تاریخ: ۲۶ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۹:۴۷
بازدید: ۱۳۴
کد خبر: ۲۶۷۴۵۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

احتمال بازگشایی نمادهای استقلال و پرسپولیس تا پایان هفته

احتمال بازگشایی نمادهای استقلال و پرسپولیس تا پایان هفته
می متالز - سرپرست دفتر شرکت‌ها و آماده سازی بنگاه‌های سازمان خصوصی سازی از احتمال بازگشایی نمادهای استقلال و پرسپولیس در هفته جاری خبر داده است.

به گزارش می متالز، با وجود وعده های بیشماری که در مورد زمان بازگشایی نماد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بازار سرمایه داده شده است، سرخابی ها هنوز پشت تالار شیشه ای در انتظار به سر میبرند.

حسین امیررحیمی سرپرست دفتر شرکت‌ها و آماده سازی بنگاه‌های سازمان خصوصی سازی با تاکید بر اینکه همه تلاش این است که بازگشایی دو نماد استقلال و پرسپولیس در اواخر هفته جاری صورت گیرد، اظهار کرد: در این راستا با فرابورس، سازمان بورس و دو باشگاه هماهنگی های لازم انجام شده است. برای بازگشایی به یک سری مدارک و مستندات نیاز است که مهم ترین آن صورت های حسابرسی شده بوده که طبق آخرین اخبار، آماده نشده، اما قرار است به زودی آماده شود.

وی با بیان اینکه تلاش می شود بازگشایی نمادها سه شنبه یا چهارشنبه( ٢١ یا ٢٢ تیرماه) به صورت همزمان صورت گیرد، در مورد علت تاخیر بازگشایی توضیح داد: در مورد استقلال، صورت های مالی بندهایی داشت که هیات مدیره باشگاه به دنبال کاهش آن ها بودند. سازمان خصوصی سازی نیز درمورد بازگشایی برای رعایت کامل اصول حسابرسی پیگیری نکرد. در مورد پرسپولیس نیز حساب های مالی دیتر اماده شده بود و به همین دلیل بازگشایی به تعویق افتاد.

ماجرای بورسی شدن سرخابی ها چیست؟

سال ۱۴۰۰ یک سال متفاوت برای دو تیم محبوب پایتخت بود، چراکه این تیم ها پس از حدود ۸ سال فراز و نشیب توانستند به بازار سرمایه راه پیدا کنند. بر این اساس ارزش‌گذاری کارشناسی سرخابی ها در ۲۳ بهمن ماه سال گذشته در هیات واگذاری مصوب شد. در این راستا پرسپولیس ۳۲۰۰ میلیارد تومان و ‌استقلال ۲۸۰۰ میلیارد تومان ارزشگذاری شدند که البته نحوه ارزشگذاری و اینکه چرا پرسپولیس ۱۴ درصد از استقلال گران تر بود، انتقادات زیادی را در پی داشت. سرخابی ها ۳۰ بهمن ماه نزد سازمان بورس ثبت شدند و اعلام شد که ۲۰ درصد سهام این دو باشگاه به مردم، هواداران، بازیکنان و پیشکسوتان واگذار شود. در واقع سهم مردم ۱۰ درصد، سهم هواداران پنج درصد و سهم بازیکنان و پیشکسوتان نیز پنج درصد در نظر گرفته شده بود. همچنین این واگذاری در بازار پایه فرابورس صورت گرفت.

نکته بسیار مهم برای مشارکت در این پذیره نویسی این بود که شیوه واگذاری این دو باشگاه از طریق «افزایش سرمایه از محل صرف سهام» بود. بنابراین عنوان "خصوصی سازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال" اشتباه است و صرفا به اندازه ۱۰ تا ۲۰ درصد ارزش این دو باشگاه از طریق افزایش سرمایه از محل صرف سهام واگذار شد و در نهایت پس از انجام این فرآیند هم مدیریت و هم مالکیت سرخآبی‌ها در اختیار دولت خواهد ماند.

براین اساس پذیره‌نویسی تعداد یک میلیارد و ۲۳۶ میلیون و ۹۹ هزار و ۶۵۶ سهم از سهام جدید شرکت فرهنگی ورزشی استقلال ایران (سهامی عام) در نماد معاملاتی (استقلالح ۱) و تعداد یک میلیارد و ۳۴ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۵۶۷ سهم از سهام جدید شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس (سهامی عام) در نماد معاملاتی (پرسپولیسح ۱) ناشی از سلب حق‌تقدم به روش ثبت سفارش در تابلو نارنجی بازار پایه فرابورس ایران، از ۱۵ اسفندماه آغاز شده بود سرانجام در ۲۸ اسفند به پایان رسید.

طبق آمار در پذیره نویسی پرسپولیس ۳۲۰ هزار نفر مشارکت کردند. ۲۶۱ میلیارد تومان از سهام این باشگاه توسط حقوقی ها و بیش از ۸۸ میلیارد تومان نیز توسط حقیقی ها خریداری شد. همچنین ۲۸۶ هزار نفر در پذیره نویسی استقلال شرکت کردند که ۲۸۰ میلیارد تومان از سهام این باشگاه توسط حقوقی ها و ۷۹ میلیارد تومان توسط حقیقی ها خریداری شد.

طبق قانون بازگشایی نمادهای استقلال و پرسپولیس باید بعد از انجام یک سری فرایند صورت می گرفت تاکنون نیز وعده های مختلفی در مورد زمان بازگشایی دو باشگاه داده شده که هیچکدام به مرحله اجرا نرسیده است. برای مثال در تاریخ نهم خردادماه بود که اعلام شد نماد استقلال قابل بازگشایی بوده و احتمال دارد همزمان با جشن قهرمانی این باشگاه، معاملات سهام استقلال نیز صورت بگیرد که البته این اتفاق نیفتاد. پس از آن نیز اعلام شد که احتمالا نماد هر دو باشگاه در اواخر خردادماه بازگشایی شود که در نهایت خردادماه بدون اینکه شاهد این اتفاق باشد به پایان رسید.

منبع: اگزیم نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده