تاریخ: ۱۵ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۳۴
بازدید: ۱۲۲
کد خبر: ۲۸۷۲۰۶
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

تولید خودرو در کشور به ۹۰۰ هزار دستگاه رسیده است/ رشد ۲۰ درصدی در صادرات

‌می‌متالز - رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به وضعیت صنعت خودور در کشور اشاره کرد و گفت: تولید خودرو تا قبل از سال ۹۷، یک میلیون ۶۰۰ دستگاه در سال بود که از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ به ۴۰۰ یا ۵۰۰ هزار دستگاه در سال رسید، این در حالی است که در سال گذشته نهایتا تولید به ۹۰۰هزار دستگاه رسید.

به گزارش می‌متالز، مصطفی طاهری، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در مراسم همایش هادیان سیاسی استان زنجان که با حضور علی نیکزاد نائب رییس مجلس شورای اسلامی و دیگر مسوولان ارشد استان برگزار شد، اظهار کرد: شهید سلیمانی امروز خطرناک‌تر از سردار سلیمانی است و می‌بینیم که امروز به یک گفتمان فرهنگ تبدیل شده است.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: دشمن در داخل کشور به دنبال یاس و نا امیدی و القای ناکارآمدی است و در حوزه ببن الملل هم صریحا اعلام کردند که جمهوری اسلامی در اغتشاشات آسیب نخواهد دید، ولی وارد تونل تضعیف می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه در یک دهه رشد اقتصادی کشور صفر و شاید هم کمتر بود، اما در دهه ۹۰ رشد اقتصادی کشور به ۲.۳ رسید که این عقب ماندگی باید جبران می‌شد، ضمن اینکه بعد از تغییرات سیاسی در دولت جدید گفتیم که همه چیز را نباید به برجام گره بزنیم، چرا که مسیر‌هایی دیگری هم است، تصریح کرد: تولید، سرمایه گذاری، صادرات، تورم و اشتغال، پنج شاخص اصلی در اقتصاد است.

وی با بیان اینکه در تولید رشد اقتصادی ما در دهه نود منفی بوده است و در یک ساله نخست دولت میانگین رشد اقتصادی به ۳/۲ و در صنعت میانکین رشد به ۹.۴ رسیده است، گفت: در اکثر صنایع مادر کشور ما جزء ۲۰ کشور اول است و از این رو می‌توان گفت که در مورد تولید فرآیند روبه جلو بوده است.

طاهری ادامه داد: در مورد سرمایه گذاری هم در طول تاریخ هیچوقت سرمایه گذاری نسبت به استهلاک منفی نشده بود، یعنی همواره میزان سرمایه گذاری نسبت به استهلاک بیشتر بوده است.

وی اضافه کرد: از سال ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ میزان استهلاک از سرمایه گذاری بیشتر شد این فرآیند در کل هنوز اصلاح نشده است، ولی در مورد ماشین آلات مثبت ۱۵ درصد است.

عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه در مورد صادرات شاهد رشد ۲۰ درصدی بودیم، افزود: برای نخستین بار صادرات غیر نفتی ما تقریبا برابر با نیاز وارداتمان می‌شود.

وی با بیان در ۹ ماهه نخست سال ما ۴۲ میلیارد دلار صادرات داشتیم (غیر نفتی) و حدود ۴۵ میلیارد دلار واردات بوده است، عنوان کرد: در مورد تورم هم از آغاز دولت تا الان تورم کاهشی بوده به جزء در اصلاحات ارزی ۴۲۰۰ تومانی که دولت انجام داد.

رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که شاید سوال خیلی‌ها باشد که چرا این تغییرات در زندگی مردم ملموس نیست؟ ادامه داد: اصل مشکل ما در آمد است، اختلافی که بین حقوق یک فرد و هزینه‌ها است، تورم میزان افزایش در درآمد با میزان افرایش در هزینه همخوانی ندارد از این رو تورم انباشته باعث شده است که اختلاف بین درآمد و هزینه نارضایتی را در پی داشته باشد.

وی در تشریح راهکار‌های این موضوع ادامه داد: راهکار اصلی این است که برای رسیدن به درآمد شغلی باید تولید داشته باشیم یعنی اگر معیار‌های رشد تولید در کشور اتفاق بیافتد ما افزایش درآمد را حس خواهیم کرد.

طاهری اضافه کرد: اگر تولید با سرعت رشد پیدا کند طوری که درآمد مردم افزایش پیدا کند و از طرفی هم کاهش تورم اتفاق بیافتد به یک نقطه طلایی می‌رسیم که موضوعات مذکور برای همگان ملموس می‌شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت صنعت خودور در کشور اشاره کرد و افزود: تولید خودرو تا قبل از سال ۹۷، یک میلیون ۶۰۰ دستگاه در سال بود که از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ به ۴۰۰ یا ۵۰۰ هزار دستگاه در سال رسید، این در حالی است که تولید در سال گذشته نهایتا به ۹۰۰ هزار دستگاه رسید.

وی با بیان اینکه اگر این کمبود‌ها در سال‌های گذشته نبود عملا نیاز به خودرو مرتفع می‌شد، گفت: برنامه دولت افزایش تولید تا سقف سه میلیون است، منتها برای ۱۴۰۳ می‌تواند محقق شود.

منبع: خبرگزاری فارس

عناوین برگزیده