به گزارش میمتالز، عبدالله پیمان تیموری نیا مدیرعامل شرکت ذوب روی اصفهان با اشاره به اینکه در سال گذشته اقداماتی به منظور حفظ و ارتقا وضعیت تولید به لحاظ کیفی و کمی انجام شده گفت: به مدار آوردن یکی از دیزل ژنراتورها که با این کار بیش از یک مگاوات برق به شبکه داخلی کارخانه تزریق و آسیبهای ناشی از محدودیت و قطع برق شبکه به حداقل رسید. دومین اقدامی که در سال گذشته انجام شد تامین خوراک کافی و مناسب بر روی خط تولید علیرغم نداشتن سهمیه از طرف شرکت تهیه و تولید و بالا بودن نرخ خاک ارایه شده در بورس بود. از دیگر اقدامات صورت گرفته تامین آب کافی برای تولید از طریق ارتباط با توزیع کنندگان متعدد آب و راه اندازی واحد شهر رضا و آماده سازی کوره القایی جهت ذوب ورق و تولید شمش است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به روند افزایش سرمایه در فروی اشاره کرد و افزود: شرکت ذوب روی اصفهان ابتدا با مبلغ ۸ میلیارد ریال در سال ۱۳۷۷ تاسیس شد و طی شش مرحله افزایش سرمایه به مبلغ ۱۸۰۰ میلیارد ریال در سال گذشته رسید.
تیموری نیا در مورد جایگاه شرکت در صنعت گفت: شرکت در صنعت روی فعالیت میکند؛ فلز روی که محصول اصلی شرکت است از مهمترین و پر مصرفترین فلزات غیرآهنی بوده و در صنایع متعدد مورد استفاده قرار میگیرد، اما بیشترین کاربرد آن در تولید آلیاژهای مختلف از جمله فولاد گالوانیزه است.
مدیر عامل فروی در مورد فروش و صادرات شرکت بیان کرد: بازار اصلی فروش شرکت صادرات به کشورهای آسیایی و اروپایی است که سهم فروش داخلی شرکت ۶۴۴ تن و فروش صادراتی بیش از ۷ هزار تن است.
وی در صحبتهای خود به موضوع ریسکهای موجود در شرکت پرداخت و بیان کرد: در مجموع با هشت ریسک به طور کلی مواجه هستیم که عبارتند از ریسک نوسانات نرخ بهره و نرخ ارز، ریسک کیفیت محصولات و مواد اولیه، ریسک قیمت و نهادههای تولیدی، ریسک کاهش قیمت محصولات، ریسک مربوط به عوامل بین المللی و تغییرات مقررات دولتی، ریسک نقدینگی و نحوه قیمت گذاری محصولات مواجه است.
تیموری نیا در رابطه با فرایند تولید محصولات در فروی توضیح داد: تولید شمش روی از سه بخش اصلی محلول سازی، الکترولیز و ریخته گری و دو بخش فرعی تولید اکسید و خردایش تشکیل شده است. آند و کاتد در واحد الکترولیز مورد استفاده قرار میگیرد که آند ترکیب سرب و نقره و کاتد آلومینیوم است و قیمت جهانی این مواد متناسب با رشد قیمت جهانی و دلار افزایش داشته است. همچنین عمر مفید آنها یک تا ۵/۱ سال است که کاتد و آند مستعمل قابلیت بازیافت و فروش را دارند. از دیگر تولیدات این شرکت اکسیدروی، تولید ورق روی، تولید شمش روی، تولید سرباره روی و تولید کنسانتره سرب است.
مدیرعامل ذوب روی اصفهان مزیتهای این شرکت را به طور کلی در سه مورد خلاصه کرد و گفت: فروی از نظر تکنولوژی، خوراک و موقعیت جغرافیایی نسبت به سایر رقبا و هم گروههای خود دارای مزیت است. همچنین در مورد میزان تولیدات نیز ظرفیت اسمی شرکت برابر با۵۰۰۰تن محصول شمش روی است و درسالهای اخیر شرکت همواره حدود ۱۸۰درصد ظرفیت اسمی را بکارگرفته و درحال فعالیت بوده است. شرکت برای اولین بار در سال۱۳۹۶نسبت به ساخت واحد تولید کنسانتره سرب اقدام کرد که در اواخر سال۱۳۹۶به بهره برداری است. در سال۱۳۹۹ محصول تولیدی با کیفیت بسیار مناسب تولید و به بازارهای جهانی عرضه شده است.
در مورد فروش شرکت نیز تیموری نیا گفت: به دلیل سابقه فعالیت شرکت، کیفیت محصول، حضور به عنوان بخشی از مجموعه شرکت باما و وجود بخش بازرگانی داخلی و خارجی با بیش از دو دهه فعالیت در شرکتهای گروه، محصول شمش روی و کنسانتره سرب شرکت ذوب روی اصفهان از جایگاه مناسبی در بازارهای خارجی و داخلی برخوردار است. این توانمندی موجب شده که همواره در گروه و شرکت قابلیت انعطاف برای برخورداری از مزیت فروش صادراتی و داخلی حسب مورد وجود داشته باشد.
وی در خصوص پروژههای آتی شرکت گفت: بازیابی روی و کبالت ازکیک کبالت حاصل از تصفیه گرم، بازیابی نیکل از کیک نیکل حاصل از تصفیه سرد، بازیابی ذغال از باطله کورههای ولز و حذف پرمنگنات و جایگزینی اوزون در فرآیند لیچینگ از جمله برنامههایی است که برای سال جاری در شرکت ذوب روی اصفهان در دست قرار دارد. همچنین تکمیل و نصب و راه اندازی نیروگاه داخلی برق در کارخانه به منظور از بین بردن ریسک کاهش تولید در اثر کمبود برق و خاموشی شبکه سراسری در ماههای پرمصرف، نصب و راه اندازی کوره القائی جهت توقف استفاده از سوختهای فسیلی و همچنین افزایش راندمان ذوب در کورهها و سهولت کاربری نیروی انسانی، افزایش حجم عملیاتی کوره هالوژن زدائی، استفاده از حداکثر ظرفیت خط تولید کنسانتره سرب و تبدیل کنسانتره سرب به شمش سرب که در این فرآیند ارزش افزوده بالایی ایجاد میشود، تولید محصولات جنبی از طریق بازیافت آنها از موادی که در مراحل تصفیه محلول از آن جدا میشوند با روشهای معدنی و انجام پروژه تحقیقاتی برای امکان راه اندازی خط استحصال کبالت، نیکل و کادمیوم از دیگر اقدامات و برنامههای آینده شرکت است.
تیموری نیا در مورد اهداف کلان شرکت ذوب روی اصفهان در افق پنج ساله نیز گفت: کاهش بهای تمام شده تولید از طریق ساخت و راه اندازی کوره جدید، ارتقا کیفیت شمش روی تولید به سطح خلوص ۹۹/۹۸ تا ۹۹/۹۹ درصد، افزایش راندمان از طریق بهینه سازی فرآیند کورههای ولز و لیچینگ، تلاش در تامین پایدار خوراک از منابع داخلی و خارجی، سرمایه گذاری در بخش معادن و اخذ سهمیه از محصولات تولیدی آتی معدن مهدی آباد، توسعه و راه اندازی واحدهای هالوژن زدائی و کورههای ولز و افزایش ظرفیت واحد الکترولیز، استحصال محصولات جانبی از کیکهای تصفیه شامل کبالت، نیکل و کادمیوم، سرمایه گذاری در شرکت کانی فرآوران زرین، انجام تحقیقات در خصوص افزایش به رهوری مصرف زغال سنگ، پرمنگنات و آب اکسیژنه در راستای کاهش بهای تمام شده تولید را در برنامه داریم تا بتوانیم تا پنج سال آتی به آنها دست پیدا کنیم.
اعضای هیات مدیره جدید:
در پایان مجمع عمومی عادی سالانه فروی مجمع فوق العاده جهت انتخاب اعضای جدید نیز برگزار شد که در نهایت شرکت باما، گروه صنعتی و معدنی امیر، شرکت تولیدی و صنعتی شاهین روی سپاهان، شرکت تجاری و بازرگانی مواد معدنی میناب و آقای ژوبین پیرانی به عنوان اعضای جدید هیات مدیره انتخاب شدند.
منبع: صدای بورس