به گزارش می متالز به نقل از عصر مس آنلاین، سرپرست نگهداری و تعمیرات مکانیک مجتمع مس شهربابک با اشاره به هدف انجام این تغییرات گفت: با توجه به بحران آبی فراگیر در کشور بهخصوص در استان کرمان، نیاز به همت مضاعف برای صرفهجویی در مصرف آب که سرمایه نسلهای آینده این مرزوبوم است، وجود دارد. از این رو بر آن شدیم تا با اجرای پروژههای اصلاحی و تغییر طرحها با استفاده از دانش مهندسی و ابتکار در طرحهای موجود علاوه بر کاهش مصرف آب، کاهش مصرف انرژی را هم داشته باشیم.
او ادامه داد: ازجمله اهداف دیگر این طرح میتوان به نیاز به کاهش کار اپراتوری، کاهش زمان نگهداری و تعمیرات، افزایش رضایت پرسنل و در نهایت انتقال دانش فنی که میراثی ماندگار برای سایر همکاران است، اشاره کرد.
شمسالدینی همچنین با بیان اینکه تجهیزات سیستم خنککاری قبلی کوره آند نقایصی داشت که مصرف آب را بالا میبرد، گفت: از جمله نقایص این طرح نچرخیدن کامل آب در سیستم خنککاری و نیاز به آب دمین به صورت مستمر بود. همچنین استفاده از تجهیزات فراوان شامل برجهای خنککننده، مبدلهای حرارتی، پمپها که هزینه نگهداری و تعمیرات بالایی دارند و هزینه استفاده از انرژی الکتریکی را به شرکت تحمیل میکرد و باعث شد در جریان این طرح تصمیم به تغییر آنها گرفته شود.
کارشناس مکانیک سیالات ادامه داد: به همین دلیل پس از جلسات کارشناسی متعدد و از میان سه طرح پیشنهادی، پروژه تغییر طرح سیستم خنککاری دهانه کورههای آند با استفاده از آب خنککاری کورههای فلاش و الکتریکی، پس از بررسی همکاران در امور ذوب، پشتیبانی فنی، امور مهندسی و اصلاحات مورد پذیرش قرار گرفت.
او به مراحل انجام این تغییرات اشاره کرد و گفت: پیشنهاد تغییر طرح از اواخر سال 1395 مطرح شد و در مراحل ابتدایی قابلیت فنی و اجرایی آن با جلسات متعدد کارشناسی بررسی شد. پس از آن مزایا و صرفه اقتصادی و کاهش هزینههایی که با اجرای طرح صورت میگرفت، مورد بررسی قرار گرفت و پس از پذیرش، برآورد هزینهها از لحاظ مواد مورد نیاز و نیروی انسانی صورت گرفت. در نهایت مراحل اجرایی و مدیریت پروژه توسط اداره نگهداری و تعمیرات ذوب انجام شد.
شمسالدینی تأکید کرد: در این پروژه از طراحی محاسبه تا اجرا و راهاندازی بهطور 100 درصد از نیروی بومی و پرسنل شرکت استفاده شده است که این موضوع یکی از افتخارات ماست که توانستهایم با توان خودمان در بهینهسازی مصرف آب و انرژی عملکرد خوبی داشته باشیم.
او با بیان اینکه دستاوردهای این پروژه صرفاً کاهش مصرف آب نیست و مزایای دیگری نیز دارد، افزود: کاهش مصرف انرژی، کاهش هزینه تهیه اقلام یدکی سیستم خنککاری، کاهش هزینه نیروی انسانی و افزایش رضایت پرسنل از مهمترین دستاوردهایی است که در نتیجه تغییر طرح قبلی به دست آمده.
به گفته سرپرست نگهداری و تعمیرات مکانیک مجتمع مس شهربابک در حال حاضر با توجه به اینکه در این پروژه از آب مازاد در گردش برای خنککاری کورههای فلاش و الکتریکی استفاده میشود، میزان مصرف آب به 200 مترمکعب در روز کاهش یافته است که کاهش سالانه 73هزار مترمکعب آب را در پی دارد.