تاریخ: ۱۶ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۴۱
بازدید: ۹۳
کد خبر: ۲۷۹۶۸۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران؛

تورم سالانه قیمت تولیدکننده بخش صنعت و معدن از ۴۰ درصد گذشت

تورم سالانه قیمت تولیدکننده بخش صنعت و معدن از ۴۰ درصد گذشت
‌می‌متالز - بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در تابستان امسال تورم سالانه قیمت تولید کننده بخش صنعت و معدن هرکدام ۴۰.۴ درصد افزایش یافت.

به گزارش می‌متالز، مرکز آمار ایران گزارش نرخ تورم تولیدکننده بخش صنعت، برق و معدن را در تابستان امسال را منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش در بخش صنعت، شاخص قیمت تولیدکننده یا همان تورم بخش تولید به ٧٥٠.٩ رسید که نشان میدهد تورم فصلی ٢.٣ درصد کاهش، تورم نقطه به نقطه ٣٠.١ درصد افزایش و تورم سالانه در این بخش ٤٠.٤ درصد افزایش داشته است.

بر این اساس در تابستان امسال، تورم فصلی تولیدکننده بخش صنعت با ۱۴.۸ درصد کاهش، از ١٢.٥ درصد در فصل بهار به ۲.۳ درصد در فصل تابستان رسیده است. در این فصل بیش­ترین تورم فصلی با ٢٣.٢ درصد مربوط به گروه «ساخت محصولات دارویی، مواد شیمیایی مورد استفاده در داروسازی و محصولات دارویی گیاهی» و کم­ترین تورم فصلی با ١.٧ درصد مربوط به گروه «ساخت منسوجات» بوده است. در این فصل شاخص گروه­های «ساخت کُک و فراورده‌های حاصل از پالایش نفت» و «ساخت فلزات پایه» با ٩.٦ درصد و گروه «ساخت مواد شیمیایی و فراورده­های شیمیایی» با ٣.٧ درصد با کاهش مواجه بوده­‌اند.

اما در این بخش در مقایسه با تورم نقطه به نقطه ٤٦.٣ درصدی در بهار امسال، با کاهش ١٦.٢ درصدی تورم نقطه به نقطه روبرو بوده ایم. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالا‌های خود در داخل کشور، در فصل تابستان ١٤٠١ نسبت به فصل مشابه سال قبل، ٣٠.١ درصد افزایش دارد. در این فصل بیش­ترین تورم نقطه به نقطه با ٨٠.٧ درصد مربوط به گروه «ساخت مواد غذایی» و کم­ترین تورم نقطه به نقطه با ١٧.٢ درصد مربوط به گروه «ساخت محصولات رایانه­ای، الکترونیکی و نوری» است. در این فصل تورم نقطه به نقطه گروه «ساخت فلزات پایه» ١.٠- درصد بوده است.

همچنین تورم سالانه قیمت تولیدکننده صنعت به ٤٠.٤ درصد رسیده که در مقایسه با تورم ٤٨ درصد در بهار امسال، ٧.٦ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالا‌های خود در داخل کشور، در چهار فصل منتهی به تابستان ١٤٠١ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ٤٠.٤ درصد افزایش دارد. در این فصل بیش­ترین تورم سالانه با ٧١.٢ درصد مربوط به گروه «ساخت محصولات غذایی» و کم­ترین تورم سالانه با ٢١.٢ درصد مربوط به گروه «ساخت محصولات رایانه‌ای، الکترونیکی و نوری» بوده است.

در فصل تابستان امسال، تورم سالانه قیمت تولیدکننده بخش معدن به ٤٠.٤ درصد رسید که در مقایسه با تورم سالانه ٦٢.١ درصد درصدی در بهار امسال، ٢١.٧ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید کالا‌های خود در داخل کشور، در چهار فصل منتهی به تابستان ١٤٠١ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ٤٠.٤ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیش­ترین تورم سالانه مربوط به گروه «سایر معادن» با ٥٦.٩ درصد و کم­ترین تورم سالانه مربوط به گروه «کانه­های فلزی» با ٣٨.٤ درصد بوده است.

همچنین تورم نقطه به نقطه تولیدکننده بخش معدن در تابستان امسال ١٣.٤ درصد بود که در مقایسه با تورم نقطه‌ای ٢٧.٤ درصد درصدی در بهار امسال، ١٤.٠ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید ماده معدنی در داخل کشور، در فصل تابستان ١٤٠١ نسبت به فصل مشابه سال قبل، ١٣.٤ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیش­ترین تورم نقطه به نقطه با ٥٩.٨ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کم­ترین تورم نقطه به نقطه با ٨.٦ درصد مربوط به گروه «کانه‌های فلزی» بوده است.

تورم فصلی قیمت تولیدکننده بخش معدن نیز ٢- درصد بوده که در مقایسه با تورم فصلی ٧.٤ درصد در بهار امسال، ٩.٤ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید ماده معدنی در داخل کشور، در فصل تابستان ١٤٠١ نسبت به فصل قبل از آن، ٢درصد کاهش داشته است. در این فصل بیش­ترین تورم فصلی با ١٣درصد مربوط به گروه «سایر معادن» بوده و گروه «کانه‌های فلزی» و «زغال سنگ» به ترتیب با تورم منفی، ٣.٧- و ٣.٦- درصد مواجه بوده اند.

منبع: تحلیل بازار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده