تاریخ: ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۰:۰۸
بازدید: ۲۰۱
کد خبر: ۲۶۸۰۷۲

چالش تامین مالی در شرکت‌های دانش بنیان

چالش تامین مالی در شرکت‌های دانش بنیان
‌می‌متالز - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر تسهیل شرایط اخذ تسهیلات بانکی برای شرکت‌های دانش بنیان گفت: سختگیری‌ها و مصائب موجود در مسیر اخذ تسهیلات بانکی از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان، نگرانی مهاجرت افراد در این حوزه را به‌وجود آورده است.

به گزارش می‌متالز، غلامحسین شافعی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی خراسان‌رضوی افزود: موضوع تامین‌مالی شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از دغدغه‌های جدی در این عرصه است. آن‌هم در بزنگاهی که خبر‌های نگران کننده از افزایش مهاجرت این شرکت‌ها و سرمایه‌های فکری آن‌ها مطرح می‌شود. هم‌اکنون موضوع تامین‌مالی شرکت‌های دانش‌بنیان مورد‌توجه است؛ امروز در پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها به‌عنوان یکی از روش‌های تامین‌مالی، شاهد مطالبه سند به‌منظور ضمانت تسهیلات هستیم، در واقع هیچ بانکی به سرمایه‌های حاصل از اندیشه افراد تسهیلات ارائه نمی‌کند و این نقیصه هجرت نخبگان را تشدید می‌کند. رئیس اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی اظهار امیدواری کرد با توجه کافی به فعالان واقعی این بخش، زمینه فعالیت در عرصه دانش‌بنیان فراهم و موانع موجود در این مسیر مرتفع شود. شافعی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اهمیت موضوعات مرتبط با محصول زعفران و رفع موانع موجود در حوزه صادرات این محصول گفت: ضروری است در جلسه ویژه‌ای با حضور استاندار خراسان‌رضوی، مسائل و مشکلات موجود در مسیر تولید و صادرات این محصول بررسی شود. سیاستگذاران باید متوجه خطری باشند که در زمینه کاهش صادرات این محصولات وجود دارد. وی با انتقاد از بی توجهی به راه اندازی صنایع تبدیلی محصول زعفران بیان کرد: در مسیر تولید و صادرات زعفران، تنها به زیباسازی بسته بندی‌ها توجه شده و کمتر کسی به اقدامی اساسی در حوزه فرآوری محصول و کسب ارزش‌افزوده ناشی از آن توجه کرده است. در موضوع راه‌اندازی صنایع تبدیلی زعفران نیز اقدام قابل‌ملاحظه‌ای مشاهده نکرده‌ایم. این غفلت‌ها باعث‌شده تا زعفران با ارزش‌افزوده واقعی آن صادر نشود و ما به‌عنوان کشور دارای مزیت در این محصول، از سود واقعی و سرشار این حوزه، بهره‌ای نبریم. وی ادامه داد: در بعضی کشورها، محصولات غذایی یا آرایشی و بهداشتی عرضه می‌شوند که زعفران یکی از مواد پایه تولیدی آنهاست و به واسطه فرآوری‌های انجام‌شده بر روی آن، ارزش‌افزوده‌ای ۵ تا ۷ برابری در قیاس با محصولات مشابه دارد. شافعی اظهار کرد: فعالان حوزه زعفران باید تدبیری در این زمینه بیندیشند و فکری نو دراندازند. امروز اکثر بهره‌برداران محصول زعفران، روستاییان و قشر ضعیف جامعه هستند و لازم است تا در راستای کسب ارزش‌افزوده بیشتر از این محصول، توجه ویژه‌ای به آن صورت گیرد و تصمیماتی اساسی در جلسه‌ای ویژه برای این محصول اخذ شود.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده