به گزارش میمتالز، علیرضا شهیدی، با بیان اینکه لیتیوم ماده معدنی بسیار ارزشمندی است، افزود: دنیا در آینده به سمت و سوی توسعه اکتشافات آن خواهد رفت و وجود لیتیوم در مناطقی همچون گنبدهای نمکی، محتمل است و دلیل نمیشود برای اکتشاف آن بخواهیم دریاچهای را خشک کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر هم وجود لیتیوم در دریاچه ارومیه ثابت شود، باید مقیاس اقتصادی برای استحصال آن وجود داشته باشد تا به انجام عملیات پرداخت؛ لذا مطالبی که در فضای مجازی درخصوص خشکاندن دریاچه ارومیه به قصد برداشت لیتیوم عنوان میشود، به هیچ عنوان درست نبوده و تکذیب میشود.
همچنین، معاون معدن و فرآوری موادمعدنی وزیر صمت نیز خشکاندن عمدی دریاچههای کشور نظیر دریاچه ارومیه برای استحصال لیتیوم (نوعی فلز قلیایی) را تکذیب کرد.
سیدرضا محتشمیپور تاکید کرد: اینکه عدهای عنوان میکنند دریاچههایی نظیر ارومیه بهمنظور استحصال لیتیوم از عمد در حال خشک شدن هستند، موضوع بیربطی است و باید گفت برای برداشت ذخایر لیتیوم نیازی به خشک کردن جایی نیست.
وی با بیان اینکه بخش اصلی ذخایر لیتیوم در همه جای جهان در شورابهها موجود است و ربطی به دریاچه ارومیه، قم و مانند آنها ندارد، خاطرنشان کرد: ذخایر بسیار خوب لیتیوم در جای جای کشور بهویژه شورابهها، دریاچه قم، حاشیه خلیجفارس و ... شناسایی شده است.
شایان ذکر است؛ خشکیدن دریاچههایی مانند ارومیه، دریاچه نمک قم، بختگان، هامون و جازموریان در ایران که تقریبا از اواخر دهه ۷۰ نمایان شد، دلایل متعددی دارد که هر یک در جای خود قابل بررسی است.
چندی است، شایعاتی در فضای مجازی منتشر شد که وجود منابع عظیم لیتیوم در کف این دریاچهها را به عنوان یکی از دلایل توجه ناکافی به روند خشک شدن این منابع مهم طبیعی و تعلل در احیای آنها عنوان میکردند.
منبع: خبرگزاری آنا