تاریخ: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷:۰۷
بازدید: ۲۵۵
کد خبر: ۲۶۱۴۵۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

محدودیت فعالیت معادن در منطقه بهرام گور

محدودیت فعالیت معادن در منطقه بهرام گور
‌می‌متالز - معاون اداره کل محیط زیست فارس گفت:۸۰ مجوز فعالیت معدنی در منطقه بهرام گور باطل شده است.

به گزارش می‌متالز، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست اداره کل محیط زیست فارس گفت: در جدیدترین تفاهم نامه بین محیط زیست و صنایع و معادن، فعالیت معادن در منطقه بهرام گور با محدودیت و بر اساس مجوز محیط زیست انجام می‌شود.

مرادی افزود: بر اساس این تفاهم نامه تاکنون ۵ پهنه معدنی برای فعالیت معدنکاری در مناطق ۴ گانه بهرام گور به محیط زیست استان معرفی شده اند که ۲ مورد رد و ۴ مورد بررسی شد و اکنون ۲ مورد با مجوز محیط زیست در مرحله اکتشاف است.

وی گفت: تاکنون ۸۰ مجوز فعالیت معدنی که در منطقه بهرام گور فعال بوده یا در حال بررسی برای شروع فعالیت بوده، باطل شده است.

مدیرکل محیط زیست فارس نیز به بحران خشکی تالاب‌های استان از جمله تالاب پریشان اشاره کرد و گفت: این تالاب ۴۰ میلیون‌متر مکعب کسری مخزن دارد و در منطقه به دلیل کم بارشی، برداشت بی رویه آب و وجود هزار چاه فعال مجاز و غیر مجاز، سفره‌های آب زیر زمینی ۱۴ متر افت داشته است.

پورشیرزاد افزود: نخستین طرح مدیریت تالاب‌های کشور برای پریشان نوشته شده و طرح انتقال ۲۰ میلیون متر مکعب آب از سد نرگسی به این تالاب در دستور کار قرار گرفته است که اگر این اتفاق بیفتد طرح احیای تالاب ۳ ساله انجام می‌شود.

وی هفت برم و برم شور را تنها تالاب‌های زنده و نیمه جان استان بیان کرد و گفت: برای حفاظت از این تالاب‌ها تکالیف دستگاه‌ها از جمله محیط زیست، جهادکشاورزی، آب منطقه‌ای به صورت میدانی تعیین شده است تا در کنترل برداشت آب زیر زمینی، مدیریت چاه‌های غیر مجاز، تغییر معیشت کشاورزان، تغییر الگوی کشت، فصل کشت و نوع آبیاری به مساله ورود و در حفظ این تالاب‌ها تلاش کنند.

مدیرکل محیط زیست فارس درباره آلایندگی و انتقال کارخانه‌های روغن نباتی و سیمان شیراز هم گفت: کارخانه روغن نباتی تغییر فرآیند داده است و بخشی از آن انتقال یافته است و کارخانه سیمان هم به شدت از سوی محیط زیست تحت فشار قراردارد تا هر چه سریعتر با فراهم کردن زیر ساخت ها، جابه جا شود.

معاون مدیریت و منابع انسانی محیط زیست فارس هم از کمبود محیط بان در فارس گفت و افزود: سرانه استاندارد جهانی برای هر هزار هکتار وسعت یک محیط بان تعیین کرده و این در حالی است که در فارس با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار منطقه تحت حفاظت و شکار ممنوع تنها ۱۸۰ محیط بان وجود دارد.

علی پور افزود: امسال مجوز استخدام ۳۰۰ محیط بان در همه نقاط کشور داده شده است که سهم ناچیزی از آن نصیب فارس می‌شود.

وی بهره گیری از مشارکت‌های مردمی و آموزش به آن‌ها را از تدابیر این سازمان برای حفاظت از مناطق تحت کنترل محیط زیست عنوان کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما فارس

عناوین برگزیده