تاریخ: ۰۱ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۰۸
بازدید: ۱۶۸
کد خبر: ۲۶۳۵۲۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
درخواست مدیرعامل فولاد خوزستان:

شهروندان با صرفه‌جویی در مصرف برق، یاری‌رسان صنعت باشند

شهروندان با صرفه‌جویی در مصرف برق، یاری‌رسان صنعت باشند
‌می‌متالز - باشروع تابستان قطعی‌های برق برای صنعت فولاد آغاز می‌شود. موضوعی که در ماه‌های اخیر بار‌ها از سوی فعالان این صنعت نسبت تاثیرات آن هشدار‌هایی داده شده است. اما این باربرخی فولادسازان مصرف کنندگان خانگی را نشانه گرفته اند.

به گزارش می‌متالز، کمبود برق از سال گذشته گریبان گیر فولادی‌ها شد و توانست میزان تولید را کاهش دهد و فولادسازان را از برنامه‌های تولیدی هدف گذاری شده عقب انداخته و بازار را در همان ماه‌های ابتدایی شروع تنش برقی با چالش همراه کند.

وضعیت نیروگاه‌ها و عدم سرمایه گذاری مناسب در این بخش، فولادی‌ها را در تله برق انداخت. این در حالی است که در سال‌های اخیر کمبود گاز در زمستان خود بر تولید اثر گذار بود، اما حالا هم در تابستان و هم زمستان فولاد درگیر چالش انرژی است.

در این میان، اما بزرگترین تولیدکنندگان فولاد کشور برای سرمایه گذاری در صنعت برق اعلام آمادگی کرده اند تا با تامین برق مورد نیاز خود، تولید را افزایش دهند.

اما در این بین تولیدکننده‌ای همچون فولاد خوزستان که از بزرگترین صادرکنندگان این صنعت نیز به شمار می‌رود، نوک پیکان خود را به سمت بخش خانگی نشانه رفته و مدیرعامل این شرکت معتقد است، هر یک از شهروندان می‌توانند با اصلاح الگوی مصرف، استفاده نکردن از وسایل پرمصرف در ساعات اوج مصرف و خاموش کردن چراغ‌های اضافه، در کاهش خاموشی شهری و صنایع سهیم باشند.

امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان از شهروندان خوزستانی خواست در اصلاح الگوی مصرف یاری رسان صنعت فولاد باشند و در ادامه می‌گوید: پایداری تولید صنایع به رونق کسب و کار در منطقه و کشور منجر می‌شود. هر یک از شهروندان می‌توانند با اصلاح الگوی مصرف، استفاده نکردن از وسایل پرمصرف در ساعات اوج مصرف و خاموش کردن چراغ‌های اضافه، در کاهش خاموشی شهری و صنایع سهیم باشند.

درواقع فولاد خوزستان معتقد است، بخش خانگی مصرف خود را کاهش داده و خاموشی‌ها را آن هم در منطقه‌ای گرم همچون خوزستان به جان بخرد، تا این فولاد ساز به کار خود ادامه دهد.

نکته آن است که با توجه به درآمد‌های این شرکت و میزان ارزآوری چرا مدیران آن به فکر احداث نیروگاه نیفتاده یا با سرمایه گذاری در واحد تحقیق و توسعه، میزان مصرف خود را کاهش داده و به دنبال روش‌هایی برای جبران کمبود تولید برود.

این در حالی است که فولادی‌ها در ارز آوری غیر نفتی نقش مهمی بر دوش دارند و بار‌ها بر حضور خود در این حوزه تاکید کرده اند، اما مجموعه‌ای همچون فولاد خوزستان تا به امروز و تا پیش از بحرانی شدن تامین برق خود به فکر تامین این نیاز و احداث نیروگاه نبود، درحالی که درسترسی آن به بازار‌های صادراتی به دلیل شرایط جغرافیایی آسان‌تر و بدون شک سود بیشتری نسب به واحدی واقع در مرکز کشور به دست می‌آورد.

درواقع این مجموعه به جای آنکه با تدبیر به سراغ حل این چالش برود، این بار از مردم انتظار دارد تا با کاهش مصرف این مجموعه را در تامین برق همراهی کند. یعنی در گام اول دولت باید تمامی شرایط را فراهم کرده تا فولادی‌ها به سود برسند و در این بین اگر تصمیم دولت مبنی بر اخذ عوارض صادراتی باشد به یکباره تمامی فولادی‌ها دست به کار شده و موجی از اعتراض به راه می‌افتد، و در گام دوم مردم باید مصرف خود را کاهش دهند تا چرخ کارخانه خوزستان بچرخد.

برخی واحد‌های فولادی با عادت به دریافت یارانه از دولت، حالا اشتهایشان بیشتر شده از مردم تقاضا دارند تا در فصل گرما آن هم در جنوب کشور به یاری فولادی‌ها بروند.

اما سوال این است که واحدی همچون فولاد خوزستان که بار دیگر مانند برخی از مدیران فولادی که پیش‌تر این موضوع را مطرح کرده بودند و توقع داشتند مصرف خانگی کاهش پیدا کند، در برابر این خواسته خود چه چیزی برای مردم در نظر گرفته اند؟ آیا مردم منطقه در سود این مجموعه شریک خواهند بود؟!

منبع: تیتر ۲۰

عناوین برگزیده