تاریخ: ۲۲ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۴۱
بازدید: ۳۰۳
کد خبر: ۲۸۰۲۵۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شاخص یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی در دسترس است

شاخص یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی در دسترس است
‌می‌متالز - شاخص کل در بین فعالان بازار و سرمایه‌گذاران یکی از پرکاربردترین شاخص‌ها است. این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت و سود سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس است. در این روز‌ها تمام توجه‌ها به این شاخص است چراکه پس از مدتی بار دیگر وارد کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد شده است.

میزان سود و زیان تعیین کننده شرایط است

به گزارش می‌متالز، هابیل خاوری، کارشناس بازار سهام مطرح کرد: هر فعالی بازار سهام را از دیدگاه خود سبز یا قرمز می‌داند و نمی‌توان سبز یا قرمز بودن نقشه را به خوب یا بد بودن بازار سرمایه ربط داد. در بازار سهام تولید و سودآوری شرکت‌ها مشخص است حتی همین مثبت یا منفی شدن هم از نوسانات نرخ ارز، نرخ بهره بین بانکی، نوسانات قیمت نفت خام، شرایط اقتصادی و سیاسی تاثیر می‌پذیرد. در نهایت تمام این اتفاقات منجر به تغییر قیمت سهام می‌شوند، افراد نیز اقدام به معامله می‌کنند و سبزپوشی تابلو را رقم می‌زنند که خوراک خوبی برای رسانه‌ها می‌شود تا بگویند بازار سهام شرایط مطلوبی دارد. البته که خوب یا بد بودن بازار سهام بستگی به پرتفوی افراد دارد و میزان سود و زیان آن‌ها تعیین کننده شرایط بازار است.

شاخص کل به یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی می‌رسد

این فعال بازار سرمایه تشریح کرد: با توجه به حجم و ارزش معاملات فعلی هفته جاری (تمام افراد دیدگاه تکنیکالی به شاخص کل دارند، فعالین تمام مشخصه‌های اقتصادی را در بررسی روند شاخص کل دخیل نمی‌کنند. شاخص کل در محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی تا یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحد قرار دارد.) محدوده فعلی شکسته می‌شود. با نگاه به جدا شدن نمودار شاخص کل و بسیاری از سهام به نظر می‌رسد از ابتدای آذرماه نمودار خود سهام از شاخص کل با اهمیت‌تر شود، ولی با توجه به حجم و ارزش معاملات و برآیند مثبت ورود پول حقیقی، همچنین عدم فروش بازارگردان‌ها و احتمال ثبات در نرخ بهره بین بانکی اگر اتفاق سیاسی خاصی رخ ندهد، شاخص کل محدوده یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحدی را می‌شکند و با شکسته شدن آن به سقف قبلی خود یعنی یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی می‌رسد.

رابطه پیچیده تورم و رشد بازار سهام

وی با اشاره به احتمال افزایش نرخ تورم جهانی عنوان کرد: البته تورم جهانی بی شک باعث تسریع روند تورمی در کشور می‌شود. تاثیر تورم بر بازار‌ها محدود است، چراکه برخی معتقدند که تورم باعث رشد بازار سهام می‌شود. موضوع رشد ناشی از تورم در بورس تا حدودی منطقی است اگر تورم بالا رود افراد به دنبال نقد کردن، دارایی‌های آنی خود هستند که اولین گزینه همین بازار سهام است. از سوی ادامه دار شدن تورم در کشور می‌تواند معیشت را با مشکل مواجه کند و انتظارات رشد بازار سرمایه را به صفر برساند. سیاست مقابله با تورم از سوی فدرال رزرو آمریکا به خوبی در حال اجرا است و این دست سیا ست‌ها بر شاخصه‌های کلان کشورنیز تاثیر گذار خواهد بود و احتمال ایجاد نوسان در اقتصاد کشور را بالا می‌برد. چراکه بخشی از اقتصاد کشور دلار محور است به عنوان مثال شاخص کل رابطه نزدیک، اما با تاخیر زمانی کمتر نسبت به دلار دارد، ولی این رابطه نسبت به نفت خام کمتر است.

پتانسیل بالای فلزی‌ها برای رشد

خاوری در پایان به بورس نیوز گفت: در این برهه زمانی گروه فلزات می‌توانند تا پایان سال بازدهی مناسبی را ثبت کنند. باید گفت در این مدت بیشتر توجه‌ها به شاخص کل بوده و عملا بسیاری از سهام شاخص هم وزن که ارزنده هم هستند، دچار بی مهری شده‌اند و حتی بعضی از نماد‌ها می‌توانند بهتر از سهام شاخص ساز هم عمل کنند.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت