم گیرد و باید قوانین تغییر کند تا تجار بتوانند با شرایط بهتری، تصمیمات میانمدت و بلندمدت خود را بگیرند.
وی خالص ارز فولادیها برای عرضه در نیما را کمتر از 500 میلیون دلار دانست و گفت: این رقم در شرایطی درست است که هزینه و درآمد به یکمیزان باشد اما در حالت فعلی با وضع تحریمها ما ناگزیر هستیم بیش از یک سال تأمین مواد اولیه داشته باشیم تا دپو برای زمان محدودیتهای تحریم در انبارها باشد به همین خاطر ما برای دو سال تأمین مواد اولیه میکنیم و در مقابل کسب درآمد برای یک سال است. با توجه به فزونی هزینه بر درآمد این رقم درست نیست.