تاریخ: ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۳۷
بازدید: ۶۴
کد خبر: ۳۰۵۸۵۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

گروه مالی مهرگان آماده پذیرش در بورس

‌می‌متالز - نقش و جایگاه گروه مالی مهرگان در ساتا از سوی معاون اقتصادی سازمان تامین اجتماعی نیرو‌های مسلح اعلام شد. معاون اقتصادی سازمان تامین اجتماعی نیرو‌های مسلح (ساتا) طی یک نشست خبری در نمایشگاه بین‌المللی صنعت مالی، با بیان اینکه یکی از بزرگ‌ترین رسالت‌های «ساتا» (سازمان تامین اجتماعی نیرو‌های مسلح)، پرداخت به‌موقع حقوق بازنشستگان است، گفت: دو صندوق بزرگ تامین اجتماعی نیرو‌های مسلح و صندوق کشوری بیش از ۱۰میلیون مشترک دارند و پرداخت به‌موقع حقوق هم اولویت بسیار بالایی دارد.

به گزارش می‌متالز، کامران پورمحمدی افزود: ساتا برای این قضیه از ابزار‌های مختلفی استفاده می‌کند تا بتواند پرداخت حقوق را به‌موقع انجام دهد و هم بتواند تامین مالی را در مجموعه مدیریت کند؛ بنابراین گروه مالی مهرگان به عنوان یکی از بازو‌ها بوده و با استفاده از ابزار‌های در اختیار، این نقش را برای ساتا ایفا می‌کند. ابزار‌های مختلفی در گروه مالی مهرگان وجود دارد که ساتا به عنوان نهاد حاکمیتی، دبیر کمیته سرمایه‌گذاری و مالی را گروه مالی معرفی کرده تا این گروه بتواند دارایی‌های غیرمولد ساتا را به دارایی‌های مولد تبدیل کند.

پورمحمدی ادامه داد: مجموعه‌های غدیر، شستان، بیمه کوثر و سایر زیرمجموعه‌های اقتصادی ساتا، عملا دارایی‌ها را در اختیار گروه مالی مهرگان قرار می‌دهند تا به دارایی‌های مولد تبدیل شود. اما از آنجایی که نرخ بهره‌وری در کشور پایین است و این را عملا در اکثر صنایع و مراکز تولیدی می‌توان دید، نمی‌توان انتظار داشت که مولدسازی دارایی‌ها به عنوان یک هدف مهم، بدون ابزار بهره‌وری امکان‌پذیر باشد. در این راستا برای مولدسازی باید نگاه بهره‌وری نسبت به خدمات داشته باشیم.

معاون اقتصادی سازمان تامین اجتماعی (ساتا)، با تاکید بر اینکه به شدت به دنبال مولد‌سازی دارایی‌ها هستیم، گفت: در این راستا اقدامات خوبی صورت گرفت تا دارایی‌هایی که قابلیت نقدشوندگی دارند در سرمایه‌گذاری پروژه‌های دیگر مورد استفاده قرار گیرند، به عبارت دیگر دارایی را برای پرداخت حقوق استفاده نمی‌کنیم و نگاه ما سرمایه‌گذاری است که این سرمایه‌گذاری می‌تواند در حوزه‌های جدید باشد یا برای تکمیل پروژه‌هایی که زمین مانده است هزینه شود.

همچنین حسین کرمی، مدیرعامل گروه مالی مهرگان، در ادامه این نشست با بیان اینکه ساتا، دومین صندوق بازنشستگی کشور و بازیگر اصلی صنایع پتروشیمی و پالایشی، در سال ۱۳۹۵ اقدام به تاسیس شرکت مهرگان کرد، ادامه داد: این گروه تحت عنوان نهاد مالی در بازار سرمایه آغاز به فعالیت کرد و از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری امین توان آفرین‌ساز، کارگزاری آزمون بورس و صندوق بازارگردانی مهرگان و شرکت سبدگردان مهرگان، درحال ارائه خدمات است. وی ازجمله برنامه‌های آتی مهرگان را بحث پذیرش در بورس اوراق بهادار عنوان کرد و افزود: جلسات پذیرش گروه مالی مهرگان در بورس برای عرضه اولیه سهام در هیات پذیرش درحال برگزاری بوده که امید می‌رود سال جاری این فرآیند عملیاتی شود.

کرمی با بیان اینکه این شرکت به منظور تکمیل زنجیره ارزش، موفق به اخذ موافقت اصولی تاسیس صرافی و لیزینگ شده است که امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم در حوزه مشاوره سرمایه گذاری، شرکت تامین سرمایه و شرکت رتبه‌بندی اعتباری و ... فعالیت کنیم، افزود: موضوع مدیریت بهینه پرتفوی سرمایه‌گذاری ساتا و تامین مالی پروژه‌های بزرگ مجموعه ساتا که بالغ بر ۴۱میلیارد دلار پروژه در حوزه پالایشی تعریف شده است از جمله برنامه‌هایی است که دنبال می‌شود و امید می‌رود، بتوان از ابزار‌های تامین مالی در بازار پول و سرمایه به‌ویژه اوراق صکوک استفاده کرد.

به گفته وی، موضوع تامین مالی پروژه‌ها همواره از سوی مهرگان در جلسات متعدد مورد بررسی قرارگرفته و در تلاشیم بتوانیم صنایع و پروژه‌ها را اولویت‌بندی و براساس پیشرفت فیزیکی، آن‌ها را تامین مالی کنیم. کرمی پیرامون تضمین سودآوری این شرکت و اینکه سود این گروه بیشتر از نرخ بهره بانک است، گفت: با توجه به اینکه صد درصد سرمایه‌گذاری شرکت در قالب بازار سرمایه صورت می‌گیرد، سعی شرکت بر آن است که این سرمایه‌گذاری در صنایع رقابتی از جمله پالایشی، پتروشیمی و معدن باشد. وی بر این موضوع تاکید کرد که در سال گذشته، عملکرد گروه مالی مهرگان از صنعت سرمایه‌گذاری شده و شاخص کل بهتر بوده است. وی افزود: علاوه بر این، عملکرد بازار سرمایه از تورم انتظاری کشور شرایط بهتری داشته و همین امر سبب شد عملکرد فعلی شرکت هم از وضعیت تورمی موجود بهتر باشد. مدیرعامل گروه مالی مهرگان، پیرامون سرمایه‌گذاری آتی شرکت بیان کرد: با توجه به کمیته سرمایه‌گذاری و ریسک و ابزار‌های کنترل ریسک نیز این موضوع بهینه شده و همواره اولویت شرکت پوشش تورم انتظاری کشور است.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده