تاریخ: ۰۷ مهر ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۲:۰۷
بازدید: ۱۵۹
کد خبر: ۳۱۸۷۷۱
سرویس خبر : انرژی
معاون بازار برق ایران اعلام کرد:

منابع نقدی ۳۳۸ میلیارد تومانی برای تجدیدپذیر‌ها در تابلو برق سبز

منابع نقدی ۳۳۸ میلیارد تومانی برای تجدیدپذیر‌ها در تابلو برق سبز
‌می‌متالز - معاون بازار برق ایران با تاکید بر نقدبودن منابع دریافتی نیروگاه‌های تجدیدپذیر از معامله در تابلوی برق سبز عنوان کرد: بر همین اساس بیش از ۱۲۸ میلیون کیلووات ساعت برق مبادله شده در تابلوی سبز به صورت کامل تحویل خریداران شد و نیروگاه‌های تجدیدپذیر توانستند از این محل بیش از ۳۳۸ میلیارد تومان منابع نقدی دریافت کنند.

به گزارش می‌متالز، حمیدرضا باقری با اشاره به همکاری ساتبا و بورس انرژی برای راه‌اندازی معاملات برق سبز در بورس انرژی گفت: پشتیبانی و تضمین این معاملات بر عهده شرکت مدیریت شبکه برق ایران است و از اقدامات شاخص بازار برق در این دوره محسوب می‌شود.

وی افزود: از ابتدای خرداد ماه سال ۱۴۰۲ تابلوی برق سبز در بورس انرژی به منظور مبادله برق نیروگاه‌های تجدید پذیر راه اندازی شد و تعداد ۲۵ نیروگاه تجدید پذیر خصوصی با ظرفیت منصوبه در حدود ۲۰۰ مگاوات برای انجام معاملات برق سبز به بورس انرژی معرفی شدند.

حمید رضا باقری معاون بازار برق ایران در خصوص نقش و اقدامات نیروگاه‌های صنایع در دوره گذر از اوج بار تابستان ۱۴۰۲ عنوان کرد که نیروگاه‌های صنایع که به شبکه برق کشور متصل هستند و برق تولیدی خود را از طریق شبکه به فروش می‌رسانند به سه گروه کلی تقسیم می‌شوند:

گروه اول را نیروگاه‌های احداث شده بر اساس ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق کشور و تفاهم نامه وزارت خانه‌های نیرو و صمت تشکیلی میدهند که برای اولین بار در کشور برق مصرفی ۸ مشترک صنعتی طرف قرارداد با واحد‌های ۳ و ۴ نیروگاه سمنان بدون اعمال محدودیت تحویل ایشان شد. بر همین اساس مشترکین مذکور از اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف در ایام گرم سال معاف شدند.

گروه دوم شامل نیروگاه‌های صنایعی که در تامین برق ایام اوج بار سال گذشته مشارکت داشتند و مشارکت آن‌ها جهت تولید در سال ۱۴۰۲ نیازمند انجام مذاکره و برخی هماهنگی‌ها بود که این موضوع با پیشنهاد نرخ‌های جدید خرید برق و تصویب آن طی صورتجلسه ۳۸۰ هیات تنظیم بازار برق عملیاتی گردید.

گروه سوم نیروگاه‌های جدید صنایع بودند که برای اولین بار در سال جاری اقدام به همکاری در تامین برق ایام اوج بار کردند. در همین راستا نسبت به انجام مذاکرات لازم و انعقاد قرارداد جدید خرید برق ایشان اقدام و واحد‌های ۳ و ۴ و ۵ نیروگاه مایع سازی گاز، واحد بخار نیروگاه غرب کارون، واحد بخار نیروگاه متمرکز پارس جنوبی و نیروگاه فولاد بوتیای ایرانیان از جمله واحد‌های جدید نیروگاه‌های صنایع بودند که در سال ۱۴۰۲ به تولید نیروگاه‌های صنایع اضافه شدند.

معاون بازار برق ایران تصریح کرد: حداکثر توان غیر همزمان تحویلی به شبکه توسط نیروگاه‌های صنایع از ۱۳۱۶ مگاوات در سال ۱۴۰۱ به ۳۰۰۰ مگاوات در سال ۱۴۰۲ رسید که حدود ۱۳۰ درصد افزایش را نشان میدهد. همچنین انرژی تولیدی تحویل شده به شبکه سراسری توسط نیروگاه‌های صنایع در شش ماهه اول سال گذشته حدود ۵/۳ میلیون مگاوات ساعت بود که این عدد در شش ماهه اول سال جاری بالغ بر ۸/۵ میلیون مگاوات ساعت شده و افزایش ۶۵ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان میدهد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده