تاریخ: ۱۲ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۴۷
بازدید: ۲۹۸
کد خبر: ۲۸۲۹۰۴
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

سد باطله جدید معدن مس انجرد در اراضی ملی ایجاد می‌شود

سد باطله جدید معدن مس انجرد در اراضی ملی ایجاد می‌شود
‌می‌متالز - فرماندار شهرستان اهر با ذکر اینکه احداث سد باطله جدید برای معدن انجرد در راستای حفظ اشتغال و تولید مواد معدنی ضروری است، گفت: احداث سد باطله جدید معدن انجرد به معنی تصرف اراضی روستائیان نیست، بلکه مالک این معدن برای تملک اراضی ملی درخواست داده است.

به گزارش می‌متالز، ابوالفضل غنی زاده روز شنبه در جمع اهالی روستای زندآباد شهرستان اهر بر ضرورت حفظ محیط زیست و میراث طبیعی شیورداغی تأکید کرد و افزود: ما نیز بر لزوم رعایت ضوابط زیست محیطی و استفاده از تکنولوژی در آب گیری باطله مواد معدنی تأکید کرده‌ایم، یقین بدانید بدون اغماض بر فعالیت‌های معدنی که هیچ آسیبی به روستائیان و محیط زیست نرسد به صورت قانونی نظارت خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: آلودگی زیست محیطی ناشی از معدن کاری و آلودگی آب رودخانه با پساب‌های مواد معدنی موضوعی نیست که دستگاه‌های اجرایی از جمله اداره محیط زیست از کنار آن به سادگی عبور کنند و در خصوص بررسی آلودگی زیست محیطی معدن انجرد، کمیته‌ای متشکل از ادارات ذیربط تشکیل داده و موضوع آلودگی رودخانه زندآباد چایی ناشی از سد باطله معدن انجرد را بررسی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه اجازه نمی‌دهیم حق و حقوق اهالی روستای زندآباد یا روستا‌های هم جوار در رابطه با تداخل اراضی با محدوده معدن تضییع شود، افزود: اداره منابع طبیعی شهرستان اهر تداخل اراضی روستائیان با فعالیت‌های معدنی را به صورت بی طرفانه بررسی کند.

وی با اشاره به اینکه تفاهم نامه فی مابین روستای زندآباد با معدن مس انجرد را پیگیری می‌کنیم، اظهار داشت: مطالبات اهالی روستای زندآباد در رابطه با عدم پرداخت حق و حقوق از سوی معدن مس انجرد بر اساس تفاهم نامه سال‌های گذشته را پیگیری خواهیم کرد، هرچند دولت سیزدهم معتقد است که معادن باید به مسوولیت‌های اجتماعی در قبال برداشت مواد معدنی عمل و آثار تخریب شده را جبران کنند.

فرماندار شهرستان اهر با انتقاد از نامناسب بودن وضعیت جاده روستا‌های منتهی به زندآباد و معدن انجرد گفت: گلایه اهالی روستا‌های منتهی به معدن انجرد از بابت تخریب آسفالت جاده و نبود خط کشی به حق است، اداره راهداری برای ترمیم و خط‌کشی جاده روستای زندآباد برنامه ریزی و اقدام کند.

غنی زاده همچنین در پاسخ به مطالبه حل معضل کم آبی در حوزه کشاورزی و شرب روستای زندآباد افزود: امور آب موظف است تا ظرف مدت یک هفته وضعیت منابع آبی و چگونگی تأمین آب کشاورزی و شرب روستای زندآباد با همکاری بخشداری بخش مرکزی را بررسی و نتیجه را اطلاع دهند، اگر طبق ادعای اهالی روستا، فعالیت‌های معدنی یا بی توجهی دستگاه‌های اجرایی باعث تخریب خط انتقال آب به روستای زندآباد شده است، بایستی سریعاً این قصور جبران شود.

گفتنی است پیرو گلایه اهالی روستای زندآباد از وضعیت نانوایی، نامناسب بودن فضای مدرسه و کمبود تجهیزات درمانی در خانه بهداشت، ابوالفضل غنی‌زاده، فرماندار شهرستان اهر از نزدیک وضعیت مدرسه، نانوایی و خانه بهداشت این روستا را ارزیابی و در جهت پیگیری مطالبات، دستورات لازم را به ادارات ذیربط صادر کرد.

عملیات اجرایی معدن و کارخانه کنسانتره مس «انجرد» در شهرستان اهر ۲۴ آذر ۱۳۹۱ آغاز شد و نوزدهم مهر ماه ۱۳۹۸ با حضور وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مقام‌های کشوری و استانی افتتاح شد.
کارخانه تولید کنسانتره معدن مس انجرد با سرمایه گذاری ٣٠ میلیون یورویی و ٢٥٠٠ میلیارد ریالی بخش خصوصی به بهره برداری رسید و برای اجرای طرحی در این حد و اندازه، در حال حاضر افزون بر ۱۲ هزار میلیارد ریال نیاز است.

این طرح معدنی موجب تکمیل زنجیره ارزش در آذربایجان شرقی شده و در تأمین بخشی از کنسانتره مس پروژه کاتد مؤثر خواهد بود.

با انجام اکتشافات تکمیلی در معدن مس انجرد شهرستان اهر، ذخیره آن به میزان ۳۰۰ میلیون تن کانسنگ سولفوری با عیار متوسط ۰.۸۵ درصد تخمین زده شده است.

معدن مس انجرد از نوع کانسار‌های پرفیری بوده و به روش روباز استخراج می‌شود؛ با در نظر گرفتن ظرفیت‌های این معدن، توسعه و احداث طرح‌های زنجیره کامل تولید مس از اهداف استراتژیک است.

تولید معدن برای تأمین خوراک کارخانه تغلیظ در فاز اول ۳۰ هزار تن کانسنگ در سال برنامه‌ریزی شده است.
معدن مس «انجرد» در شهرستان اهر در ۹۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در مرحله اول فعالیت خود برای ۵۰۰ نفر اشتغال زایی مستقیم کرده است.

اسفند ماه ۱۳۹۹ بودکه خبری مبنی بر رانش در دیواره‌های سد باطله معدن مس انجرد در رسانه‌های محلی انتشار یافت و به دنبال آن مدیرکل وقت حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی پس از بازدید میدانی تیم کارشناسی از محل حادثه اعلام کرد که رانش سطحی بوده و در دیواره‌های سد شکستگی مشاهده نشده است.

با این وجود، اداره کل حفاظت محیط زیست استان، همان وقت به مالک معدن مس انجرد ۲ ماه مهلت داد تا نسبت به ایجاد سد باطله جدید برای این معدن اقدام و استفاده از سد موجود را متوقف کند.

منبع: آژانس خبری تحلیلی نصر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده