به گزارش میمتالز، آیتالله سید ابراهیم رئیسی روز یکشنبه در جلسه بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور در مجلس شورای اسلامی با تشریح شرایط کشور اظهار داشت: باید شکرگزار خداوند بزرگوار باشیم که با وجود همه دشمنیها، توطئهها و فکرها حضور مردم و مشارکت ملت صبر و بردباری مردم باعث شد دشمن ناکام شود.
رئیسی ادامه داد: اینکه دشمنان میخواهند بخش قابل توجهی از حاکمیت ما را مورد سرزنش قرار بدهند به دلیل موفقیت ما است؛ هیچ ارتشی و هیچ نیروی مسلحای به میزانی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تروریسم مقابله و شر تروریستها را از سر منطقه کوتاه کرد، تلاش نکرده است؛ این موضوع را هم ارتشهای کشورهای منطقه و هم مقامات عالی در سراسر منطقه معترف هستند که سپاه در برخورد با تروریسم نقش اول را داشته است.
رئیس جمهور تاکید کرد: در همین مدت کوتاه بارها مسئولان به ما گفتند که اگر سپاه نبود و اگر حاج قاسم سلیمانی و مجاهدتهای سپاه نبود، اکنون شرایط در کشور ما و منطقه به شکل دیگری بود.
وی با قدردانی از سپاه اظهار داشت: کسانی که امروز میخواهند این سپاه مقتدر را مورد سرزنش قرار دهند به دلیل این حرکت انقلابی در مبارزه با تروریسم نقش آفرینی از تلاش آنها تلاش مذبوحانه است مانند محاسبات قرن محکوم به شکست است.
رئیس جمهور در ادامه با ارایه آماری از شرایط اقتصادی کشور گفت: امسال تمام تلاش دولت بر این بود که رشد اقتصادی محقق شود. در دهه ۹۰ مشکلات بسیاری در این رابطه داشتیم، اما امسال شاهد رشد اقتصادی ۴ درصدی هستیم.
آیت الله رئیسی، رشد بیش از پنج درصدی تولید تجهیزات را متذکر شد و گفت: با وجود همه تحریمها شاهد افزایش تولید میعانات گازی هستیم و دولت توانسته با خنثیسازی تحریمها به منابع ارزی دست پیدا کند.
وی پرهیز از استقراض از بانک مرکزی را سیاست دولت در سال جاری و سال آینده برشمرد و اظهار داشت: با وجود افزایش یارانههای نقدی، امسال دچار استقراض نشدیم و این از موفقیت دولت است.
آیت الله رئیسی رشد سرمایه گذاری و کاهشی شدن نرخ تورم و رشد تولید را از دیگر دستاوردهای دولت در سال جاری برشمرد و افزود: هم اکنون شاهد رشد تجهیزات و ابزار تولید به میزان ۵۵ درصد هستیم.
وی به تصویب اعطای کالابرگ الکترونیک به خانوارها در قانون بودجه امسال اشاره کرد و افزود: زیرساختها برای انجام این کار در استانها آماده شده است و گزارش آن به زودی به مجلس و مردم ارایه خواهد شد.
رئیس جمهور تلاش برای تحقق درآمدها در حوزه نفت و مالیات بویژه فرار مالیاتی را از دیگر رویکردهای دولت برشمرد و گفت: تلاش شده تا درآمدهای مالیاتی دولت به طور کامل محقق شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت برای انجام کارهایی که بالای ۱۰ سال اجرای آنها به تاخیر افتاده بود، به تعرفه گذاری خدمات پرستاری و رتبههای بندی معلمان و بازنشستگان اشاره کرد که با وجود همه محدودیتهای بودجهای محقق شده است.
آیت الله رئیسی به موفقیتهای در حوزه صنعت هم گریزی زد و گفت: ارزش افزوده بخش صنعت در ۶ ماه اول سال معادل ۵ درصد بوده که از سال ۹۶ تاکنون بی سابقه است؛ رشد بخش صنعت معادل ۴.۹ درصد است.
وی با یادآوری اینکه ارزش افزوده بخش معدن در ۶ فصل متوالی منفی ۷ دهم درصد بوده بود، تاکید کرد: اکنون این شاخص معدنی مثبت شده است.
وی شاخص تولید شرکتهای صنعتی و معدنی و بورسی در پاییز امسال را با رشد ۶ تا ۷ درصد اعلام کرد و افزود: این در حالی است که این شاخص در گذشته صفر بوده است.
رئیس جمهور به افزایش تولیدات صنعتی مانند خودرو اشاره کرد و این آمار را ارایه کرد که در تولید انواع سواری رشد ۱۳ درصدی، وانت ۵۴ دردصدی، اتوبوس و مینی بوس و ون ۱۵۷ درصد به ثبت رسیده است.
آیت الله رئیسی این را هم اضافه کرد که تولیدات پتروشیمی ۸ درصد و تولیدات لوازم خانگی ۳۷ درصد رشد داشته است. همچنین احراز رتبه هفتم تولید فولاد در جهان در آبان ماه امسال از نشانههای رشد تولید در این بخش است.
رئیس جمهور تصریح کرد که درباره تولید گامهای خوبی برداشته میشود که نشان دهند ارادهای است که باید تولید در کشور رشد کند و سخنی که رهبری سالها به عنوان شعار سال در کشور اعلام کردهاند.
آیت الله رئیسی در ادامه به افزایش ۱۷ درصد ارزش تجارت کشور در ۱۰ ماهه و افزایش ۱۹ درصدی ارزش صادرات غیر نفتی اشاره کرد و این موارد را نشان دهنده رشد و پیشرفت دانست.
رئیس جمهور درباره اشتغال گفت: آنچه که دولت برای اشتغال یک میلیون وعده داده بود، اکنون با توجه به مستندات حدود یک میلیون محقق شده است؛ البته این کافی نیست و همه دستگاهها برای اشتغال باید کمک کنند.
آیت الله رئیسی این را هم گفت: نسبت به حوزه کشاورزی رشد ۱۷ درصدی تولید غلات را داشتیم و بهبود وضعیت تجاری در بخش صاردارات هم از ۱۶ میلیون تن به حدود ۲۰ میلیون تن افزایش یافته است.
وی افزایش ۶۰ درصدی خرید تصمینی گندم و افزایش ۷۱ درصدی شرکتهای دانش بنیان بخش کشاورزی را متذکر شد و گفت: در حوزه تولید و دانش بنیان در بخش کشاورزی بیش از ۷۰ درصد رشد شرکتهای دانش بنیان را داشتیم.
رئیس جمهور مسکن، معیشت، خودور و سلامت را چهار اساسی مردم دانست و افزود: دولت برای آنها برنامه کوتاه مدت دارد و وضعیت در آینده نزدیک متفاوت خواهد شد.
آیت الله رئیسی اظهار داشت: راهبرد دشمن ایجاد یاس در مردم است و میخواهد شرایط را برای مردم سخت کند و ما باید تلاش کنیم پیام اقدامات دولت و اظهارات نمایندگان مجلس پیام امیدبخشی برای جامعه باشد.
رئیس جمهور گفت: آینده را بسیار روشن میبینم و آمارهای همه نهادهای ذیربط از رشد اقتصادی، رشد تولید، رشد سرمایهگذاری و رشد اشتغال حکایت دارد.
آیت الله رئیسی اظهار داشت: دشمن نمیخواهد پیشرفت کشور را ببینند و ما با کار و تلاش و همدلی شاخص رشد را ارتقا میبخشیم و زمینه یاس و ناامیدی را از بین میبریم و دشمن را ناکام خواهیم گذاشت.
وی ادامه داد: نسبت به بودجه ۱۴۰۲ که در کمیسیون تلفیق بررسی شد و اکنون در صحن مجلس مطرح است، تلاش شده سیاستهای کلی برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد؛ سند ملی آمایش سرزمینی در جهت توزیع امکانات، سند ملی دولت مردمی هم در این لایحه مورد تأکید و توجه قرار گرفته و از درج احکام غیرمرتبط با بودجه اجتناب شده است. احکام دائمی در بودجه نیامده و احکام سنواتی بهصورت جداگانه ارائه شده است.
رئیسجمهور تصریح کرد: در این لایحه شفافیت و درج تمام منابع و مصارف در سقف بودجه کل کشور مورد تأکید قرار گرفته است. بهبود معیشت مردم، عدالت در پرداختها، کاهش تورم، صرفهجویی در هزینهها، حمایت از بازار سرمایه، افزایش سهم درآمدهای مالیاتی از طریق مؤدیان جدید، مسائل مربوط به حوزه بهداشت و درمان و مهمتر از همه رشد اقتصادی و موضوع مهم اشتغال مورد توجه قرار گرفته است. نکته دیگر، فعال شدن صندوقهای عدالت و پیشرفت در تمام استانها برای اتمام پروژههای نیمهتمام و استفاده از درآمدهای استانی است.
آیتالله رئیسی اظهار داشت: نکته دیگر تأمین یارانه نقدی یا کالابرگهای الکترونیک است که معادل ۳۶۰ همت در نظر گرفته شده است. تأمین یارانه نان، رشد متوسط ۲۰ درصدی حقوق شاغلان و بازنشستگان و پیشبینی حداقل حقوق به میزان ۷ میلیون تومان، معافیتهای مالیاتی درآمدهای ماهیانه تا ۷ میلیون تومان، کاهش تعرفههای گمرکی نهادههای دامی و کالاهای اساسی از چهار درصد به یک درصد و پیشبینی برای واردات خودرو از دیگر موضوعات مورد توجه در لایحه بودجه ۱۴۰۲ است.
وی افزود: ما هم تولید خودروی با کیفیت، و هم واردات برای رفع کمبودها را در بودجه ۱۴۰۲ مورد توجه قرار دادیم. از روز تصویب طرح واردات خودرو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، کار آییننامهنویسی و اقدام برای واردات خودرو آغاز شده و تأخیری در این موضوع وجود نداشته است.
رئیسجمهور با اشاره به تخصیص ۳۱ هزار میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال در استانها از طریق صندوق عدالت و پیشرفت، اظهار داشت: برای هر استان هزار میلیارد تومان تنخواه در نظر گرفته شده و مازاد درآمدهای حقوق دولتی استان مثل معادن و دیگر درآمدهای دولت برای کمک به اشتغال و پایان یافتن تمام پروژههای نیمهتمام اختصاص پیدا کرده است. افزایش اعتبارات تملک دارایی سرمایهای به میزان ۲۶ درصد، پیشبینی تأمین سرمایه از محل تهاتر داراییها و تهاتر نفت برای تولید و پیشبینی ۵۴۰ همت سرمایهگذاری برای شرکتهای دولتی نکته مهمی است.
آیتالله رئیسی ادامه داد: کاهش ۷درصدی مالیات واحدهای تولیدی، اختصاص ۱۵ همت سهام دولت به صندوق تثبیت سرمایه که کمک بزرگی به این صندوق میکند، رشد ۴۳ درصدی اعتبارات بخش سلامت، اختصاص ۱۰ درصدی از منافع هدفمندی بابت یارانهها دارو از نکات دیگر مورد توجه در بودجه است.
منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین