تاریخ: ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۴۲
بازدید: ۴۱۰
کد خبر: ۲۹۰۶۰۳
سرویس خبر : آهن و فولاد

کرمان، نیازمند توسعه شرکت‌های تولیدکننده سازه‌های فولادی است

کرمان، نیازمند توسعه شرکت‌های تولیدکننده سازه‌های فولادی است
‌می‌متالز - رئیس اتاق کرمان می‌گوید: این استان در حال جهش جدی توسعه و سرمایه‌گذاری‌های بسیار سنگین است و به سازه‌های فولادی نیاز روزافزون پیدا کرده‌است؛ درنتیجه به توسعه شرکت‌های تولیدکننده سازه‌های فولادی نیاز دارد. رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه مصرف اسکلت فلزی در کرمان بسیار زیاد است، گفت: توسعه شرکت‌های تولیدکننده سازه‌های فولادی نیاز استان است و می‌توان با پرداختن به آن، کرمان را پایلوت سازه‌های فولادی قرار داد.

به گزارش می‌متالز، سیدمهدی طبیب‌زاده در نشست کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه‌گذاری اتاق کرمان، افزود: کرمان در حال تبدیل‌شدن به قطب فولاد کشور است و پیش‌بینی‌شده در سال‌۱۴۰۴ تولید فولاد در کرمان به ۱۱‌میلیون‌تن برسد که در حال‌حاضر نیمی از آن را تولید می‌کنیم.

وی اظهار کرد: شمش فولادی تولیدشده باید فرآوری شود که احداث کارخانه ورق‌های فولادی در این زمینه می‌تواند تاثیرگذار باشد.

طبیب‌زاده ادامه داد: سالانه ۳‌میلیون‌تن مصرف ورق‌های فولادی در مجموعه‌های مختلف است که در کرمان با احداث کارخانه تولید ورق‌های فولادی می‌توان ۲‌میلیون تن از این نیاز را تولید و ارزش افزوده خوبی را ایجاد کرد.

رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: سازه‌های یکنواخت و قابل کنترل که اطمینان‌بخشی بیشتری دارند مانند سازه‌های فولادی باید توسعه یابند و استفاده از این سازه‌ها در ساختمان‌ها بسیار مهم است. وی بیان کرد: کرمان در حال جهش جدی توسعه و سرمایه‌گذاری‌های بسیار سنگین است و باید از این فرصت‌ها در کرمان استفاده بیشتری کرد.

لطمه سنگین تورم به صنعت احداث

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه‌گذاری اتاق کرمان گفت: تورم افسارگسیخته در کشور به صنعت احداث لطمه سنگینی وارد کرده که امیدواریم مسوولان در این زمینه چاره‌ای بیندیشند.

علی نقوی افزود: قیمت کمتر سازه‌های بتنی نسبت به سازه‌های فولادی، افراد بیشتری را به سمت استفاده از سازه‌های بتنی هدایت می‌کند که مشکلاتی دارد، اما با استفاده از سازه‌های فلزی پروژه بیشتر و سریع‌تر پیش می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه جای صنعتی‌سازی ساختمان در کشور و به ویژه کرمان خالی است، خاطرنشان کرد: در کشور ما نیروی کار ارزان‌تر و قیمت انرژی پایین‌تر است، اما مسکن به‌شدت و حدود ۳۰ تا ۴۰‌درصد در کشور ما گران‌تر از کشور‌هایی مانند ترکیه و امارات است.

وی اظهار کرد: کمیسیون امور زیربنایی و سرمایه‌گذاری اتاق کرمان و انجمن خدمات فنی و مهندسی اتاق آمادگی لازم را برای هر نوع همکاری با فعالان صنعت سازه‌های فولادی دارد.

عدم‌قیاس ایمنی سازه با ارزانی سازه

در ادامه رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمان، با اشاره به اینکه زلزله بم یک آزمایشگاه سازه سازی بود و ایمنی و مقاومت سازه‌های مختلف را در آن دیدیم، گفت: انبوه سازی با روش‌های سنتی امکان‌پذیر نیست و نباید ایمنی سازه را با ارزانی سازه مقایسه کرد.

عباس توفان افزود: کارگاه‌های سازه‌های فولادی در استان فعال هستند، اما به‌نظر می‌رسد آموزش نیروی مهارت دیده برای اجرای سازه‌های فولادی در محل احداث ضروری است که باید توسط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای استان برای این مهم برنامه ریزی صورت گیرد.

وی ادامه داد: باید به سمت کاهش قیمت سازه‌های فولادی با سبک تر‌شدن سازه‌ها و افزایش مقاومت آن‌ها برویم، زیرا در سازه‌های فولادی کنترل‌ها بیشتر از سازه‌های بتنی امکان‌پذیر است.

نیاز به نظارت، کنترل و آزمایشگاه‌های استاندارد در سازه سازی

مدیرکل استاندارد استان کرمان نیز در این نشست گفت: نگاه‌ها به استانداردسازی تولیدات، سازه‌ها و مصالح ساختمانی پس از زلزله بم تغییر کرد و این موضوع بحث استاندارد‌های اجباری را افزایش داده‌است. اسماعیل عاقلی، افزود: فضای استان کرمان به سمت افزایش تولیدات قطعات و سازه‌ها پیش‌می‌رود که نیاز به نظارت و کنترل و آزمایشگاه‌های استاندارد بیش از گذشته احساس می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برخی تولیدکنندگان یکسری تجهیزات آزمایشگاهی دارند، اظهار کرد: در حوزه آموزش، تدوین، تجدیدنظر و پیاده سازی استاندارد‌ها آمادگی لازم برای هر نوع همکاری وجود دارد.

زلزله اقتصادی در کارخانه سازه‌های فولادی

در ادامه این نشست رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی، با اشاره به اینکه مجلس دولت را موظف به تامین یک میلیون مسکن در سال‌کرده‌است، گفت: اخیرا معاون رئیس جمهور اعلام کرده که منظور این نبوده که دولت مسکن بسازد بلکه خود مردم بسازند که این صحبت با قانون مغایرت دارد.

سیدحامد ضیائی افزود: انتظار این است اگر دولت تعهدی را می‌دهد نظرات بخش‌خصوصی را در آن زمینه جویا شود تا با مشکلات کمتری کار پیش‌رود.

وی ادامه داد: استانداردسازی در سازه‌ها نیاز ابتدایی احداث مسکن است و برای سرعت بخشیدن به ساخت مسکن امکان تبدیل کارخانه‌های فولادسازی به کارخانه‌های خانه سازی وجود دارد. ضیایی، مساله مهم دیگر را تغییر بسیار شدید قیمت‌های فولاد در سال‌جاری عنوان کرد و گفت: افزایش قیمت ۳۵ تا ۴۰‌درصدی به بخش سازه‌های فولادی آسیب بسیاری وارد کرد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی تصریح کرد: با این شرایط قیمت‌ها، زلزله اقتصادی در کارخانه سازه‌های فولادی اتفاق‌افتاده که امیدواریم با اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت بتوان شرایط را برای تامین فولاد و مصالح موردنیاز تسهیل کرد.

در این نشست فعالان صنعت سازه‌های فولاد مواردی را مانند حذف رانت، فرهنگ‌سازی فولاد ملی مسکن، استفاده از سازه‌های فلزی سبک، کمک به ترویج استفاده از سازه‌های فولادی و حمایت بانک‌ها در اعتبارات اسنادی مطرح کردند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده