تاریخ: ۱۰ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۹:۳۵
بازدید: ۱۱۳
کد خبر: ۲۷۶۰۵۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تاخیر در تحویل خودرو در بورس کالا چه جریمه‌ای دارد؟

تاخیر در تحویل خودرو در بورس کالا چه جریمه‌ای دارد؟
‌می‌متالز - عرضه خودرو در بورس کالا پس از کشمکش‌های بسیار در نهایت در دولت سیزدهم با تلاش وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان بورس به نتیجه‌ای مثبت رسید و پس از چند سال صحبت و وعده بالاخره امسال اجرایی شد و تاکنون چندین بار عرضه خودرو‌ها در بورس کالا انجام شده است، حال سوال اینجاست که در صورت تاخیر تحویل خودرو به خریداران در بورس کالا چه خواهد شد؟

به گزارش می‌متالز، عرضه خودرو در بورس کالا پس از کشمکش‌های بسیار در نهایت در دولت سیزدهم با تلاش وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان بورس به نتیجه‌ای مثبت رسید و پس از چند سال صحبت و وعده بالاخره امسال اجرایی شد.

۲۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ خودرو وارد بورس کالا شد تا با قیمتی میان قیمت کارخانه و بازار به مشتریان ارائه شود، خودرو کارا متعلق به بهمن موتور برای نخستین بار در بورس کالا عرضه شد که در مجموع ۵۸ دستگاه خودرو کارا دو کابین و ۴۵ دستگاه کارا تک کابین در تالار خودرو بورس کالا معامله شد.

تبلیغات خرید بلیط هواپیما

گروه خودروسازی بهمن نیز توانست بعد از کش و قوس‌های فراوان بالاخره مجوز عرضه محصولات خود در بورس کالا را دریافت کند و ۶۰۰ دستگاه خودرو فیدلیتی و دیگنیتی در تاریخ ۲۶ مرداد ماه در بورس کالا عرضه کند. بورس کالا ۲۶ مرداد میزبان عرضه ۱۷۵ دستگاه خودرو فیدلیتی ۵ نفره، ۱۷۵ دستگاه فیدلیتی ۷ نفره، ۲۵۰ دستگاه دیگنیتی بود که این اقدام با استقبال مطلوب خریداران خودرو همراه شد و ۶۰۰ دستگاه از محصولات گروه بهمن در رقابت ۴ ساعته خریداران مورد معامله قرار گرفت؛ بعد از آن یکشنبه ۶ شهریور در نخستین عرضه محصول‌های ایران خودرو در بورس کالای ایران، ۳۰۰ دستگاه هایما S ۷ مشکی و ۲۰۰ دستگاه هایما S ۷ سفید عرضه گردید و در روز عرضه پس از هشت دقیقه رقابت خریداران، ۲۰۰ دستگاه هایما سفید که با قیمت پایه ۷۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بورس کالا عرضه شد با میانگین قیمتی ۷۵۳ میلیون و ۳۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان و رقابت ۱.۴۶ درصدی معامله شد. خریداران تمامی ظرفیت این فروش را خریداری کردند.

پس از آن عرضه خودروی شاهین از گروه خودرویی سایپا در بورس کالا تایید شد و بر اساس آن، ۲۰۰ دستگاه خودرو شاهین با قیمت پایه هر خودرو ۳۰۴ میلیون تومان در سه شنبه ۲۲ شهریور در بورس کالا عرضه شد و تاریخ تحویل خودروی شاهین ۲۳ مهر ۱۴۰۱ اعلام شد، اما نتوانست تمامی تیراژ خود را با قیمت پایه اعلامی به فروش برساند. در همین راستا، سایپا اعلام کرد که تنها توانسته ۶۴ دستگاه را به فروش برساند.

مجددا روز چهارشنبه ۳۰ شهریور ٣٨ خودروی دیگنیتی سفید (تریم مشکی)، ٣٨ خودروی دیگنیتی سفید (تریم قرمز)، ٣٨ خودروی دیگنیتی مشکی (تریم مشکی)، دیگنیتی مشکی (تریم قرمز) هر یک با قیمت پایه ٨٢١ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان روی تابلو بورس رفت و زمان تحویل را ۳۰ آبان ماه اعلام نمودند.

همچنین طبق اطلاعیه بورس کالای ایران، ۱۷۵ دستگاه عرضه تک کابین بهمن موتور با قیمت پایه ۲۹۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و ۱۲۱ دستگاه کارای دو کابیت با قیمت پایه ۳۰۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان (هر دو با تاریخ تحویل ۳۰ آبان ۱۴۰۱) در روز شنبه ۲ مهر انجام می‌شود.

همچنین در جدیدترین اطلاعیه بورس کالا ۳۵ دستگاه کامیون کشنده FAW CA ۴۱۸۰ متعلق به شرکت سیبا موتور ۱۲ مهر روی تابلو عرضه می‌شود و بر اساس اطلاعیه منتشره این خودرو ۱۲ آذر تحویل خریداران می‌شود.

در صورت تاخیر تحویل خودرو به خریداران در بورس کالا چه خواهد شد؟

رییس هیات مدیره بورس کالای ایران گفت‌: تاخیر در تحویل خودرو به خریداران بورس کالا، جریمه خودروساز را در پی دارد.

سید امیر حمزه مالمیر اظهار کرد: در عرضه خودرو از طریق بورس کالا، خودروساز متعهد به تحویل خودرو در زمان مقرر است و به علت انجام معاملات بر اساس قوانین بورس و شفافیت معاملات، هر گونه تأخیری با پرداخت جریمه به خریداران جبران می‌شود تا علاوه بر سلامت معاملات، خریداران نیز با اطمینان خاطر اقدام به خرید از بورس کالا کنند.

مزیت‌های عرضه خودرو در بورس کالا

مالمیر درباره مزیت‌های خرید خودرو از بورس کالا گفت: با عرضه خودرو در بورس کالا، رانت قیمتی که به دلیل وجود دو نرخ دستوری و آزاد در بازار ایجاد شده بود، از بین می‌رود و عرضه چند محصول خودروسازان در بورس و رفتار قیمتی بازار نیز همین اتفاق را نشان می‌دهد.

وی افزود: عرضه خودرو در بورس کالا یک نقطه‌ی عطف در حوزه شفافیت معاملاتی است که منافع آن هم به مصرف‌کننده نهایی و هم به خودروساز می‌رسد و از طرفی، دولت نیز مالیات بر ارزش افزوده را مناسب‌تر اخذ می‌کند.

مالمیر افزود: مادامی که قیمت فروش خودرو از سوی تولیدکننده با قیمت بازار فاصله داشته باشد، رانت وجود خواهد داشت و واسطه‌گر‌ها از هر راهی از جمله اجاره کد ملی برای دریافت این رانت اقدام خواهند کرد، حال آن‌که با شفافیت معاملات در بورس و از طریق حراج، قیمت منصفانه کشف خواهد شد و تفاوت قیمت دستوری و بازار آزاد به خودروساز و سهامداران آن خواهد رسید.

مدیرعامل سبدگردان سرآمد بازار یکی از مزیت‌های عرضه خودرو در بورس کالا را الزام خودروساز به عمل دقیق به تعهداتش دانست و گفت: در عرضه خودرو از طریق بورس کالا، خودروساز متعهد به تحویل خودرو در زمان مقرر است و به دلیل انجام معاملات بر اساس قوانین بورس و شفافیت معاملات، هر گونه تأخیری با پرداخت جریمه به خریداران جبران می‌شود تا علاوه بر سلامت معاملات، خریداران نیز با اطمینان خاطر اقدام به خرید از بورس کالا کنند.

منبع: خبرگزاری تابناک

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده