به گزارش میمتالز، سعید صمدی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر تمامی کالا با افزیش قیت مواجه شده اند، اظهار داشت: هزینه معادن که سال گذشته بسیار افزایش یافته بود، امسال نیز روند صعودی را پیش گرفته است، اما حمایت چندانی از سمت دولت مشاهده نمیشود.
وی گفت: افزایش هزینهها باعث شده است که معادن تولید خود را کاهش دهند و حتی برخی از معادن تولید را متوقف کنند. زمانی در استان کرمان ۷۰۰ هزار تن زغال سنگ تولید میشد که اکنون به ۲۵۰ هزار تن رسیده است.
دبیر انجمن زغال سنگ افزود: حقیقت اجتنابناپذیر این است که به همان اندازه که تولید داخل کاهش مییابد، واردات زغال سنگ برای تامین فولادسازان افزایش مییابد.
این فعال بخش معدن با تاکید بر اینکه فولادسازان ایرانی که در سالهای گذشته میزان تولید فولاد را در سطح خوبی حفظ کرده اند، خاطرنشان کرد: این تولیدکنندگان برای تامین زغال سنگ مجبور به وارد کردن آن میشوند.
صمدی گفت: قیمتهای بالای جهانی زغال سنگ، هزینههای حملونقل و هزینههای جانبی که بخشی از آن به علت تحریمهای اعمالی علیه کشور است، باعث گران شدن قیمت تمام شده زغال سنگ وارداتی میشود.
به گفته وی، براساس آمار کدال قیمت هر تن زغالسنگ وارداتی حدود ۱۶ میلیون تومان است و سال گذشته بیش از ۸۰۰ میلیون دلار صرف واردات زغالسنگ شده در حالی که قیمت زغالسنگ داخلی حدود ۴ میلیون تومان است. قیمت زغالسنگ در ایران بر مبنای ۲۶ درصد از نرخ شمش فولاد خوزستان تعیین میشود.
دبیر انجمن زغال سنگ افزود: فروردین امسال قیمت زغال داخلی حتی نسبت به اسفندماه سال گذشته وضعیت بدتری داشته و با ۱۰ درصد کاهش قیمت همراه بوده است. این تفاوت قیمت و افزایش هزینهها در طولانیمدت به توقف تولید در بسیاری از معادن منجر خواهد شد.
سعید صمدی در پاسخ به پرسشی مبنی بر دلایل این حجم از واردات زغال سنگ عنوان کرد: کیفیت پایین زغالسنگ ایران بهانهای برای واردات این محصول است، چراکه قیمت بدترین زغالسنگ در جهان بیشتر از ارقام قیمتگذاری شده در ایران است. از سویی دیگر، عدم حمایت و نرخگذاری درست این محصول باعث شده انگیزهای برای ورود به این صنعت وجود نداشته باشد.
منبع: فولادبان