تاریخ: ۲۰ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۰۳
بازدید: ۱۴۴
کد خبر: ۲۸۷۷۷۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:

عوامل مثبت و منفی موثر بر بورس و پیش بینی شاخص ۱.۸ میلیون واحدی!

عوامل مثبت و منفی موثر بر بورس و پیش بینی شاخص ۱.۸ میلیون واحدی!
‌می‌متالز - کارشناس بازار سرمایه با اعلام عوامل مثبت و منفی اثرگذار بر روند معاملات، پیش بینی کرد شاخص تا پایان سال از ۱.۸ میلیون واحد گذر خواهد کرد.

به گزارش می‌متالز، مصطفی صفاری درخصوص وضعیت فعلی بازار سرمایه که در روز‌های اخیر با افزایش اعتماد‌ها و ورود نقدینگی جدید همراه شده به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: عوامل مثبت و منفی متعددی بر روند بازار سرمایه اثرگذار هستند. افزایش نرخ بهره یکی از عوامل منفی است. بانک‌ها درصدد افزایش نرخ بهره تا ۲۵ درصد بودند، اما نرخ بهره باید حداکثر ۲۳ درصد باشد. عاملی دوم تهدید کننده، ابهام در بودجه دولت و نرخ خوراک پتروشیمی‌ها است. با قرار گرفتن در فصل بودجه، اما تکلیف بودجه برای خیلی از شرکت‌ها معلوم نشده است.

به نظر می‌رسد با توجه به کاهش قیمتی که ۲.۵ سال گذشته در بازار سرمایه اتفاق افتاد و عقب ماندگی نسبت به تورم این بازار جای رشد داشته باشد و از طرف دیگر جهش نرخ ارز نیز ارزش جایگزینی شرکت‌ها را بالا می‌برد و قیمت سهام را نسبت به آن بسیار ارزنده می‌کند. تورم افسار گسیخته و بیش از ۴۸ درصد در ۹ ماه گذشته باعث می‌شود، سود و زیان اعلامی شرکت‌ها مثبت شود و نسبت به سال قبل رشد مناسبی داشته باشند.

انتظار می‌رود زور عوامل مثبت به منفی بچربد. اگر اتفاق خاص دیگری رخ ندهد، شاخص بورس مثبت خواهد ماند و تا شب عید از ۱.۸ میلیون واحد نیز گذر خواهد کرد. بازیگران بر اساس مجموعه‌ای از اطلاعات بصورت لحظه‌ای تصمیم‌گیری می‌کنند، اما بازار سرمایه انتظارات عقلایی دارد. چهارشنبه گذشته قرار بود براساس ارز توافقی در بورس کالا داد و ستد صورت گیرد که جهش خیره‌کننده‌ای در شاخص رخ داد.

اما پنجشنبه که اعلام شد رقم ارز توافقی ۲۸۵۰۰ تومان است و شرکت‌های بزرگ باید ارز را به این قیمت بفروشند و عملا عرضه در بورس کالا به تصمیم ستاد اقتصادی دولت منوط شد، شاخص بورس با ریزش در روز شنبه روبرو شد. با عدم ثبات اقتصادی و ارائه اطلاعات پرنوسان، افت و خیر شاخص بورس نیز شدت می‌گیرد.

سال ۱۴۰۰ دو بازار طلا و بورس از دیگر بازار‌ها جا ماندند. بازار طلا سال جاری با بازدهی ۴۸ درصدی، عقب ماندگی سال گذشته را جبران کرد، اما بازار سرمایه بازهم از رشد جا ماند، اما ظرفیت رشد دارد و ریسک سرمایه‌گذاری در آن پایین است.

در کشور‌های دنیا افزایش حتی ۰.۵ درصدی نرخ بهره با ترس و لرز صورت می‌گیرد، اما در ایران بطور ناگهانی نرخ بهره را حدود ۱۰ درصد بالا بردند. افزایش نرخ بهره بطور قطع بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار خواهد داد. سهامی که بازده پایین دارند ممکن است کاهشی شوند، اما سهامی که بازدهی بالایی دارند احتمالا تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند و ریسک افزایش نرخ بهره برای آن‌ها پایین است.

منبع: بورس پرس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده