به گزارش میمتالز، مساله تامین انرژی پایدار موضوعی است که میتواند هر کشوری با مشکلات بسیار پیچیده مواجه کند.
برای مثال، پس از درگیریهای روسیه و اوکراین که منتهی به کاهش ۱۰ درصدی تامین انرژی قاره سبز شد، کشورهای توسعه یافته اروپایی که از ابزار قیمتی برای کنترل انرژی بهرهمند بودند دچار گرفتاری بزرگی شدند.
در این رابطه هفتهنامه بریتانیایی اکونومیست نوشت: «کمبود انرژی در اروپا بیشتر از کویید-۱۹ از اروپاییها کشته گرفته و پیشبینی میشود، بیشتر از ۶۸ هزار نفر به دلیل ناتوانی در تامین انرژی از سرما تلف شدند.»
در ایران و همزمان با روی کار آمدن دولت سیزدهم، زمانیکه اوج بار مصرف برق از ۶۵ هزار مگاوات فراتر نمیرفت، ناترازی انرژی به ۱۵ هزار مگاوات رسیده بود.
به عبارت دیگر، ۲۳ درصد از نیاز به انرژی برق کشور تامین نمیشد و همین مساله زمینه قطعی گسترده برق در بخش خانگی، صنایع و سایر مصارف برق را به وجود آورد.
در این راستا، انجمن فولاد در سال ۱۴۰۰ طی نامهای تایید کرد، قطعی برق در این سال زمینه بروز خسارت ۶ میلیارد دلاری به صنعت فولاد کشور را فراهم کرده است.
با وجود شرایط نامناسب تامین برق در بخش خانگی و صنایع در سال ۱۴۰۰، سال ۱۴۰۱ و سال ۱۴۰۲ در شرایطی به پیش رفت که اثر از قطعی برق خانگی نبود و همچنین آمار رشد تولید قابل توجه از صنعت کشور نیز به ثبت رسید.
بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد در تیرماه و مردادماه سال ۱۴۰۱، ایران رکوردار رشد تولید فولاد در دنیا بود.
به نحویکه طی ماه جولای ۲۰۲۲، رشد تولید ۳۴.۱ درصدی تولید فولاد ایران به ثبت رسیده و این آمار در آگوست همان سال به بیشتر از ۶۴.۷ درصد افزایش پیدا کرد.
بر اساس آمار توانیر، فولادیهای در تابستان سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل ۱۳.۲۳ درصد برق بیشتری دریافت کردند و در مجموع سه ماه ۲۸.۳ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته تولید ثبت کردند.
شرایط تامین برق متناسب با نیاز در سال ۱۴۰۲ نیز ادامه یافت.
در این راستا سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ هدفگذاری برای تامین برق صنایع از جمله صنایع انرژیبر مانند سیمان که ۳۰۰ واحد در کشور هستند، به صورتی انجام شده که مدیریت توان در کنار تامین حداکثر انرژی در دستور کار قرار گیرد، اعلام کرد فولادیهای از ابتدای دوره مدیریت مصرف برق یعنی ۱۵ خرداد تا ۲ مرداد نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۷.۸۴ درصد برق بیشتری دریافت کردهاند که این میزان تامین انرژی نسبت به ۲ سال گذشته یعنی سال ۱۴۰۰، ۳۱.۸۴ درصد رشد کرده است.
آمار منتشر شده از سوی انجمن جهانی فولاد برای ماه ژوئن ۲۰۲۳ (۱۳ خرداد تا ۱۰ تیر ۱۴۰۲) از اثر افزایش تامین برق صنعت در این سال خبر میدهد.
بر اساس این آمار، ایران بازهم رتبه اول رشد تولید فولاد در میان ۱۰ کشور برتر تولیدکننده این محصول را به خود اختصاص داده و علاوه بر این، از جایگاه دهم تولیدکننده فولاد دنیا به جایگاه هفتم رسیده است.
بر اساس اطلاعات انجمن جهانی فولاد، رشد تولید صنعت فولاد ۱۷.۴ درصد بوده است.
منبع: خبرگزاری صنایع