به گزارش میمتالز، سید بهادر احرامیان درباره عدم وجود توازن در زنجیره فولاد گفت: این موضوع دلایلی دارد که یکی از آنها را میتوان به مشکلاتی که تحریمها به وجود آوردهاند، مرتبط دانست.
وی افزود: این مساله، عاملی است که باعث شده تعدادی از پروژهها و طرحهای هفت گانه و هشت گانه که قرار بود بهرهبرداری شوند، به تاخیر بیفتد و به زمان دیگری موکول شود. چالش تحریم باعث شد که محصولات به تولید نرسند. به عنوان مثال، فاز شمش آنها به بازار وارد نشد و یا حتی هنوز هم نتوانستند زنجیره را براساس طرح و پروژه مربوطه تکمیل کنند.
این عضو هیات مدیره انجمن فولاد ایران، دومین عامل عدم وجود توازن در زنجیره فولاد را تحلیل نادرست واقعیت و اطلاعات غلط خواند و در این زمینه تصریح کرد: این بررسیهای اشتباه، مبنای سرمایهگذاری قرار گرفت که در نهایت منجر به عدم تعادل در زنجیره فولاد شد.
احرامیان توضیح داد: به عنوان مثال، ظرفیتسازی که در بخش نورد یا حتی کورههای القایی ایجاد شد، براساس تحلیلهای نادرست در بازار بود که در نهایت باعث شد که حجم بالایی از سرمایه گذاری بدون توجیه لازم انجام شود.
وی هشدار داد: با این وضعیت، پیشبینی میشود در آینده نه تنها با کمبود شدید مواد معدنی مواجه شویم، بلکه در بخش حمل و نقل نیز با محدودیتهای زیادی روبهرو خواهیم شد.
این عضو هیات مدیره انجمن فولاد ایران در پایان عنوان کرد: مسائلی همچون محدودیت برق منجر به ایجاد عدم تعادل در این بخش شد که البته خیلی دیر از این مسئله آگاهی پیدا کردیم.
منبع: فولادبان