به گزارش میمتالز، سعید منصوری رئیس اتحادیه شن و ماسه در نشست خبری دومین همایش و نمایشگاه صنعت و معدن کاری ایران که امروز شنبه ۷ خرداد ماه در خانه معدن ایران برگزار شد با اشاره به ظرفیتهای عظیم معدن استان تهران تصریح کرد: در منطقه غرب و شرق تهران حدود ۱۰۰ واحد معدنی فعال وجود دارد که بررسیهای انجام شده عمق برداشت از این معادن در مناطق شهریار یا شهر قدس بالای ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر است
وی افزود: تاکنون در خصوص برداشت از این سطوح معادن موانع و چالشهای بسیاری وجود داشته است که خوشبختانه طی مذاکرات و صحبتهای انجام شده از طریق مسوولین عمق برداشت از معادن استان تهران به بالای ۵۰ متر رسیده است.
منصوری با اشاره به لزوم صیانت از معادن استان تهران و نقش و جایگاه آن در انتفاع مردم گفت: همانطور که میدانید استان تهران شهرستانها و اقلیم و اطراف آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است از طرفی نیز استان تهران بر روی گسلهای مختلف قرار گرفته است که زلزله خیز محسوب میشود لذا باید از معادن و گنجینههای خدادادی این شهر محافظت شود چراکه سود سرشار آن متعلق به خود مردم تهران است.
وی عنوان کرد: طی ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته در شهر تهران به قدری ساخت و ساز از جمله فعالیتهای عمرانی، مترو، ساخت ساختمانهای تجاری مسکونی پلها و ... انجام شده است و با وجود شهرهای بزرگ همچون شهریار، ورامین کرج حفاظت و حمایت از معادن شهر تهران دو چندان شده است و باید به مواد معدنی بیش از پیش توجه داشت.
رئیس اتحادیه شن و ماسه تصریح کرد: متاسفانه اگر برای حیات و صیانت از معادن استان تهران اقدامی انجام نشود نخالهها و زبالههای شهرها چالههای معدنی را پر کرده و بسیاری از مواد ارزشمند و گرانبها زیر انبوهی از زباله مدفون میشود لذا از اصحاب رسانه و خبرنگاران درخواست دارم که در خصوص اطلاع رسانی و صیانت از معادن استان تهران اقدامی انجام دهند.
وی افزود: بی شک تا سالیان دراز تهران به مواد معدنی نیاز دارد و منطقه شهریار به واسطه قرار گرفتن در حاشیه رودخانه کرج دانه یکی از بهترین مواد معدنی شن و ماسه در کشور است.
منصوری با اشاره به برخی از جو سازیها پیرامون آلایندگی معادن شن و ماسه استان تهران و رد این ادعا گفت: مساله آلایندگی معادن به آن میزانی که مطرح میشود وجود ندارد حتی معادن در زمان سیلاب تهران این شهر را از خطر نابودی نجات دادند چرا که بسیاری از کالاهای معدنی منبع سرشاری از آبهای زیرزمینی شدند همچنین بسیاری از آلایندگیها در مسیر رفت و آمد مصالح معدنی به وجود میآورد نه در تولیدات کارخانهها بر این اساس با استفاده از تکنولوژیهای جدید جلوی بسیاری از این آلایندگیها نیز گرفته شد.
وی با اشاره به پرداخت عوارض طرز و استفاده از منابع و منفعت معادل به ادارات منطقه با مردم گفت: یک تعامل از پیش وجود داشته است که مردم منطقه و همجوار معادن از سود استخراج مواد معدنی منتفع شوند بر این اساس ادارات منطقه با انجمن شن و ماسه تعاملات خوبی دارند که این رویه در گذشته وجود نداشت.
منبع: شما نیوز