تاریخ: ۰۹ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۰:۴۸
بازدید: ۲۳۹
کد خبر: ۲۶۴۹۴۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سیگنال چینی و نفتی کامودیتی‌ها را گران کرد

سیگنال چینی و نفتی کامودیتی‌ها را گران کرد
‌می‌متالز - کاهش محدودیت کرونایی در شانگهای و رشد نرخ انرژی در بازار‌های جهانی ژوئن باعث شد تا بازار فلزات پایه با رشد نرخ روبه‌رو شود.

به گزارش می‌متالز، با وجود این، خبر اتمام اعتصابات کارگری در شیلی می‌تواند ورق را در بازار فلز سرخ برگرداند و سیگنالی کاهشی به معاملات این فلز بدهد. به گزارش «اکوایران»، روند افزایش قیمت در بازار‌های کالایی ادامه یافت؛ به نحوی که نرخ بخش زیادی از کامودیتی‌ها با محوریت گروه انرژی در میانه هفته در مسیر رشد قیمت قدم برداشت.

کاهش ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته و اعلام گزارش‌هایی مبنی بر اینکه تولیدکنندگان اصلی نفت دنیا یعنی عربستان‌سعودی و امارات در حال حاضر در محدوده‌ای نزدیک به ظرفیت اسمی خود نفت تولید می‌کنند و ناآرامی سیاسی در لیبی و اکوادور به عنوان کشور‌های نفتی باعث شد تا بهای طلای سیاه افزایشی شود. ایجاد جریان رشد نرخ در گروه انرژی با محوریت نفت، زمینه صعود سایر کامودیتی‌ها از جمله کالا‌های صنعتی، معدنی و کشاورزی را فراهم کرد. البته رهبران گروه۷ توافق کرده اند که سقف قیمت نفت روسیه را با هدف اعمال فشار بر مسکو بررسی کنند؛ تصمیمی که احتمالا از سوی چین و هند به عنوان مصرف‌کنندگان بزرگ نفتی دنیا مورد حمایت قرار می‌گیرد و به ایجاد جریان کاهش نرخ در بازار انرژی منجر می‌شود.

کاهش قرنطینه در شانگهای و صعود فلزات پایه

ظرف روز‌های اخیر اخباری مبنی بر کاهش محدودیت‌های قرنطینه‌ای در شانگهای منتشر می‌شود. گفته می‌شود که مقامات چین دستور انجام آزمایش را کاهش داده اند که این موضوع با بهبود چشم انداز تقاضا زمینه افزایشی‌شدن نرخ فلزات را فراهم کرده است. روند رو به رشد قیمتی در بازار مس، آلومینیوم، فولاد، سنگ آهن، قلع و... در روز سه شنبه ۲۸ ژوئن به تبع بهبود چشم انداز تقاضا در چین و رشد نرخ انرژی در دنیا در مسیر رشد بها قدم برداشت.

چالش عرضه معدنی مس ادامه دار شد

مس پس از سقوط قیمتی به کف کانال ۱۶ماه اخیر خود در هفته گذشته، در هفته پایانی ماه ژوئن وارد مسیر رشد قیمت شد. استمرار اعتصابات کارگری در شیلی با ایجاد اختلال در عرضه معدنی مس از جمله دلایلی است که از رشد بهای فلز سرخ حمایت می‌کند. کارگران بزرگ‌ترین تولیدکننده مس جهان در کودلکو در شیلی ظرف هفته گذشته با اعلام اعتصاب فعالیت تولید را متوقف کردند. روز گذشته اخباری مبنی بر توافق کارگران و مدیران کودلکو و پایان اعتصابات منتشر شد که اجرایی شدن آن می‌تواند با رفع این سیگنال افزایشی زمینه بازگشت قیمت در بازار مس را رقم بزند. داده‌های سازمان تجارت‌جهانی نشان می‌دهد که واردات کنسانتره مس چین در ماه مه به رکورد ۲میلیون و ۱۹۰‌هزار تن رسیده است. میزان واردات کنسانتره مس در چین ظرف پنج‌ماه ابتدایی امسال با ۱/ ۶‌درصد افزایش نسبت به دوره مشابه قبل به ۱۰میلیون و ۴۲۰‌هزار تن رسیده است.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده