تاریخ: ۲۷ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۰۲
بازدید: ۱۸۴
کد خبر: ۲۷۷۵۸۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران:

شرکت ملی مس طی ۶ ماه ۲۷ پرونده فساد به دستگاه قضایی تحویل داده است

شرکت ملی مس طی ۶ ماه ۲۷ پرونده فساد به دستگاه قضایی تحویل داده است
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت صنایع مس ایران گفت: مبارزه با فساد نباید تبدیل به یک موضوع سیاسی شود و باید در زمینه مبارزه با فساد جدی باشیم، اما نباید خلاف وابستگان را به پای مدیران نوشت. ۲۷ پرونده فساد ظرف ۶ ماه تشکیل و به قوه قضائیه تحویل داده شده است و هر کس مدعی مبارزه با فساد است اعلام کند چند پرونده در این خصوص تحویل دستگاه قضا داده است.

به گزارش می‌متالز، علی رستمی عصر ۲۷ مهرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان گفت: برنامه پنج و نیم ساله توسعه برای زنجیره مس از اکتشاف تا صنایع پایین دست طراحی کرده ایم.

به گفته او، صنعت مس در ایران پنجاه و یک ساله شده و این صنعت در ایران از زمان انقلاب شیلی شروع به کار کرد.

طبق اعلام مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، کشور در مس دچار یک ضعف شدید است و باید مس بیش از این توسعه پیدا می‌کرد، زیرا ایران روی کمربند جهانی مس قرار دارد و تمرکز این کمربند روی ایران است.

به گفته او، هفت درصد سرزمین ایران اکتشاف شده که نتیجه آن ۱۹ میلیارد تن ماده معدنی است لذا ایران رتبه پنجم جهان و دوم آسیا را در این زمینه دارد. این در حالی است که برخی از کشور‌ها دو سه بار کشور خود را اکتشاف کرده اند و اگر ۱۰۰ درصد کشور اکتشاف شود اگر رتبه اول دنیا نشویم حتما دوم هستیم.

رستمی اظهار کرد: سالیانه حدود ۱۳۰ هزار متر حفاری اکتشاف داشتیم و امسال بیش از ۲۰۰ هزار متر اکتشاف هدف گذاری شده است. در حال حاضر دو شرکت مهندسی حفاری داریم و این دو شرکت ۴۵ دستگاه خریداری کرده اند که از این ۴۵ دستگاه ۶ مورد آن وارد کشور شده و با این اقدام به دنبال افزایش ظرفیت اکتشاف در کشور هستیم و این کافی نیست.


لزوم راه اندازی آزمایشگاه معدنی در استان کرمان


به گفته او، استان کرمان به شرکت‌های اکتشافی، آزمایشگاهی و ... در حوزه معدن نیاز دارد و باید از طریق دانشگاه باهنر این ظرفیت را در این خطه افزایش داد و هر چه بتواند ظرفیت ایجاد کند شرکت ملی مس از آن‌ها حمایت خواهد کرد.

طبق اعلام مدیرعامل شرکت ملی مس ایران، بخش زیادی از نیاز حفاری و مهندسی استان کرمان از خارج استان و حتی خارج از کشور تامین می‌شود.

او می‌افزاید: دو آزمایشگاه در کشور داریم که در تهران و کرج مستقر هستند و همه آزمایشات کشور در این دو آزمایشگاه انجام می‌شود و اگر آزمایشگاه در استان کرمان راه اندازی کنیم حتما اتفاق خوبی در این خطه رخ خواهد داد.

رستمی با بیان این مطلب که در حوزه استخراج، سه معدن بزرگ داریم، عنوان کرد: با این سرعت استخراج، ۱۹ میلیارد تن ماده معدنی را ظرف حدود ۲۵۰ سال استخراج خواهیم کرد.

"ایران در تولید مس کاتد در جایگاه هیجدهم جهان قرار دارد این درحالی است که از نظر داشتن ماده معدنی در رتبه پنجم دنیا است و برای آنکه جایگاه تولید نیز به جایگاه داشته‌های معدنی برسد (رتبه ۵ جهان) باید تولید چهار برابر حال حاضر شود. " این بخش دیگری از سخنان مدیرعامل شرکت ملی مس ایران در جمع خبرنگاران کرمانی بود.

به اعتقاد او، سرمایه فاکتور مهمی است و شرکت ملی مس جهت تامین مالی هیچ مشکلی ندارد و یک ریال نیز به بانک و جایی بدهکار نیست لذا اجرای پروژه‌های توسعه امکان پذیر است.

رستمی با اشاره به ۲۸ هزار نیروی مشغول در مجموعه شرکت ملی مس ایران، تاکید کرد: بهترین نیرو‌های غرب آسیا در شرکت ملی مس ایران اشتغال دارند.

او بازار صنعت مس را جذاب‌ترین بازار دنیا دانست و بیان کرد: محصولات ما همیشه پیش خرید می‌شود. همه چیز برای توسعه خیلی خوب در صنعت مس مهیاست.


نیاز کشور به شرکت‌های فعال در حوزه استخراج


"تاکنون در مجموعه شرکت ملی مس حدود ۲۰۰ هزار تن استخراج انجام می‌شود که باید چهار برابر شود و برای تحقق این امر، به شدت نیاز به شرکت‌هایی است که در حوزه استخراج فعالیت دارند، ضمن آنکه به تغییر تکنولوژی و ۵۰۰ دستگاه دامپتراک در کشور نیاز هست. " این مطلب را مدیرعامل شرکت ملی مس ایران در کرمان گفت.

او در ادامه سخنانش به حوزه تولید کنسانتره اشاره کرد و افزود: باید ۶ کارخانه تولید کنسانتره نصب کنیم که برای هر کارخانه حدود ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه نیاز است و چهار عدد آن باید در سرچشمه راه اندازی شود.

رستمی با بیان این مطلب که در دنیا تکنولوژی تولید ۶۰۰ هزار تن کنسانتره در یک کارخانه وجود دارد، اظهار کرد: باید تکنولوژی‌های روز در تولید کنسانتره داشته باشیم و طبق رایزنی‌ها چهار شرکت خارجی قول مساعد برای دادن تکنولوژی جدید جهت تولید کنسانتره به ما داده اند.

او از حوزه ذوب سخن به میان آورد و عنوان کرد: اگر ذوب را به یک میلیون تن برسانیم بیش از ۱۰ میلیارد دلار صادرات کشور افزایش پیدا می‌کند.


به کارگیری مهندسین کرمانی دارای معدل بالا بدون آزمون


مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اشاره به جلساتش در ۶ ماه گذشته با دانشگاه‌های استان کرمان، ادامه می‌دهد: هر شرکت دانش بنیانی که ایده و محصول دارد حمایت می‌کنیم و با آن‌ها تفاهمنامه و قرارداد منعقد می‌کنیم ضمن آنکه دانشجویان مهندسی استان کرمان که معدل بالایی دارند بدون آزمون آن‌ها را به کار می‌گیریم.

طبق اعلام رستمی، تحریم در شرکت ملی مس تاثیر زیادی ندارد و در ادامه می‌گوید: ۱۸ هزار نیرو با شرکت ملی مس یا قرارداد دارند یا استخدام هستند و بخش زیادی از آن‌ها از طریق مکانیزم آزمون استخدام شده اند و درصد بسیار اندکی بدون آزمون گرفته شده اند و بنده نزدیک به ۸ یا ۱۰ نفر به شرکت ملی مس آورده ایم که قرارداد معین کار دارند و استخدام نیستند.

طبق اعلام مدیرعامل شرکت ملی مس ایران، ۸ میلیارد یورو در استان کرمان در حوزه صنایع کوچک و بزرگ سرمایه گذاری شده که طی پنج سال آینده باید همه آن‌ها به بهره برداری برسند.

«مبارزه با فساد نباید تبدیل به یک موضوع سیاسی شود و باید در زمینه مبارزه با فساد جدی باشیم، اما نباید خلاف وابستگان را به پای مدیران نوشت. ۲۷ پرونده فساد ظرف ۶ ماه تشکیل و به قوه قضائیه تحویل داده شده و هر کس مدعی مبارزه با فساد است اعلام کند چند پرونده در این خصوص تحویل دستگاه قضا داده است.» این بخشی از سخنان مدیرعامل شرکت ملی مس ایران، بود.


بودجه باشگاه‌های فوتبال مس استان کرمان چند؟


او در ادامه می‌گوید: در سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان بودجه به باشگاه‌های فوتبال مس استان کرمان اختصاص داده شد که امسال به ۱۵۰ میلیارد تومان رسیده و ممکن است این عدد کفایت نکند و از ورزش کرمان دفاع خواهیم کرد و اگر به بودجه‌ای مضاف بر این نیاز داشت، حتما تامین می‌کنیم.

رستمی با اشاره به گفته‌هایی درخصوص اخذ وام‌های یکی از نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی از این شرکت عنوان کرد: ایشان حتما این وام را نگرفته و احتمالا تسهیلاتی با پیگیری ایشان از طریق حساب مس به محرومین داده شده باشد.

مدیرعامل شرکت ملی مس ایران، درباره تحقیق و تفحص در حوزه شرکت ملی مس ایران تاکید کرد: درباره تحقیق و تفحص با هیچ کس مذاکره نکردیم و مجلس هنوز اطلاعاتی از ما در این زمینه نخواسته و آمادگی همکاری با مجلس شورای اسلامی در این زمینه داریم.

به گفته او، حساب‌های بانکی و مالیاتی شرکت ملی مس ایران، در استان کرمان متمرکز است و حدود ۶۵ درصد حساب‌های بانکی در استان کرمان و بخشی نیز در استان آذربایجان شرقی است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده