تاریخ: ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۱:۰۶
بازدید: ۱۴۷
کد خبر: ۳۰۵۷۷۳

مسیر ریلی تهران به تبریز ۴ ساعت کوتاه‌تر می‌شود

مسیر ریلی تهران به تبریز ۴ ساعت کوتاه‌تر می‌شود
می متالز - راه آهن میانه ـ بستان آبادـ تبریز امروز بالاخره بعد از گذشت ۲۲ سال به بهره‌برداری می‌رسد. مسافرت با قطار بین تهران- تبریز ۴ ساعت کوتاه‌تر می‌شود که در کاهش تصادفات و مصرف بنزین تاثیرگذاری چشمگیری خواهد داشت.

به گزارش می‌متالز، یکی از پروژه‌هایی که بیش از ۲ دهه نیمه تمام مانده، راه آهن میانه – بستان آباد – تبریز است که بسیاری از مردم منطقه همواره از رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی درخواست تکمیل آن را داشته اند. حالا بالاخره بعد از گذشت چندین سال قرار است این پروژه با حضور رئیس جمهور به بهره برداری برسد.

سرسبزترین محور ریلی ایران؛ عنوانی است که برای راه‌آهن میانه- بستان آباد – تبریز به دلیل مزیت‌های زیست محیطی در نظر گرفته شده است. راه‌آهن میانه- بستان آباد – تبریز با کمتر کردن زمان سفر و طول مسیر، کاهش قابل توجه آلودگی‌های زیست محیطی را به همراه دارد و در ۱۰ قطعه به منظور اتصال مناطق کمتر توسعه یافته به راه آهن سراسری و ایجاد زیربنای لازم با هدف توسعه اقتصادی و اجتماعی و بازرگانی منطقه، کاهش مسیر و اصلاح شبکه ریلی از شمال غرب به مرکز کشور در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.

اما این مسیر ریلی صرف نظر از محاسن زیست محیطی، مزایای اقتصادی زیادی هم به دنبال دارد. راه‌آهن میانه- بستان آباد – تبریز در ابعاد مختلف اقتصادی از جمله توسعه اقتصاد گردشگری و ایجاد اشتغال در کشور تاثیر گذار است.

در این پروژه برای یک هزار و ۸۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده است. میزان صرفه جویی مصرف سالانه سوخت در این پروژه ریلی ۱۰۰ میلیون لیتر بوده که تاثیر آن در کاهش آلاینده‌های هوا ۵ هزار تن در سال برآورد شده است.

خاتونی یکی از مسافران مسیر تهران-تبریز گفت: بیش از ۱۰ سال است که سالی دو یا سه بار در مسیر تبریز در رفت و آمد هستم و به طور معمول هم از حمل ونقل ریلی در این بخش استفاده می‌کنم. هربار بیش از ۱۲ ساعت در طول این مسیر بودیم، اما خوشبختانه با بهره برداری از مسیر ریلی جدید علاوه بر کاهش ۴ساعته مسیر، شاهد افزایش تردد ناوگان حمل ونقل ریلی هم خواهیم بود.

خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل ونقل کشور پیش از این در خصوص مسیر ریلی میانه-بستان آباد-تبریز گفته بود: این مسیر ریلی به طول ۴۴ کیلومتر با هدف کاهش ۱۱۴ کیلومتر از طول مسیر اتصال مرکز شمال غرب به شبکه ریلی با اعتبار ۳ هزار میلیارد تومان طراحی و اجرا شده و ارزش روز آن بیش از ۶ هزار میلیارد تومان است.

مهمترین مزایای بهره برداری از این راه آهن چیست؟

معاون وزیر راه وشهرسازی ادامه داد: یکی از مهمترین مزایای بهره برداری از راه آهن بستان آباد-خاوران کاهش ۴ ساعت از زمان سفر با قطار از پایتخت به تبریز نسبت به مسیر ریلی موجود است که در حال حاضر ۱۲ ساعت زمان می‌برد.

خادمی افزود: با توجه به اینکه زمان سفر از طریق جاده در این مسیر ۸ ساعت است، مسافران جاده را به ریل ترجیح می‌دهند که با افتتاح این مسیر ریلی علاوه بر افزایش ترانزیت کالا و مسافر از طریق ریل، کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و ارتقاء شاخص‌های حمل و نقل ریلی در منطقه را شاهد خواهیم بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: راه‌آهن دوخطه میانه- بستان‌آباد- خاوران به طول ۲۰۳ کیلومتر در ۱۰ قطعه با هدف کاهش مسیر ریلی از شمال غرب به مرکز کشور طراحی و اجرا شده که حدفاصل میانه تا بستان آباد به طول ۱۳۲ کیلومتر در سال‌های گذشته ساخته شده، اما به دلیل عدم ارتباط با شهر تبریز مورد بهره برداری لازم قرار نگرفته است.

همچنین عباس خطیبی معاون ساخت راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل ونقل گفت: این ‍ پروژه حمل ونقل ریلی یکی از مهم‌ترین کریدور‌های ترانزیتی در کشور است که نقش بسیار مهی در حوزه ترانزیت و همچنین حمل بار و مسافر دارد که با بهره برداری از این مسیر ما شاهد بهبود وضعیت حمل بار و مسافر در کشور خواهیم بود.

معاون راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل ونقل کشور افزود: در همین راستا افتتاح این پروژه باعث کاهش ۴ ساعته سیر می‌شود که این خود نقش بسیار موثری در کاهش مصرف سوخت دارد.

بر اساس این گزارش حجم خاکریزی راه‌آهن بستان آباد- خاوران ۷.۷ میلیون متر مکعب و حجم خاکبرداری آن ۴۶.۸ میلیون متر مکعب است. میزان بالاست این خط ریلی ۱۲۶.۷ هزار متر مکعب و بتن ریزی آن نیز ۳۴۹ هزار متر مرکعب اعلام شده است. در این پروژه ۶.۱ هزار تن ریل استفاده شده و ۱۶ دستگاه پل بزرگ به طول ۲ هزار و ۸۰ متر احداث شده است. راه‌آهن بستان آباد- خاوران ۱۵۶ دستگاه پل کوچک به طول یک هزار و ۱۵۶ متر دارد.

ظرفیت حمل بار ترانزیتی راه‌آهن میانه- تبریز ۱۴ میلیون تن است و حمل ریلی هر تن بار ترانزیتی حدود یک دلار درآمد برای کشور دارد حال با توجه به آنکه بعد از گذشت بیش از ۲۰ سال چشم انتظاری این پروژه به بهره برداری می‌رسد، شاهد یک تحول بزرگ در حوزه حمل ونقل وریلی کشور خواهیم بود.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین