به گزارش میمتالز، فراکسیون تشکلها از سال ۱۳۹۹ فعالیت خود را با ۳۰عضو آغاز کرد و اکنون با ۱۵۶تشکل از ۱۸۶تشکل اتاق بزرگترین مجمع تشکلهای اتاق بازرگانی ایران است.
حسین سلاحورزی، رئیس اتاق بازرگانی ایران، در مجمع فراکسیون تشکلها با اشاره به اهمیت تشکلها در ساختار اتاق بازرگانی، عنوان کرد: زمانی که ایده تشکیل فراکسیون تشکلها مطرح شد، برخی اعتقاد داشتند اتاق به خودی خود فراکسیون تشکلها و تشکل تشکلها محسوب میشود و چنانچه این فراکسیون تشکیل شود، دچار موازیکاری با اتاق خواهد شد. اما برخی میگفتند در اتاق سه عضو اصلی حضور دارند، اعم از اتاقهای مشترک، اتاقهای شهرستان و تشکلها؛ به جز تشکلها، دو عضو دیگر گعدهها و امکاناتی دارند و دور هم جمع میشوند. اما تشکلها فاقد چنین حضور منسجم و امکاناتی هستند؛ بنابراین شاید تشکیل این فراکسیون بتواند چنین امکانی را برای تشکلها نیز فراهم کند.
او افزود: برخی، از تاثیرگذاری این فراکسیون بر انتخابات اتاق و منحصر شدن فعالیت آن به همان دوره نیز نگران بودند، حال آنکه در سالهای اخیر در همه برهههای حساس و همه مسائل اقتصادی، فراکسیون بهدرستی و فعالانه موضعگیری میکرد و با حمایت تشکلهای عضو همراه بود. سلاحورزی همچنین گفت: ما هیاترئیسه دوره دهم عهدهایی بستیم و برنامههایی در خصوص تشکلها ارائه کردیم که از همین تریبون اعلام میکنم شعاری نیست و قول میدهیم آنها را اجرا کنیم. او سپس به بند ادب اشاره کرد و گفت: معتقدیم که بند ادب آپارتاید هست و مورد قبول ما هیات رئیسه نیست. رئیس اتاق ایران ادامه داد: در مورد تشکلها این اعتقاد وجود دارد که آنطور که برخی تشکلها در سیاستگذاریها تاثیرگذار بوده اند، مورد حمایت مالی و معنوی قرار نگرفته اند.
او گفت: بودجه ۱۴۰۲ بودجهای مصوب است که تلاش میکنیم بدون کسری و ناترازی از آن عبور کنیم. حال آنکه در سالهای گذشته گاهی تا ۲۲۰درصد کسری بودجه داشتیم. اما سعی بر این است که تامین مالی و بودجه تشکلها تحتتاثیر این موضوع قرار نگیرد. سلاحورزی با بیان اینکه واگذاری برخی از مسوولیتها به تشکلها در قالب تفاهم نامه یکی از برنامههای هیات رئیسه است، اظهار کرد: برای تامین مکان مناسب برای تشکلهایی که فاقد دفتر مناسب هستند، تلاش خواهیم کرد.
منبع: دنیای اقتصاد