تاریخ: ۲۹ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۰۵
بازدید: ۲۰۵
کد خبر: ۲۶۷۷۲۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران مطرح کرد

برای رفع نیاز معدن‌کاران دست‌کم باید ۵ هزار ماشین‌آلات معدنی وارد شود

برای رفع نیاز معدن‌کاران دست‌کم باید ۵ هزار ماشین‌آلات معدنی وارد شود
‌می‌متالز - ابراهیم جمیلی رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران می‌گوید برای رفع نیاز معدن‌کاران دست‌کم به واردات ۵ هزار دستگاه ماشین‌آلات معدنی نیاز است که باید هرچه زودتر اقدام شود.

به گزارش می‌متالز، تازه‌ترین نشست کمیسیون معادن اتاق ایران به بررسی مشکل تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز معادن کشور اختصاص داشت. ابراهیم جمیلی رئیس این کمیسیون با تأکید بر اینکه ما خواستار آزادسازی واردات ماشین‌آلات معدنی هستیم گفت: معتقدم بهتر است این اقدام به صورت گروهی و با تشکیل یک کنسرسیوم ویژه برای واردات این ماشین‌آلات انجام شود. چرا که در این صورت قیمت نهایی آن‌ها حدود ۵۰ درصد ارزان‌تر تمام خواهد شد.

جمیلی با بیان اینکه دست‌کم ۵ هزار دستگاه ماشین‌آلات معدنی باید وارد شود تا مشکلات معدن کاران حل شود ادامه داد: زیرساخت‌های لازم برای واردات این ماشین‌آلات نیز آماده است و مجلس و دولت باید همراهی کنند تا این مشکل هرچه زودتر حل شود.

او به ضرورت تأمین قطعات یدکی و مورد نیاز ماشین‌آلات معدنی هم اشاره کرده و بیان کرد: در کنار واردات، باید تأمین قطعات این ماشین‌آلات نیز باید مورد توجه قرار بگیرد تا قطعات اصلی و نه تقلبی به دست معدن کاران برسد.

جمیلی گفت: از معاون معدن وزارت صنعت می‌خواهیم اجازه واردات این ماشین‌آلات صادر شده و به استان‌ها نیز اختیارات لازم داده شود تا راسا بتوانند برای واردات اقدام کنند.

او همچنین از ایمیدرو درخواست کرد تا با اعطای اعتبار لازم به واحد‌های کوچک و صندوق بیمه، ضمن مهیا کردن شرایط واردات ماشین‌آلات معدنی، تولید ماشین‌آلات در داخل را فعال کند تا معدن کاران بتوانند از شرکت‌های توانمند داخلی، ماشین‌آلات و قطعات مورد نیاز خود را تا جای ممکن تأمین کنند.

جمیلی همچنین گفت: موضوع تأمین ماشین‌آلات معدنی از طریق شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی نیز پیگیری خواهد شد.

در این جلسه همچنین حیدری رئیس کمیسیون معادن اتاق اراک با تأکید بر اینکه باید برای برطرف شدن نیاز معادن به ماشین‌آلات معدنی فکر اساسی شود گفت: بهتر است برای ورود ماشین‌آلات به صورت گروهی و با وساطت و ضمانت یک شرکت معدنی مثل هپکو اقدام شود. چرا که این اقدام کارشناسانه‌تر است و واردکنندگان می‌توانند مشخصات فنی ماشین‌آلات را استعلام کرده و ماشین‌آلات مستعمل یا نو کارشناسی شده را وارد بازار کنند.

فرهادی مشاور کمیسیون معادن اتاق اصفهان هم با اشاره به اینکه عمر متوسط ماشین‌آلات معدنی در دنیا ۲۷ سال بوده در حالی که در ایران بالای ۳۵ است گفت: پیشنهاد می‌کنم با صندوق بیمه تفاهم‌نامه‌ای امضا شود تا ماشین‌آلاتی که معدن کاران وارد می‌کنند توسط این صندوق بیمه شوند.

نوتی زهی نایب‌رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران نیز با تأکید بر اینکه در شرایط بحرانی فعلی نباید بر مؤلفه سال ساخت ماشین‌آلات نو و یا مستعمل تأکید کرد ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان و از طریق بندر چابهار به راحتی می‌توان ماشین‌آلات معدنی را وارد کرد چرا که شرایط ویژه‌ای در آنجا حاکم است.

طبیب زاده رئیس اتاق کرمان هم با تأکید بر اینکه بخش خصوصی باید راسا برای حل این مسئله وارد میدان شود گفت: بخش خصوصی می‌تواند با تشکیل هلدینگی از چند شرکت معدنی، ماشین‌آلات مورد نیاز را وارد کند.

فروغی از اعضای کمیسیون هم بیان کرد: تشکیل کنسرسیوم برای این منظور موجب تسهیل واردات خواهد شد و باید مسائل ورود ماشین‌آلات معدنی و به ویژه ماشین‌آلات کوچک‌مقیاس معدنی هرچه زودتر حل شود. ماشین‌آلات معدنی جز اقلام لوکس محسوب نشده و معدن‌کاران برای تولید و فراوری محصول خود نیاز جدی به آن‌ها دارند.

منبع: پایگاه خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده