به گزارش میمتالز، مهرداد فرح آبادی، مدیرعامل تامین سرمایه کیمیا، مهمترین متغیرهای اثرگذار بر بازار سرمایه کشور را برشمرد و گفت: تصویب نهایی بودجه یکی از موضوعات حیاتی بازار سرمایه است و یکایک ارقام و اعداد آن در نقدینگی، گردش مالی، عملکرد و سودآوری شرکتهای بورسی و به تبع آن، بازار سرمایه اثر قابلتوجه و مستقیم دارد؛ بنابراین تصویب سریعتر لایحه بودجه ۱۴۰۳ ضروری است.
مدیرعامل تامین سرمایه کیمیا آغاز همکاریهای بانکی ایران و اوراسیا، راهاندازی خط اعتباری ۶.۵میلیارد روبلی ایران و روسیه و راهاندازی LC شبکه بانکی کشور توسط بانک سپه را موضوعات بسیار مهمی دانست و افزود: گشایشهای منطقهای و بینالمللی اخیر و بهویژه راهاندازی LC شبکه بانکی ایران در روسیه بعد از سالها، افزایش فعالیت تجاری شرکتهای بزرگ بورسی را به همراه دارد و سیگنال مهمی برای تغییر روند شاخصهای بورسی است.
مدیرعامل تامین سرمایه کیمیا به اثر ثبات بازار ارز بر بازار سرمایه کشور نیز اشاره کرد و گفت: پیشبینیپذیری اقتصاد به میزان قابلتوجهی به ثبات بازار ارز (نه صرفا دلار) وابسته است. از ابتدای سال ۱۴۰۲ بازار ارز شاهد ثبات قابلقبولی بود و با افزایش تولید و فروش نفت در کنار مراودات بانکی جدید میتوان به تداوم این ثبات امیدوار بود. بدون شک پیشبینیپذیری اقتصاد و ثبات نرخ ارز فرآیند تصمیمگیری را تسهیل میکند و مورد استقبال فعالان بازار سرمایه است. او به مسیر شاخص بورس در سال ۱۴۰۳ نیز اشاره کرد و گفت: تداوم روند فعلی رشد اقتصادی، ثبات بازار ارز، بهبود تعاملات بینالمللی و تسهیل نقلوانتقال بانکی به افزایش درآمدهای ارزی و سودآوری شرکتها و صنایع بورسی منجر میشود و در نهایت بازار سرمایه وضعیت مطلوب و پررونقی را تجربه میکند.
مهرداد فرح آبادی در ادامه گفتگو، دلیل فرازونشیب چندساله بازار سرمایه را ضعف در برنامهریزی آیندهنگر دانست و گفت: سیاستگذاری ۱۰ساله و ۲۰ساله تامین مالی، حلقه مفقوده توسعه بازار سرمایه است. ما طی سالهای گذشته به تامین مالی از طریق بازار سرمایه، نگاه یکساله داشتهایم. این موضوع میتواند در دستور کار سیاستگذاران اقتصادی قرار بگیرد. بدون شک این خواسته دولت هم هست و باید همه تصمیمگیران و فعالان اقتصادی از این امر استقبال کنند. تنظیم برنامه و سند جامع تامین مالی ۱۰ساله در بازار سرمایه میتواند فرآیند تامین مالی بخش مولد اقتصاد را تسریع کند و با تکمیل پروژههای توسعهمحور شرکتهای بورسی، شاهد افزایش سودآوری باشیم. او با بیان اینکه تدوین سند جامع تامین مالی در بازار سرمایه چشمانداز مناسبی برای سودآوری شرکتها ایجاد میکند، افزود: امیدواریم نمایندگان در خانه ملت به همراه مدیران سازمان بورس و با همکاری وزارت اقتصاد بتوانند سازوکار قانونی جدیدی برای تسهیل روند تامین مالی بخش مولد اقتصاد در بازار سرمایه طراحی کنند.
منبع: دنیای اقتصاد