به گزارش میمتالز، «حامد حسننژاد» سرپرست اداره کل صمت استان خراسانجنوبی در جلسه شورای معادن استان افزود: ۴۴ پروانه بهرهبرداری معدن با حجم سرمایهگذاری ۲۶۹ میلیارد و ۸۶۵ میلیون تومان سال گذشته در این استان صادر شد که این تعداد پروانه برای بهرهبرداری با ذخیره قطعی ۱۴۲ میلیون و ۲۸ هزار تن، استخراج سالیانه ۵۶۳ هزار و ۷۳۷ تن و به وسعت ۲۲۴ کیلومتر مربع صادر شده است.
وی با بیان اینکه با صدور این تعداد پروانه بهرهبرداری معدن برای ۴۱۶ نفر شغل ایجاد شده و سنگهای تزئینی، خاکهای صنعتی، بنتونیت، طلا، مس، منگنز، آگات و تراورتن از مهمترین آنها بوده، افزود: در مجموع صدور این تعداد پروانه بهرهبرداری از نظر تعداد ۴۱۶ درصد، حجم سرمایهگذاری ۸۶ درصد و از نظر تعداد اشتغال ایجاد شده ۴۶ درصد رشد دارد.
سرپرست اداره کل صمت استان خراسانجنوبی و دبیر شورای معادن استان اضافه کرد: همچنین ۴۹ گواهی کشف با پیشبینی سرمایهگذاری ۵۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در استان صادر شد که از نظر حجم سرمایهگذاری ۲۰۱ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد نشان میدهد.
وی با بیان اینکه در این مدت ۱۵۳ پروانه اکتشاف با پیشبینی سرمایهگذاری ۲۵۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در استان ثبت شد که ۱۹۶ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد دارد، ادامه داد: خراسان جنوبی از نظر صدور تعداد پروانه اکتشاف رتبه اول و از نظر صدور تعداد گواهی کشف رتبه دوم کشور را کسب کرده است.
حسننژاد در ادامه تاکید کرد: سالانه ۳۴ میلیون تن ماده معدنی از معادن استان استخراج میشود که از این مقدار ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن از محل معادن برای فرآوری به سایر نقاط حمل میشود.
وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی به عنوان یکی از پنج استان معدنی کشور دارای قابلیتهای معدنی قابل توجهی است، خاطرنشان کرد: این استان با ۷۲۷ معدن و ذخیره قطعی ۶ میلیارد و ۹۰۰ هزار تن، رتبه دوازدهم کشور را در ذخیره قطعی معادن به خود اختصاص داده است. ضمن اینکه سهم استان از کل معادن کشور ۶ درصد، تعداد اشتغال معادن کشور ۹ درصد و به لحاظ ذخیره قطعی معادن کشور ۱۳ درصد است.
سرپرست اداره کل صمت استان خراسانجنوبی با اشاره به اینکه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید بهعنوان مهمترین کارگروه حوزه تولید استان در سالجاری با حضور مدیران کل در شهرستانها برگزار میشود، تصریح کرد: در آخرین نشست این کار گروه، مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی شهرستان بشرویه بررسی شد که این موضوع پیرو تدبیر و دستور استاندار در سالی که به عنوان سال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری شده است، در دستور کار اداره کل صمت به عنوان دبیر این کارگروه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در این جلسات مسائل، مشکلات و موانع تولید در تمامی حوزهها اعم از کشاورزی، صنعت، معدن، میراث فرهنگی و ... مورد بررسی و پیگیری قرار میگیرد، بیان کرد: این اقدام به منظور بررسی میدانی و دقیقتر مسائل واحدهای تولیدی و مشکلات سرمایه گذاران در شهرستانها در راستای رفع موانع رشد تولید انجام میگیرد.
حسننژاد بر لازم الاجرا بودن مصوبات کارگروه تسهیل تاکید و یادآور شد: حسب اهمیت کارگروه تسهیل و تاکید استاندار خراسانجنوبی، حضور مدیران کل استان که بهعنوان عضو اصلی در کارگروه تسهیل عضویت دارند و همچنین مدیرانی که موردی و بر اساس دستور کار جلسات دعوت میشوند، الزامی است.
وی ادامه داد: در صورتیکه هر یک از مدیران استانی به دلیل مشکل خاص و یا ماموریت خارج از استان امکان حضور در جلسات را نداشته باشند، میبایست ضمن اعلام کتبی به دفتر معاونت اقتصادی استانداری و یا دبیرخانه کارگروه، نسبت به معرفی نماینده تام الاختیار برای حضور در جلسه اقدام کنند.
سرپرست اداره کل صمت استان خراسانجنوبی اضافه کرد: در این جلسه که به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و دبیری سرپرست اداره کل صمت در محل فرمانداری بشرویه برگزار شد، مسائل و مشکلات ۱۲ واحد تولیدی در حوزه صنعت، معدن، کشاورزی و میراث فرهنگی با حضور مدیران این واحدها مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت.
وی در ادامه با بیان اینکه عملیات اجرایی تولید الیاف شیشه با حضور معاون وزیر صمت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، استاندار و جمعی از مدیران آغاز شد، افزود: این طرح صنعتی در زمینی به مساحت ۸۰ هزار متر مربع در ناحیه صنعتی خضری شهرستان قائنات احداث میشود.
حسننژاد با بیان اینکه پیش بینی سرمایهگذاری ثابت و اولیه برای راهاندازی این طرح ۱۴۴۰ میلیارد تومان است، تاکید کرد» با آغاز فعالیت این واحد با ظرفیت تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن الیاف شیشه، پیشبینی میشود که زمینه اشتغال ۸۵۰ نفر بهصورت مستقیم فراهم شود.
وی با بیان اینکه جواز تاسیس این طرح در کمترین زمان ممکن صادر و واگذاری زمین نیز انجام شده، افزود: بر اساس پیشبینی صورت گرفته این طرح صنعتی با سرمایهگذاری خارجی «شرکت نوآوران عایق و شیشه صداقت» در نیمه اول سال ۱۴۰۳ به بهرهبرداری خواهد رسید.
سرپرست اداره کل صمت استان خراسانجنوبی با بیان اینکه مواد اولیه این واحد تولیدی سیلیس، دولومیت، سولفات سدیم، سنگ آهک، فلدسپات و... بوده که عمده این مواد از معادن سطح استان تامین خواهد شد، اضافه کرد: محصول نهایی در این واحد برای عایقهای حرارتی مبدلها و تاسیسات حرارتی، کامپوزیتها و ... کاربرد دارد.
وی با اشاره به مزیت معدنی استان و وجود بیش از ۵۰ نوع ماده معدنی و لزوم ایجاد واحدهای فرآوری در استان تاکید کرد: اجرای این طرح به توسعه فعالیتهای معدنی و صنایع معدنی و همچنین ایجاد ارزش افزوده و افزایش اشتغال در بخش معادن و صنایع معدنی نیز کمک خواهد کرد.
حسننژاد در پایان با بیان اهمیت تامین زیرساختهای لازم برای بهرهبرداری هر چه سریعتر از این طرح صنعتی، بر همکاری و همراهی تمامی دستگاههای مرتبط در این خصوص تاکید کرد.
منبع: شاتانیوز