به گزارش میمتالز، مهدی خطیبی مدیرعامل ایرانخودرو در حاشیه بازدید از خطوط این شرکت، ضمن انتقاد از انحصاری خواندن صنعت خودرو گفت: کلیدواژه انحصاری صرفاً برای ورود به قیمتگذاری خودروسازی بهکار میرود در صورتی که با توجه به این که ۳۸ درصد از سهم ریالی بازار در اختیار خودروسازان بخش خصوصی است، انحصاری نامیدن این صنعت دقیق و درست نیست و باید در این موضوع بازنگری شود.
وی با بیان این که "در صورتی که بنا بر دلایلی شرایط پرداخت ضرر و زیان از سوی دولت فراهم نباشد، پیشنهاد ما عرضه خودرو از طریق بورس کالاست"، گفت: عرضه در بورس کالا با قیمتی کمتر از بازار صورت میگیرد و بررسیها نشان میدهد ۸۰ درصد کسانی که در بورس برای خرید خودرو اقدام میکنند مشتریان واقعی هستند.
خطیبی تصریح کرد: اعتقاد داریم باید راه بورس ادامه پیدا کند و دلیل ندارد ایران خودرو بهعنوان افتخار ملی و با زحمت کارکنان و فراهم کردن تجهیزات و امکانات تولیدی و سرمایهگذاریهای صورتگرفته، محصولات خود را با قیمت تکلیفی و زیان عرضه کند و بر همین اساس در راستای منافع سهامداران از تمام ظرفیتهای قانونی برای عرضه خودرو در بورس استفاده خواهیم کرد و درخواست داریم مسئولان در این مسیر همراه ما باشند.
وی در خصوص تحمیل هزینههای مرتبط با قرعهکشی خودرو به خودروسازان گفت: هرچند طریق قرعهکشی خودرو مسیری مطلوب از نظر دولت شناسایی شده است و ما هم تابع این تصمیم بودهایم، اما این روش سبب زیان دهها هزار میلیارد تومانی به خودروسازان شده است و من بهعنوان مدیرعامل ایرانخودرو موظف به پیگیری مصوبات مجمع عمومی سالانه شرکت برای دریافت خسارت از دولت هستم.
وی ادامه عرضه در بورس کالا را سبب ایجاد رونق در بازار سرمایه دانست و گفت: این اقدام تأثیر مثبتی بر کاهش زیان خودروسازان، سودآوری، افزایش ارزش سهام خودروسازان و شرکتهای زیرمجموعه آنان و قطعهسازان خواهد داشت و عرضه در بورس را بهعنوان یک راهحل منطقی و اقتصادی و خیر مطلق برای صنعت خودروی کشور میدانیم و آن را پیگیری خواهیم کرد.
خطیبی با اشتباه و غیرکارشناسی خواندن تفکر افزایش قیمت بازار ناشی از عرضه خودرو در بورس کالا، تصریح کرد: نامه اخیر شورای رقابت باعث ابهام در جامعه شده است و تعدادی عنوان کردند که "عرضه خودرو در بورس باعث افزایش قیمت در بازار شده است"، که این امر از نظر کارشناسی، فنی و تجربی مورد تأیید و مستند نیست.
وی تأکید کرد: در روزهایی که نوسانات ارزی به وجود نیامده بود، عرضه «هایما» در بورس کالا سبب کاهش قیمت این محصول در بازار شد و در ادامه با افزایش عرضه پژو ۲۰۷ و سایر محصولات ایران خودرو شاهد کاهش معنادار قیمت محصولات در بازار بودیم.
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو در ادامه با ابراز این که مشتریان به شناخت کاملی از خرید خودرو در بورس رسیدهاند، گفت: مشتریان واقعی با مطالعه دقیق برای خرید خودرو در بورس اقدام میکنند، تا خودرو بدون واسطه و مستقیم از تولیدکننده به دستشان برسد، تصمیم ما در این خصوص پیگیری عرضه در بورس است.
خطیبی از افزایش عرضه به بازار با اجرای طرح بزرگ پیشفروش محصولات خبر داد و گفت: ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو را پیشفروش کردهایم که از طریق قرعهکشی مشتریان نهایی را مشخص خواهیم کرد و عرضه این تعداد نیاز بخش زیادی از مشتریان را پوشش خواهد داد.
منبع: خبرگزاری تسنیم