تاریخ: ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۴۵
بازدید: ۲۴۲
کد خبر: ۲۹۳۲۵۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
حسین زهی:

راه اندازی ماشین آلات خوابیده معادن می‌تواند بهره وری را افزایش دهد/ معادن نیازمند به روزرسانی هستند

راه اندازی ماشین آلات خوابیده معادن می‌تواند بهره وری را افزایش دهد/ معادن نیازمند به روزرسانی هستند
‌می‌متالز - عضو کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه در زمینه بروزرسانی ماشین آلات معادن عقب ماندگی تاریخی داریم و باید سریعا آن را جبران کنیم گفت: باید هر چه سریع‌تر قطعات یدکی ماشین آلات معادن را تامین کنیم.

به گزارش می‌متالز، اسماعیل حسین زهی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سال جاری مجلس برای اولین بار مجوز واردات ۵۰۰۰ ماشین آلات سنگین را صادر کرد که هزار دستگاه آن مربوط به ماشین آلات معدنی است که می‌تواند جان تازه‌ای به حوزه فرآوری معادن بدهد.

وی افزود: اکثر دستگاه‌های مورد نیاز معدن داران به دلیل فرسودگی خوابیده است؛ زیرا نتوانستیم لوازم یدکی مورد نیاز را تامین کنیم. همچنین به دلیل تحریم قیمت این قطعات افزایش زیادی پیدا کرده و توان مالی واردات این ماشین آلات برای آن‌ها فراهم نبود.

نماینده مردم خاش در مجلس ادامه داد: ما با چالش‌های عدیده‌ای در حوزه معادن روبرو هستیم که عمده آن فرسودگی ماشین آلات است؛ داشتن ماشین آلات می‌تواند بهره وری را ارتقا چشمگیری دهد.

متاسفانه معدن داران ما سود خودشان را در خام فروشی می‌بینند و تمایل به این ندارند که اقدام به فرآوری مواد معدنی کنند. اما دولت باید با حمایت از آن‌ها به جد از خام فروشی مواد معدنی جلوگیری کند. اگر ماشین آلات معدنی به روز در اختیار معدن داران باشد قاعدتاً آن‌ها بهتر می‌توانند مواد معدنی را فرآوری کنند.

حسین زهی در ادامه درباره سخنان وزیر صمت مبنی بر تعطیلی ۲۷ درصد معادن به دلیل نبود ماشین آلات معدنی نیز گفت: به نظر می‌رسد ۱ چیزی بیشتر از ۲۷% اعلامی وزیر صمت، معادن به دلیل نبود ماشین آلات معدنی تعطیل شده باشند. باید حتما واردات ماشین آلات معدنی انجام شود تا متناسب با انواع مواد معدنی استخراج فرآوری صورت گیرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس توضیح داد: یکی دیگر از مشکلات مربوط به معادن کوچک مقیاس و خرد است؛ که دولت باید به آن‌ها کمک کند. زیرا بخش خصوصی توان تامین منابع را در این بخش ندارد؛ به همین دلیل دولت باید برای بخش خصوصی و نیمه خصوصی منابع را تامین می‌کند.

حسین زهی درباره مدت زمان عمر مصوبه واردات ماشین آلات معدنی نیز توضیح داد: مصوبه واردات ماشین آلات سنگین و معدنی فقط مربوط به سالجاری است و باید برای سال‌های بعد ببینیم که در لایحه بودجه چه تصمیمی گرفته خواهد شد.

منبع: پارس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده