تاریخ: ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۱:۳۶
بازدید: ۱۰۸
کد خبر: ۳۱۲۴۱۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه:

بازار از بی اعتمادی به تصمیمات دولت رنج می‌برد

بازار از بی اعتمادی به تصمیمات دولت رنج می‌برد
‌می‌متالز - کارشناس بازار سرمایه گفت: با عدم ورود نقدینگی جدید و نیز بی اعتمادی نسبت به تصمیمات آتی دولت بازار در حقیقت دچار ابهام شده است. در غیر این صورت با پول اندک نیز روند بازار می‌تواند برگردد.

به گزارش می‌متالز، احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر رشد کامودیتی‌ها بر بازار سرمایه اظهار کرد: رشد کامودیتی‌ها اثر مثبت خود را خواهد گذاشت، اما در روز‌های اخیر بر اساس تحلیل بنیادی سهام فروخته نمی‌شود؛ بنابراین به نظر می‌رسد که بازار بیشتر از اینکه به بحث سودآوری شرکت‌ها توجه داشته باشد، از بی اعتمادی نسبت به تصمیمات دولت رنج می‌برد. در آینده معلوم نیست دولت چه سیاستی‌هایی قرار است در پیش گیرد. همچنین اقتصاد قابل پیش بینی نیست و پول جدیدی وارد بازار نمی‌شود. با توجه به اعتمادی که دیگر وجود ندارد مدل معاملاتی بازار به شکل نوسان گیرانه کوتاه مدت است. چون معامله گران روزانه به عوامل بنیادی توجه نمی‌کنند و فقط به مسائل تکنیکال اهمیت می‌دهند.

وی افزود: به نظر می‌رسد گزارش‌های خوبی می‌تواند از اکثر گروه‌ها مانند گروه سیمان، فلزات و نیز پتروشیمی‌ها منتشر شود. در حقیقت متانول سازان و اوره سازان چه از نظر قیمت‌های جهانی میتواند موثر باشد و نیز بحث خوراک آن‌ها که مدتی است، مطرح شده است.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: هرچند بازار از نظر قیمتی با چالش رو به‌رو نبوده، اما قاعدتا سود سال۱۴۰۲ بیش از سال ۱۴۰۱ خواهد بود. دلیل اینکه بازار منفی می‌شود به حضور نوسان گیران و نگاه کوتاه مدت معامله گران بر می‌گردد. با عدم ورود نقدینگی جدید و نیز بی اعتمادی نسبت به تصمیمات آتی دولت بازار در حقیقت دچار ابهام شده است. در غیر این صورت با پول اندک نیز روند بازار می‌تواند برگردد. مسائل مرتبط با کف سازی کامودیتی‌ها می‌تواند بر روند رو به رشد بازار کمک کند تا روند مثبت تری را در پیش بگیرد.

اشتیاقی با اشاره به عوامل مثبت بازار سرمایه بیان کرد: در حال حاضر انتشار گزارش‌های ۳ ماهه می‌تواند معیار خوبی باشد. همچنین مجامع و قیمت تئوریکی بازگشایی نماد‌ها می‌تواند قیمت‌های جذابی باشد. رفتن به مجامع، تقسیم سود و باز شدن قیمت سهام می‌تواند ایجاد جذابیت را به دنبال داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: عوامل گفته شده برای ایجاد جذابیت بازار در شرایط عادی کافی بود. هرچند در حال حاضر با توجه به بی اعتمادی، نبود نقدینگی و نوع معامله معامله گران روزانه با نگاه بازدهی کوتاه مدت باعث شده که بازار روند منفی به خود بگیرد؛ اما ما باید به استقبال گزارش‌های ۳ ماهه برویم. به طور حتم برخی از از سهام می‌توانند گزارش خوبی منتشر کنند. باتوجه به اینکه گزارش‌های خوبی از سوی شرکت‌ها ارایه شد، اما بازار در حال حاضر به آن توجهی ندارد.

کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در شرایط تورمی فعلی و فضایی که بازار‌های موازی در آن قرار دارند، قاعدتا نباید P/E بازار سرمایه زیر ۶ باشد.

اشتیاقی با اشاره به انتشار اوراق تبعی صندوق تثبیت گفت: زمزمه‌هایی به گوش می‌رسد که صندوق تثبیت اوراق تبعی منتشر کند و وجوه حاصل از آن را به خرید اوراق اجاره سهام تخصیص دهد تا با این کار، بازار احساس کند امکان ورود نقدینگی بازار وجود دارد. این اقدام می‌تواند باعث شود تا بازار از وضعیت فعلی خارج شود، اما اگر حجم معاملات روزانه در محدوده ۵ همت باشد، کفایت لازم برای برگشت بازار را ندارد.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت