تاریخ: ۰۶ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۱۶
بازدید: ۱۷۸
کد خبر: ۲۸۲۶۰۷
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
دکتر سید محمدرضا میری لواسانی مدیرعامل ایرالکو در نشست خبری با رسانه‌های تخصصی بازار سرمایه و بورس:

کاهش ۵۰ مگا واتی انرژی برق در تابستان سال جاری حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از سود ایرالکو را کاهش داد

کاهش ۵۰ مگا واتی انرژی برق در تابستان سال جاری حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از سود ایرالکو را کاهش داد
‌می‌متالز - شرکت ایرالکو (آلومینیوم ایران) در شهر اراک، در روز ۲۴ آبان‌ماه، میزبان اصحاب رسانه و خبرنگاران فعال در حوزه بورس بود. خبرنگاران و رسانه‌های تخصصی بازار سرمایه و بورس، پس از بازدید از کارگاه‌های مختلف تولیدی شرکت آلومینیوم ایران، در نشست خبری دکتر میری لواسانی مدیرعامل ایرالکو، شرکت کردند و سوالات و پرسش‌های خود را در زمینه‌های مختلف به ویژه مسائل مرتبط با حوزه بورس مطرح نمودند.

به گزارش می‌متالز، در این بازدید که با حضور مهندس نقدی، سرپرست معاونت بهره‌برداری ایرالکو، آقای عزیز محمدی مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی شرکت، مدیران کارگاه‌های مختلف تولید ایرالکو، رئیس و کارشناسان روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار و جمعی از خبرنگاران و رسانه‌های تخصصی و تحلیلی بازار سرمایه و بورس، پایگاه‌های خبری و روزنامه‌های اقتصادی به عمل آمد، بازدیدکنندگان پس از بازدید از نمایشگاه دائمی محصولات ایرالکو، از کارگاه‌های احیاء یک و دو، آندسازی، میله‌گذاری، اتاق کنترل، ریخت و توزیع برق بازدید نموده و با توضیحات کارشناسان هر واحد در جریان فرآیند تولید شمش آلومینیوم در ایرالکو قرار گرفتند.

پس از بازدید، نشست خبری دکتر میری لواسانی مدیر عامل ایرالکو با اصحاب رسانه که با همراهی مهندس زاوشی عضو هیات مدیره ایرالکو، دکتر رضایی قائم مقام اجرائی ایرالکو و عزیز محمدی مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی همراه بود، خبرنگاران و اصحاب رسانه سوالات، پرسش‌ها و دیدگاه‌های خود درباره مشکلات و مسائل روز صنعت آلومینیوم کشور و همچنین فعالیت‌های بورسی ایرالکو مطرح نمودند.

مدیرعامل ایرالکو ضمن تقدیر و تشکر از حضور خبرنگاران تخصصی حوزه بورس با اشاره به پنج دهه فعالیت ایرالکو به عنوان نخستین تولیدکننده شمش آلومینیوم در خاورمیانه، در خصوص فعالیت شش ماهه ابتدایی شرکت در سال ۱۴۰۱ اعم از آمار تولید در کارگاه‌های مختلف، تاثیر پذیری میزان تولید کارخانه در راستای اجرای مصوبه کاهش آمپر برق مصرفی و تعداد دیگ‌های خارج شده از مدار، تقسیم سود و سهام ایرالکو در بورس، وضعیت نیروی انسانی و مسائل زیست محیطی در شرکت و پروژه‌های در دست اجرا توضیحات جامع و مبسوطی ارائه نمودند.

کاهش ۵۰ مگا واتی انرژی برق در تابستان سال جاری حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از سود ایرالکو را کاهش داد

دکتر لواسانی از برنامه‌ها و سیاست‌های ایرالکو برای مقابله و چاره‌اندیشی با مشکلات بوجود آمده در خصوص مصوبه کاهش آمپر برق مصرفی در ابتدای تابستان سال جاری و چالش‌های بوجود آمده در پی آن و نیز پیش‌بینی‌های آینده به منظور فائق آمدن بر این مشکلات خبر داد و با اشاره به هزینه هنگفت و گزاف چند میلیاردی برای بازسازی دیگ‌های از مدار خارج شده، بیان نمودند: با توجه به مصوبه اجرائی هیأت وزیران قرار بود ۱۰۰ مگاوات کاهش آمپر داشته باشیم که با مکاتبات و رایزنی‌های مختلف صورت گرفته و مساعدت مقامات استانی و دفتر معاون اول رئیس جمهور این میزان به ۵۰ مگاوات کاهش پیدا کرد. در نهایت ۷۰ دیگ از خط احیاء یک و ۱۶ دیگ از خط احیاء دو از مدار خارج گردید که فرآیند بازسازی و در مدار تولید قرار گرفتن دوباره این دیگ‌ها مبلغی بالغ بر ۵۰۰ میلیار تومان هزینه برای ایرالکو در برداشت و این کاهش میزان بار مصرفی برق در حدود ۵۴۰۰ تن از تولید ایرالکو در شش ماهه نخست سال را کاهش داد.

وی افزود: این تبعاتی است که صنعت آلومینیوم در مقابل قطعی برق دارد و با سایر صنایع متفاوت است؛ بنابراین داشتن یک نیروگاه اختصاصی جزء لاینفک این شرکت است.

ایشان با اشاره به نیاز مبرم صنایع آلومینیومی به داشتن نیروگاه برق، اظهار داشتند: تحقیقات و مطالعات فنی و مهندسی در این زمینه به طور کامل صورت پذیرفته که در حال مذاکره با مقامات استان درباره جانمایی این نیروگاه و تأسیس آن هستیم.

ایشان برق مصرفی کارخانه را یکی از عوامل اصلی تولید شرکت دانسته و بیان داشتند: ایرالکو متعهد به راه‌اندازی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی است که اقداماتی در جهت EPC آن صورت گرفته و شرکت مشاور از یک سال گذشته در حال اخذ مجوز‌های آن است.

دکتر میری لواسانی میزان برق مصرفی استان را ۱۱۰۰ مگاوات اعلام نمودند که از این مقدار حدود ۴۸۰ مگا وات در بخش صنایع مصرف می‌گردد و شرکت آلومینیوم ایران به تنهایی حدود ۳۴۰ مگاوات آن را مصرف می‌نماید. ایشان الزام به کاهش برق مصرفی در تابستان سال آینده را حتمی دانسته و یکی از بخش‌هایی که قطعا مورد هدف این موضوع خواهد بود را صنایع آلومینیومی عنوان نمودند. مدیرعامل ایرالکو بخشنامه کاهش مصرف برق را ناعادلانه دانسته و اظهار داشتند: می‌بایست کاهش برق بر اساس میزان مصرف برق باشد و عددی یکسان برای همه در نظر گرفته نشود.

ایشان از تاسیس نیروگاه مولد ۱۳۲ مگاواتی در ایرالکو خبر داده که بر اساس پیش‌بینی‌ها در نیمه خرداد سال ۱۴۰۲، ۵۰ مگاوات آن وارد مدار تولید خواهد شد که در مرحله عقد قرارداد آن هستیم.

دکتر لواسانی با اشاره به شرایط فروش شمش در بورس کالا، عنوان نمودند: برای نخستین بار از ابتدای امسال در بین کارخانه‌های آلومینیومی کشور، فروش صادراتی توسط ایرالکو در رینگ صادراتی صورت پذیرفته که شرکت‌های دیگر نیز پس از ایرالکو مبادرت به انجام این امر نمودند که البته پیامد‌های مثبت نیز برای ما به همراه داشته است. همچنین عرضه داخلی شمش تولیدی با فرمول مخصوص خود و براساس رقابت موجود در حال انجام است که عرضه داخلی ما در سال حدود ۱۱۰ هزار تن می‌باشد که با توجه به افت تولید در تابستان امسال به رقم پایین‌تری خواهد رسید.

وی به تأمین مواد اولیه و بویژه پودر آلومینا از شرکت آلومینای ایران و منابع مختلف در سراسر دنیا با توجه به نیاز ۳۶۰ هزار تنی ایرالکو اشاره و اظهار نمودند: امیدوارم پس از ۱۰ سال بتوانیم از کشور استرالیا ۲ کشتی پودر را با توجه به کیفیت بالای آلومینای این کشور در سال جاری وارد نماییم.

دکتر لواسانی سود عملیاتی شش ماهه اول امسال نسبت به شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ را با هفت و نیم درصد افزایش اعلام کرده و عنوان کردند که این افزایش سود در شرایطی رخ داده که ایرالکو نسبت به سال گذشته افت تولید و فروش داشته و همچنین میانگین L.M.E در بازار جهانی در طی همین محدوده زمانی ۲۸ درصد کاهش داشته است که از لحاظ اقتصادی دارای تعابیر مهمی است.

مدیر عامل ایرالکو کاهش قیمت L.M.E و نوسان فراوان آن در بازار جهانی در سال جاری را یکی از عوامل مهم در عدم پیش‌بینی دقیق میزان سود آوری شرکت در ۶ ماهه دوم عنوان نموده و اظهار امیدواری کردند که با توجه به هزینه ۵۰۰ میلیاردی که برای بازسازی دیگ‌های از مدار خارج شده صورت گرفته، بتوانیم میزان سود سال گذشته را تکرار نماییم.

ایشان با اشاره به بستن قرارداد سه ساله پرسنل با شرکت در ابتدای تابستان سال جاری برای اطمینان خاطر پرسنل از امنیت شغلی در پی تخریب و خارج کردن دیگ‌ها از مدار را کار بزرگ هیات مدیره دانسته و عنوان نمودند: ما توانستیم با برنامه‌ریزی و مساعدت هیات مدیره و همت، غیرت و تلاش پرسنل گرانقدر زودتر از موعد مقرر تمامی دیگ‌های از مدار خارج شده را وارد مدار کنیم در حالی که برخی شرکت‌های دیگر با توجه به تکنولوژی به روزتر هنوز با این چالش روبرو هستند.

کاهش ۵۰ مگا واتی انرژی برق در تابستان سال جاری حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از سود ایرالکو را کاهش داد

مدیرعامل ایرالکو پروژه کارخانه آندسازی را یک پروژه ۱۸ ساله دانسته که در حال حاضر حدود ۴۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که امسال روند پیشرفت آن بسیار چشمگیر بوده که در نهایت پس از افتتاح آن، حدود ۴۰ میلیون دلار در سال از خروج ارز در کشور جلوگیری به عمل خواهد آمد.

دکتر لواسانی از پروژه‌های مطالعاتی ایرالکو نیز خبر داده که شامل یک طرح ۳۶۰ هزار تنی تولید شمش و طرح تولید آلومینا با ۵۰۰ هزار تن در مرحله نخست که مصوبه هیات مدیره را نیز دارد، می‌شود. همچنین طرح جایگزینی ۱۱۰ هزار تنی به جای خطوط قدیم کارخانه نیز در حال بررسی و انجام می‌باشد. ایشان با اشاره به بررسی واردات بوکسیت از کشور‌های آفریقایی گینه و سیرالئون، طرحی نیز در این زمینه در دست بررسی و اقدام می‌باشد که در نهایت بتوانیم با واردات بوکسیت، نیاز مصرفی کارخانه به پودر آلومینا را خودمان تأمین نماییم. همچنین طرحی درباره صنعت رینگ سازی نیز در دست بررسی می‌باشد تا بتوانیم از خام فروشی در بخشی از تولید مذاب جلوگیری کنیم.

دکتر لواسانی ایرالکو را یکی از موفق‌ترین شرکت‌های واگذار شده به بخش خصوصی بر اساس اصل ۴۴ دانسته چرا که این شرکت تا سال ۱۳۹۶ دارای زیان انباشته بوده و بعد از ورود بخش خصوصی به ایرالکو علاوه بر افزایش سودآوری هر ساله، توانسته در بخش نیروی انسانی حدود ۱۹۰۰ نفر از پرسنل پیمانکار شرکت را هم، قرارداد شرکت نماید که در نوع خود کم نظیر است.

مدیرعامل ایرالکو سهم ایرالکو را در بحث عوارض آلودگی یک درصد عنوان نمودند و اظهار داشتند: ما در مسیر طرح جامع زیست محیطی شرکت در قالب ۹ کارگروه که به تایید محیط زیست استان نیز رسیده، قدم برمی‌داریم و دانشگاه صنعتی شریف را به عنوان مجری این طرح معرفی نموده که در نهایت سند زیست محیطی ایرالکو پیاده‌سازی می‌شود.

وی افزود: عوارض آلایندگی اتخاذ شده برای ما صحیح نیست. متأسفانه برای تمامی کارگاه‌هایمان عوارض آلودگی پرداخت می‌نماییم که در حال پیگیری موضوع از طریق مراجع ذیربط هستیم که البته این موضوع در سنوات گذشته مغفول مانده و پیگیری نشده است.

مهندس زاوشی عضو هیات مدیره و رئیس هیات مدیره کربن صنعت امیرکبیر نیز در این نشست خبری توضیحاتی در خصوص کارخانه ۱۰۰ هزار تنی آندسازی کربن صنعت امیر کبیر در ۳۰ کیلومتری شهر اراک، به خبرنگاران داده و بیان نمودند: ظرفیت اولیه این طرح ۶۵ هزار تن بود که به میزان مصرف داخل شرکت بود که در نهایت طرح بازطراحی شد و ظرفیت آن به ۱۰۰ هزار تن رسید که می‌توان ظرفیت آن را به ۱۵۰ هزار تن نیز رساند. ایشان پیش‌بینی سرمایه‌گذاری طرح را بیش از ۴ هزار میلیارد تومان عنوان نمودند.

دکتر رضایی قائم مقام اجرایی ایرالکو نیز در خصوص توزیع سود سهام ایرالکو توضیحات جامعی ارائه و عنوان نمودند بخش از هزینه‌های طرح‌هایی که توسط مدیر عامل عنوان گردید از طریق سود سهامی که ذخیره گرفته‌ایم و نیز سودی که سهامدار از آن چشم پوشی کرده است، تأمین می‌گردد.

در این نشست عزیز محمدی مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی ایرالکو ضمن عرض خیرمقدم به اصحاب رسانه و تقدیر و تشکر از دکتر لواسانی که این فرصت را در اختیار مطبوعات تخصصی حوزه بورس قرار دادند، افزود: ایرالکو محور توسعه صنعت آلومینیوم کشور است و تولیدات با کیفیت محصولات آن با درجه خلوص ۹۹.۸۵ حاکی از تجربه و تخصص تمامی همکاران محترم در طول بیش از پنج دهه فعالیت تولید شمش آلومینیوم در این بنگاه اقتصادی، استراتژیک و مادر تخصصی است.

وی افزود: برگزاری نشست‌های مطبوعاتی با اصحاب رسانه می‌تواند به بیداری و اقناع افکار عمومی در بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی کمک شایانی نماید.

مدیر ارتباطات گفت: حتی نقد منصفانه در فضای آزاد مطبوعات در اعتلاء و پیشرفت بنگاه‌ها، موسسات، ارگان‌ها و شرکت‌های تولیدی تأثیر گذار است. وی افزود: ایرالکو در عمل به مسئولیت‌های اجتماعی در استان مرکزی پیشرو و سرآمد است و به عنوان یک شرکت مادر تخصصی وظیفه تأمین مواد اولیه ۱۱ هزار کارگاه و کارخانه کوچک و بزرگ در صنایع جانبی و پایین دستی در کشور را برعهده دارد.

کاهش ۵۰ مگا واتی انرژی برق در تابستان سال جاری حدود ۵۰۰ میلیارد تومان از سود ایرالکو را کاهش داد

منبع: باشگاه آلومینیوم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده