تاریخ: ۱۰ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۳:۱۱
بازدید: ۲۰۶
کد خبر: ۳۰۸۴۹۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
یاداشتی از امیر خرمی شاد معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو به مناسبت روز صنعت و معدن

توسعه معدن در یک مجموعه به هم پیوسته

توسعه معدن در یک مجموعه به هم پیوسته
‌می‌متالز - عملکرد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، به عنوان بال توسعه‌ای وزارت صنعت معدن و تجارت در بخش معدن و صنایع معدنی تنها مختص به راهبری در سرمایه گذاری در بخش فلزات اساسی محدود نشده که حوزه‌های زیرساختی و توسعه دانش را دربر می‌گیرد.

به گزارش می‌متالز، این سازمان طی مدت ۲۰ سال فعالیت خود تلاش کرده با بهره گیری از توان بخش خصوصی و نقدینگی جامعه، توسعه معدن و صنایع معدنی رقم زند به طوری که میزان سرمایه گذاری در این بخش تا پایان سال گذشته به ۲۳.۹ میلیارد دلار رسید که این رقم سرمایه در ۲۰۲ طرح جریان یافته و رشد اشتغال، ارز آوری، کمک به استقلال صنعتی کشور و درآمدزایی برای مناطق معدنی را به ارمغان آورده است.

همچنین راهبری پروژه‌های زیرساختی از جمله خطوط انتقال آب از سواحل جنوبی به صنایع معدنی استان‌های جنوبی و مرکزی از جمله هرمزگان، کرمان و یزد (خط یک)، و خطوط بعدی برای انتقال آب به مرکز و نوار شرقی کشور از جمله برنامه‌های این سازمان در این حوزه است. علاوه بر این با توجه به چالش‌های تامین برق صنایع و معادن، از دو سال گذشته برنامه احداث حداقل ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی (بین وزارتخانه‌های صمت و نیرو) آغاز شده که ایمیدرو راهبر آن شده است. تاکنون نیروگاه نخست در سمنان وارد مدار تولید شده و نیروگاه دوم در شرکت فولاد مبارکه (اولین واحد گازی در مبارکه) نیز آماده پیوستن به مدار تولید برق است. طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده تا پایان امسال ۱۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی از تفاهمنامه فوق، تکمیل و راه اندازی شوند.

حرکت بر مدار دانش و فناوری روز از دیگر برنامه‌های راهبردی جدید سازمان است. تاکنون با کمک مراکز دانشگاهی، سند ورود به نسل چهارم انقلاب صنعتی تدوین شده و در ادامه، محور‌ها و استراتژی‌های آن نیز مشخص شده اند. این سند، تحول دیجیتال و هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی را به همراه خواهد داشت.

در این میان، توجه به عناصر و مواد معدنی با ارزش افزوده بالا و استراتژیک که آینده صنایع را رقم خواهند زد در قالب "نقشه راه عناصر و مواد معدنی استراتژیک و حیاتی" در برنامه‌های اصلی ایمیدرو جای گرفته است. عناصری از جمله لیتیوم، کبالت، وانادیوم، نیکل، منگنز و ... در این فهرست قرار دارند.

این سازمان تاکنون تولید مواد معدنی با ارزشی همچون بوهمیت – که پایه تولید انواع کاتالیست- است را در مرکز تحقیقات غرب (آذرشهر)، کلید زده و آن را در اختیار شرکت‌های دانش بنیان داخلی قرار داده است. علاوه بر این پروژه انتقال دانش تولید پایه و کاتالیست HDS (نفتا) اکسترود نیز با همکاری جهاد دانشگاهی (در مرکز فوق) به ثمر رسیده و تولید آن انجام شده است. در ادامه این مسیر، برنامه پیش رو بومی سازی کامل خط تولید هیدارت‌های ویژه و راه اندازی آن در سال جاری است.

ارایه این تصویر از مجموعه برنامه و اقدامات ایمیدرو، تنها به همراهی بخش خصوصی، تشکل ها، مراکز دانشگاهی و کمک‌های وزارت صمت و دولت بوده است. این سازمان تلاش می‌کند که تسهیل گر شرایطی برای استفاده از دانش روز در بخش معدن و صنایع معدنی کشور باشد. اکنون فرصتی است برای بیان قدردانی از همراهی‌های تمامی ذینفعان این بخش از اقتصاد کشور که جایگاه ارزنده‌ای در تولید، صادرات و ارزآوری و استفاده از دانش روز دارند.

روز صنعت و معدن را به تمامی اهالی این بخش مدیران، کارشناسان و ... که همچون اجزایی به هم پیوسته از یک مجموعه تلاش می‌کنند، تبریک عرض می‌کنم و از پروردگار متعادل روز‌های درخشانی را در یک فضای همگرایی خواستارم.

منبع: ایمیدرو

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت