به گزارش میمتالز، حمید فرمانی اظهار کرد: قبل از اینکه سیمان در بورس کالا عرضه شود، حتی شرکتهای باربری که وظیفه حمل سیمان را برعهده داشتند در رانت بازار سیمان حضور داشتند. درواقع برخی افراد به واسطه اینکه به رانت اطلاعاتی دسترسی داشتند سیمان را گرانتر میفروختند.
وی افزود: با توجه به قطعی برق صنایع در تابستان ۱۴۰۰ قیمت سیمان افزایش قابل توجهی را در بازار سیمان تجربه کردیم. به طوری که هر کیسه ۵۰ کیلویی سیمان که ۳۰ هزار تومان قیمت داشت در برخی از مناطق بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان معامله میشد.
رئیس انجمن سیمان ادامه داد: با عرضه سیمان در بورس کالا از مهر سال ۱۴۰۰ بورس کالا به کانال توزیع رسمی سیمان تبدیل شد. پس از آن در یک بازه زمانی سه ماهه تولیدکنندگان سیمان، مراحل پذیرش در بورس کالا را طی کردند و در پایان پاییز همان سال تمام شرکتهای سیمانی در این کانال توزیع قرار گرفتند.
فرمانی خاطر نشان کرد: با عرضه این محصول در بورس کالا قیمت هر کیسه ۱۲۰ هزار تومانی سیمان به کمتر از ۴۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد. علاوه بر این، عرضه سیمان در بورس کالا سود شرکتهایی سیمانی را نیز افزایش داد؛ شرکتهای سیمانی هر کیسه سیمان را قبل از عرضه در بورس بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان به فروش میرساندند، اما این رقم امروز به بیش از ۳۰ هزار تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه الان نزدیک به دو سال است که از تجربه عرضه سیمان در بورس کالا میگذرد، خاطر نشان کرد: قیمت سیمان در پرمصرفترین زمان سال یعنی در تابستان با افزایشی ناچیز همراه بود. درواقع قیمت سیمان در ابتدا و انتهای این فصل تقریباً ثابت بود.
رئیس انجمن سیمان تاکید کرد: قیمت سیمان در تابستان امسال به طور میانگین با نوسان یک هزار تومانی در هر کیسه همراه بود و همان ۴۷ هزار تومان معامله شد.
فرمانی افزود: بورس کالا هم برای فروشندگان و هم خریداران سیمان مزیت محسوب میشود، زیرا را با قیمت منصفانهتری سیمان به دست آنها میرسد. همچنین این محصول به طور قابل توجهی تولید و عرضه میشود و این موضوع اجازه جهش قیمتی به بازار این محصول را نمیدهد.
منبع: ایمنا