تاریخ: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۳:۰۸
بازدید: ۱۲۰
کد خبر: ۳۰۰۹۱۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرکل صمت استان کردستان اعلام کرد؛

کردستان ظرفیت بالایی در تشکیل خوشه‌های صنعتی دارد/ اجرای طرح‌های پیشران، زمینه‌ساز آبادانی و توسعه استان

کردستان ظرفیت بالایی در تشکیل خوشه‌های صنعتی دارد/ اجرای طرح‌های پیشران، زمینه‌ساز آبادانی و توسعه استان
‌می‌متالز - مدیرکل صمت استان کردستان اعلام کرد که این استان در حوزه‌های صنعتی، معدنی و کشاورزی ظرفیت‌های بالایی دارد و می‌توان با استفاده از این ظرفیت‌ها، خوشه‌های صنعتی را تشکیل داد.

به گزارش می‌متالز، «بختیار خلیقی» مدیرکل صمت استان کردستان در جلسه هماهنگی بنیاد نیکوکاری تاک همدلان با تشکل‌ها و مدیران دولتی استان که با هدف معرفی بستر‌های سرمایه‌گذاری در زمینه‌های فرش، توت فرنگی، صنایع دستی، فناوری و گردشگری برگزار شد، بر ایجاد کارآفرینی و اشتغال در سطح استان کردستان با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و تشکیل خوشه‌های صنعتی تاکید کرد.

وی با بیان اینکه پتانسیل و ظرفیت‌های موجود در استان باید متمرکز شده تا زمینه اشتغال و کارآفرینی فراهم شود، افزود: از مهمترین اهداف بنیاد نیکوکاری تاک همدلان، توانمندی، اشتغالزایی و کارآفرینی است که خوشبختانه برای تحقق این اهداف ظرفیت‌های لازم فراهم است.

مدیرکل صمت استان کردستان اظهار کرد: بنیاد نیکوکاری تاک همدلان در حوزه‌های سرمایه‌گذاری، فن‌آوری، اشتغالزایی، صنایع دستی، گردشگری و حمایت از کارآفرینان کم برخوردار گام بر می‌دارد و استان کردستان نیز آمادگی لازم برای جذب سرمایه در حوزه‌های مختلف را دارد.

وی با اشاره به اینکه در کردستان در زمینه تشکیل خوشه‌های صنعتی توانمندی‌های بالایی وجود دارد، ادامه داد: اولین خوشه استان خوشه مصالح ساختمانی بود که فعال بوده و دومین خوشه استان نیز با توجه به ظرفیت تولید در بحث مرغ گوشتی، تشکیل شده است.

خلیقی با بیان اینکه سومین خوشه استان خوشه صنعت فرش دستباف است و با توجه به ظرفیت و مزیت‌های فرش دستباف استان پتانسیل‌های خوبی دارد، بیان کرد: خوشبختانه در حال حاضر ۹۰ هزار نفر بافنده فرش دستباف در استان کردستان فعالیت دارند و با توجه به سبقه تاریخی در زمینه فرش ۲ برند جهانی را نیز به ثبت رسانده ایم.

وی اضافه کرد: در استان با توجه به خاستگاه اصلی توت فرنگی در کشور که شهرستان سروآباد و سنندج است، می‌توان زمینه فراوری محصولات باغی را با ایجاد یک خوشه صنعتی فراهم کرد.

مدیرکل صمت استان کردستان با بیان اینکه اگر خوشه‌های صنعتی خوب طراحی شوند، منجر به افزایش راندمان و کیفیت می‌شوند، افزود: اگر صنایع مزیت آن‌ها شناسایی نشود، نتیجه سرمایه‌گذاری توجیهی ندارد و با شکست رو به رو می‌شود.

وی با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های استان به خوبی استفاده شود و سرمایه‌گذاری در استان مستعدی مثل کردستان ضروری است، اظهار کرد: اگر پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود در استان را در نظر بگیریم، می‌توانیم شاهد اشتغا‌ل‌زایی و توسعه همه جانبه استان باشیم.

اجرای طرح‌های پیشران زمینه ساز آبادانی و توسعه کردستان

خلیقی در ادامه با اشاره به اینکه اجرای طرح‌های پیشران زمینه‌ساز آبادانی و توسعه همه جانبه این استان می‌شود، اظهار داشت: با بهره‌برداری از این طرح‌های بزرگ و پیشران، صنایع کوچک و وابسته نیز در استان کردستان توسعه می‌یابند و به همین دلیل فرصت‌های جدید شغلی نیز در کنار این صنایع بزرگ ایجاد می‌شود.

وی افزود: کردستان در زمینه وجود مواد معدنی و همچنین نیروی انسانی توانمند ظرفیت‌های خوبی در اختیار دارد و در صورت بهره برداری از این ظرفیت‌ها می‌توان زمینه برای توسعه بخش صنعت را فراهم کرد.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: با شناسایی ۱۸ ماده معدنی و فعالیت صد‌ها معدن در استان، می‌توان از ظرفیت‌های در اختیار این بخش برای فرآوری مواد معدنی به خوبی بهره برداری کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر عملیات اجرایی طرح‌های پیشران از جمله طلای سقز، پتروشیمی بیجار و فولاد زاگرس قروه با بیش از ۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری آغاز شده، تصریح کرد: با اجرای این طرح در سطح استان برای ۶ هزار و ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد می‌شود و این امر در توسعه، اشتغالزایی و آبادانی استان کردستان نقش بسزایی دارد.

خلیقی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر کردستان در زمینه وصول حقوق معادن رتبه نخست کشور را دارد، یادآور شد: ۱۵ درصد از درآمد معادن به استان باز گردانده می‌شود و همین امر بستر‌ساز توسعه همه جانبه استان می‌شود.

وی با اشاره به این مطلب که در حال حاضر ۳۴۹ فقره پروانه بهره برداری معادن در کردستان وجود دارد، افزود: ۱۴۵ پروانه اکتشاف معادن و ۵ گواهی کشف با اشتغال اسمی ۵ هزار و ۲۱ نفر و اشتغال واقعی ۳ هزار و ۶۶۸ نفر در این استان صادر شده است.

مدیرکل صمت استان کردستان با بیان این مطلب که در حال حاضر در استان ۳۴۹ واحد دارای پروانه بهره برداری وجود دارد، گفت: ۲۱۰ واحد از این تعداد فعال، ۷ واحد در حال تجهیز و ۱۳۲ واحد غیر فعال است.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده