تاریخ: ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۴۱
بازدید: ۲۱۴
کد خبر: ۳۰۳۸۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
بهادر احرامیان، نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:

گلایه نوردی‌ها از کمبود شمش و پیش‌فروش ظرفیت شمش برای دو ماه به خارج/ پس‌لرزه‌های دخالت دولت در تنظیم قیمت در بازار عیان شد

می متالز - حدود 6 هفته قبل، حادثه شکستن سد باطله معدن واله برزیل رخ داد که باعث کاهش عرضه 70 میلیون تنی سنگ‌آهن برزیل به بازارهای جهانی طی سال 2019 خواهد شد. این موضوع باعث تحریک قیمت سنگ‌آهن در بنادر چین شد و در ادامه، قراضه در اروپا و آمریکا و ژاپن صعودی شد و نهایتاً قیمت فولاد را بالا برد.
گلایه نوردی‌ها از کمبود شمش و پیش‌فروش ظرفیت شمش برای دو ماه به خارج/ پس‌لرزه‌های دخالت دولت در تنظیم قیمت در بازار عیان شد

به گزارش می متالز، اثرات این رشد در ایران در جهش قیمت‌های صادراتی و داخلی قابل‌مشاهده بوده که البته کاهش ارزش ریال طی هفته‌های اخیر، اثر تصاعدی روی موضوع داخلی گذاشته است. تعداد زیادی از واحدهای نوردی گلایه دارند که شمش به میزان کافی به آن‌ها نمی‌رسد و در آستانه بحران قرارگرفته‌اند از طرفی تولیدکنندگان شمش در پاسخ میگویند که به دلیل عدم وجود مشتری طی 4 ماه گذشته، روی صادرات متمرکز شده و ظرفیت خود را تا 2 ماه پیش‌فروش کرده‌اند. در شرایطی که به نظر می‌رسد دو طرف محق باشند با بهادر احرامیان، نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفتگو داشتیم تا دلایل را از انجمن فولاد پیگیر شویم.

احرامیان در این خصوص عنوان کرد: مشکل اصلی عدم کنترل درست قیمت است به‌طوری که دولت در هرگونه افزایش قیمتی مداخله کرده و با هدف کنترل قیمت آن را کاهش می‌دهد اما زمانی که قیمت‌ها به شدن بالا می‌رود برای تغییر وضعیت و تعدیل آن از هیچ ابزاری استفاده نمی‌کند که متأسفانه این رفتار برای بازار تبعات خوبی ندارد. داستان از جایی شروع می‌شود که دو ماه قبل شاهد کاهش شدید و نادرست قیمت فولاد در داخل کشور بودیم. تقریباً اواخر دی‌ماه بود که قیمت شمش به زیر از 3000 تومان رسید.

وی افزود: در شرایطی که قیمت محصول فولادی در داخل کشور حدود 270 دلار بود قیمت قراضه فولادی در بازه 315 تا 340 دلار معامله می‌شد به‌طوری که قیمت محصول نهایی ما کمتر از مواد اولیه در خارج از کشور بود دلیل آن نیز فشارهای دولت برای کاهش قیمت داخلی بود. در همین شرایط بد بازار داخل و صرفه اقتصادی مابه‌التفاوت خارج و داخل، صادرات این محصول اتفاق افتاد و آن‌ها برای دو تا سه ماه محصول خود را پیش‌فروش کردند در همین زمان نوردی‌ها تمایلی به خرید نداشتند، این سبب شد که در حالت فعلی که نوردی‌ها تقاضا دارند با زمان پیش‌فروش به خارج از کشور، هم‌زمانی داشته باشد و نهایتاً با کمبود در داخل مواجه شویم.

نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران عنوان کرد: این مشکل با 200 هزار تن عرضه در داخل حل خواهد شد و به‌تدریج که جلوتر رویم و تعهدات صادراتی انجام شود مابقی به داخل عرضه خواهد شد و این موضوع رفع خواهد شد و این هم از پس‌لرزه‌های دخالت دولت در تنظیم قیمت در بازار است.

عناوین برگزیده